korol Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 Na google wszystko widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość patrykCBR Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 Dziękuję Ci bardzo RedJin. Po pracy na spokojnie sobie to wszystko prześledzę.Pozdrawiam Serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beton Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 Andrzej tak często jak ty jesteś nad wodą to jest aż nie możliwe że ty nie łowisz sandaczy,albo zmień miejscówki a może wystarczy godziny w tych miejscówkach co jeżdzisz na początek ?Nie licząc września (miałem urlop ) jestem teraz 2 x w tygodniu na Bugu. Jedynie nie próbowałem po zmierzchu i wczesnym rankiem- najwcześniej pojawiam sie nad woda ok godz. 7. Sandaczy wyjąłem od września ok 30+ i same krótkie. Cos robie nie tak pewnie, tak to sobie tłumacze... może w końcu dojde... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 Kiedy to ja byłem w tygodniu dwa razy nad Bugiem?Jeśli nie liczyć urlopu to chyba kilka lat temu....ile? Cztery pięć? Sam nie wiem....Obecnie byłem hmmmm we wrześniu ?Praca i natłok obowiązków domowych nie pozwalają na wiele a do wody mam ok 1 km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beton Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 Kilometr do wody ? Zazdroszczę. Ja mam 70... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 A chłopaki z Bielska zawsze mówią że Bug jest Wasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beton Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi101 Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 Nie licząc września (miałem urlop ) jestem teraz 2 x w tygodniu na Bugu. Jedynie nie próbowałem po zmierzchu i wczesnym rankiem- najwcześniej pojawiam sie nad woda ok godz. 7. Sandaczy wyjąłem od września ok 30+ i same krótkie. Cos robie nie tak pewnie, tak to sobie tłumacze... może w końcu dojde...Andrzeju .... ja też tak to sobie tłumaczę ....od 4-5 lat ,tylko ja jestem nad wodą średnio raz.... w miesiącu Zazdroszczę możliwości tak częstego łowienia. Pozdrawiam Tomi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beton Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 Czasu mam tak naprawdę niewiele, ale na siłę próbuje go wygospodarować. Praca,ryby i Emilka to całe moje życie . Ciężko wszystko ze sobą pogodzić, ale jak się chce to można. Bardzo rzadko bywam w domu, w zasadzie tylko śpię. Póki nie mam obrączki to korzystam . Ogólnie patrząc to bardzo poświęcam się rybom, ale na szczęście przekłada się to na wyniki. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że mój kompan rzadko znajduje czas i chęci przez co muszę jeździć sam. Na szczęście koledzy z Sokołowa i kolega Yamakato również znajdują czas na ryby i wymiana doświadczeń, spostrzeżeń jest między nami co na pewno każdemu ułatwia czy rozświetla obecną sytuacje ;-) Co do tych sandaczy to nie wiem z czego wynika fakt moich słabych wyników na Bugu. Niby na innych wodach je łowiłem bez problemu. Na Bugu od Niemirowa go Nura trafiłem sporo miejsc z sandaczami, ale wszystkie przeze mnie wyjęte w tym roku były krótkie. Szczupaków grubych troche połowiłem w tym sezonie ale z sandaczami dużymi jakoś cieńko.... Możliwe, że są tak wybredne (te duże) , ze wychodzą żreć w nocy, ale samotne łowienie w nocy to nie dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beton Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 Andrzej tak często jak ty jesteś nad wodą to jest aż nie możliwe że ty nie łowisz sandaczy,albo zmień miejscówki a może wystarczy godziny w tych miejscówkach co jeżdzisz na początek ? Andrzeju jeżeli możesz to wtrąć parę słów n.t tego jak Ty szukasz sandałków, prowadzisz przynętę, pora dnia, wielkość lub jakieś inne spostrzeżenia, bo wiem, że masz duże doświadczenie z tymi bużańskimi metnookimi z odcinka "podlaskiego" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 A Sokołów ich nie łowi tej jesieni ,czy się nie pucuje po zeszłym roku? