pawelG Opublikowano 13 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 Głównie szczupak,ale są też duże okonie i kolega sumka trafił na gumę.Piękny odcinek podobno trafiają się i sandacze osobiście nie widziałem zato Bolek jest na pewno.To co wszedzie na granicznym rządzi guma i żelastwo z wobkiem nikogo nie widziałem, ale warto kombinować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert 78 Opublikowano 16 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2017 Tym razem dołek obdarzył sandaczem Sprzętowo:Mikado Kamisori Zander 2,10/35g Ryobi Zauber 4000 Kastking Mega 8 0,23Cannibal 10 cm White and Black na główce Mustad Big Game 6/0 35g 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 16 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2017 Dobry adres Gratki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 16 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2017 U mnie dzisiaj 3 bolki wszystkie ten sam rocznik ok 60cm... Wysłane z mojego ASUS_X00DD przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fossegrim Opublikowano 18 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2017 U mnie w weekend malinowo. Usiadła mama 84cm, bardzo najedzona. Do tego obrotówka, Fenwick HMG 8-20lb, Penn Sargus 4000. Miejsce mocno oblegane, na plecach czuć oddech kolegów po kiju. Trochę zajęło wyczepienie, ale w odpłynęła w dobrej kondycji. Bezcenne miny niektórych - no bo jak można wypuścić tyle mięsa A wszystko okraszone kilkoma wiadrami grzybów - był to bardzo udany wyjazd na działkę 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serekturek Opublikowano 24 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2017 U mnie dziś coś się zadziało i siadł bolek 56cm i pobiłem rekord w wielkości szczupaka 25 cm. Takiego małego jeszcze nie miałem zawszę takie około 50 cm wchodziły jeśli już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miko89 Opublikowano 24 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2017 (edytowane) Dzisiejsze mazowieckie 73cm. Silny, już taki "jesienny" grubas. Łowienie zaczęło się średnio, woda wyraźnie podwyższona i brudna, przeszedłem swój odcinek bez kontaktu, ale na samym jego końcu mam ulubione miejsce, które dało mi w tym sezonie parę fajnych ryb - płań ze żwirkiem i mini rafką (chyba nawet "rafka" to słowo na wyrost - to jest jeden duży głaz i kilka kamieni) a pod drugim brzegiem wyspa i duża przykosa. Przy wyższej wodzie mocno ciągnie w tym miejscu. Pobiczowałem chwilę klasycznymi boleniówkami bez efektu, na wodzie zero oznak żerowania, ale byłem uparty, bo miejscówka aż pachniała dziś grubszym bolkiem. Stwierdziłem, że skoro woda płynie brudnawa, to przydałoby się założyć coś trochę mocniej mieszającego wodę i wybór padł na 6cm oliwkowego Huntera Soul, który dużo wyraźniej niż typowe uklejki lusterkuje, wręcz kolebie się na boki. po kilku rzutach przy wyciąganiu woblera z wody zauważyłem znany nam dobrze błysk. Skubany odprowadził pod nogi. 5 rzutów później już się nie oparł i całkiem mocno przyładował, zażarł wobka tak, że nie wystawał mu z pyska ani milimetr. Mimo to wyhaczanie poszło szybko i bez żadnych komplikacji i wrócił do wody ekspresowo. NOMINACJA DO KONKURSU "OPIS MIESIĄCA" Edytowane 28 Września 2017 przez bartsiedlce 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomrusz Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 wczoraj na Szuminie zaobserwowałem ciekawe zjawisko, zamiast stynki, ukleji używali na żywczyka małych okoni, po zwróceniu uwagi że okoń ma wymiar ochronny, koledzy wędkarze udawali się na z góry przyjęte pozycje - uciekali. Zauważyłem że większość z tych kolegów była na rejestracjach wyszkowskich. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anpart Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 (edytowane) wczoraj na Szuminie zaobserwowałem ciekawe zjawisko, zamiast stynki, ukleji używali na żywczyka małych okoni, po zwróceniu uwagi że okoń ma wymiar ochronny, koledzy wędkarze udawali się na z góry przyjęte pozycje - uciekali. Zauważyłem że większość z tych kolegów była na rejestracjach wyszkowskich.Łochowskie też się przewijały nie uciekali tylko zmieniali pozycje bo łapali na tzw. chodzonego i trudno nazwać ich kolegami Edytowane 2 Października 2017 przez anpart 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert 78 Opublikowano 5 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2017 Od niedzieli próbuję trafić coś lepszego, trafiają się same maluchy. W końcu dzisiaj udało się trafić 80+. Do końca urlopu zostało trochę czasu, może jeszcze coś się złowi https://youtu.be/GBbwZ_mhz-0 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomchaf11 Opublikowano 5 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2017 gratulacje!drapieżnik w bugu zaczął delikatnie grasować. każda wyprawa zakończona paroma fajnymi rybkami no i oczywiście braniami. aby tak dalej oby nie zapeszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 6 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2017 Gratki! Norbert ty to zawsze coś ładnego wyjmiesz z wody 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 6 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2017 Takie szczupaki to już rzadkość w naszym Bugu .Gratulacje Norbert za rybkę i jej wypuszczenie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek St. Opublikowano 10 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 Witam, w najbliższych dniach mam zamiar wybrać się na rybki w okolice miejscowości Zgleczewo/Długie Grodzieckie. I tutaj mam pytanie do osób znających wodę w tych okolicach. Gdzie lepiej nastawić się na rybę: na Bugu czy w okolicznych starorzeczach? Będę wdzięczny za wszelkie informacje odnośnie występujących gatunków, głębokości łowisk (np. w Jeziorze Grodzieckim) itp. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 11 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 Takie rzeczy się dzieją nad Bugiem ujście Bugu do Narwi. https://www.facebook.com/saturnin.jabaji/posts/10211911173027364 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silurus Opublikowano 11 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 Ręce opadają s...... jedne Oni mają to w dupie i tak maja kasę ze składek więc ich nie rusza. I nic się nie zmieni jeszcze długo co jest im na rękę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 11 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 Witam, w najbliższych dniach mam zamiar wybrać się na rybki w okolice miejscowości Zgleczewo/Długie Grodzieckie. I tutaj mam pytanie do osób znających wodę w tych okolicach. Gdzie lepiej nastawić się na rybę: na Bugu czy w okolicznych starorzeczach? Będę wdzięczny za wszelkie informacje odnośnie występujących gatunków, głębokości łowisk (np. w Jeziorze Grodzieckim) itp. Z góry dziękuję. BĄDŹ CZUJNY w tych okolicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 11 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 Woda pewnie jest w tym Jeziorze Grodzieckim . Ja byłem i nawdychałem się świeżego powietrza .Co prawda w tamtym roku tam spiningowalem może coś się na lepsze zmieniło jak dla mnie szkoda czasu tam jechać .Lepiej na Rytele podjechać na Bug i starorzecza lub przy moście na Prostyni w stronę Wyszkowa ruszyć na starorzecza .biosteron wszędzie w tamtych stronach trzeba być czujny aż do Zegrza . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk022 Opublikowano 11 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 Każdy dużo mówi. Nikt nic nie robi. Jedyne co to wpisy na jerkbait. Proponuję zacząć coś robić w tym kierunku abyśmy za 5 lub 10 lat mieli jeszcze gdzie i co łowić. Patrząc na obecne wpisy na tym forum to większość łowisk jest dzierżawiona przez rybaków, tak naprawdę rybacy nie są złem, złem jest polityka prowadzona przez PZW. Jeżeli by było zarabiane na bieżąco byłyby także okresy ochronne, limity, odcinki No kill, zimowiska, to i rybacy mogliby z tych wód korzystać. Starczyłoby wtedy dla każdego, niestety na co dzień widzimy sytuacje w których zarówno wędkarze jaki rybacy już nie wspominając o kłusownikach, zabierają niewymiarowe ryby nie przestrzegają także limitów oraz łowią w okresach ochronnych ryby które są w tym czasie pod ochroną. Moja prośba do Was wszystkich czytających ten wpia. ZORGANIZUJMY SIĘ I ZRÓBMY COŚ ZANIM BĘDZIE ZA PÓŹNO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beton Opublikowano 12 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 "to i rybacy mogliby