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szaman Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 Witam, Panowie czy wędkuje ktoś w okolicach kosmowa/slipcze ? Jak wygląda aktualna sytuacja na tych odcinkach i okolicy. W tym sezonie nie miałem okazji się wybrać tam - praca/dom, a do rzeki mam 140 km. 2 lata temu jeszcze można było powedkowac. Szczupaki do 80 cm, sandacz, piękne garbusy. Rok temu już plaga samolowek oczywiście od naszej strony a po drugiej stronie pod koniec sezonu na tym odcinku większość ciekawych miejsc zajęta sieciami/ogromnymi podrywkami przez sąsiadów z sąsiedniej strony. Ktoś wie jak jest w tym roku ? Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dariusz262 Opublikowano 27 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 A Sokołów ich nie łowi tej jesieni ,czy się nie pucuje po zeszłym roku? hee hee 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mentnooki Opublikowano 27 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 hee heeDareczku wiesz o co kaman i tak trzymać na lans przyjdzie jeszcze czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 27 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 (edytowane) Witam.Ciąg dalszy listopada nad Bugiem. Filmów z wypuszczania nie będzie bo czytając wątek sandacze 2016 nic to nie daje i walone jest wszystko w łeb bez ceregieli, a dla oglądających filmy bereciarzy szkoda mi prądu. Xls +biomfb+gumiaki po dwa pińdziesiont.pzdr Edytowane 27 Listopada 2016 przez maicke82 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fossegrim Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 Eee tam ,nie umisz Pan łapać. Na pewno woblerem za 5 dyszek złapałbyś większe Sądząc po kiju to zbliżone długości miały- ale dobra dla miłośników białka... A poważnie- wrzucaj te filmy choćby dla mnie. Mi zawsze serce rośnie, gdy fakulca do kamery pokazują Twoje ryby 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 4 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 (edytowane) Witam.Kilka jesiennych zedów ode mnie : I rybka ,która gości w sandaczowym wątku,a powinna być chyba i tu:Sprzętowo jak zwykle.I jak zwykle NIEZJEDZONE. pzdr Edytowane 4 Grudnia 2016 przez maicke82 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 4 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 (edytowane) nie no maicke82 jak zawsze z fajnymi rybkami Edytowane 4 Grudnia 2016 przez Michał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_bp Opublikowano 4 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 Żeby Cię nikt tylko nie wypatrzył. Pięknie łowisz, ja dziś za ogon sumka wytargałem, a już miałem nadzieję że to coś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sandokan Opublikowano 5 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2016 Tez się dziwię że nie masz jeszcze pielgrzymów za sobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 5 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2016 Tez się dziwię że nie masz jeszcze pielgrzymów za sobą Jak mi się uda załatwić urlop to końcówka roku nad Bugiem, może go wypatrzę . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fossegrim Opublikowano 5 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2016 (edytowane) Darek, maicke łowi niżej. W naszych rewirach byłem w sobotę. Do południa było przepięknie, śnieg, słońce- widoki nieprawdopodobne. Przybyli panowie ze straży, było to bardzo miłe spotkanie, bo przynieśli mi pajka. Wziął w chwili gdy wyłonili się zza drzewa. Nawet mi strażnik wodował go później z podbieraka. Następnie był jeszcze konkretniejszy strzał, ale puścił po kilku chwilach. A potem to już mocno wiało i nie było przyjemnie, a i brań nie doświadczono. W każdym razie bardzo fajny dzień nad rzeką... Edytowane 5 Grudnia 2016 przez Fossegrim 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 5 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2016 Przybyli panowie ze straży, było to bardzo miłe spotkanie, pożarnej??? granicznej? bo chyba nie z PSR? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fossegrim Opublikowano 5 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2016 Straż miejska No Panie PSR, bardzo się ucieszyłem na ich widok, co nawet wyartykułowałem na głos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 5 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2016 Straż miejska No Panie PSR, bardzo się ucieszyłem na ich widok, co nawet wyartykułowałem na głos Piąty rok minął a ja jeszcze nie widziałem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi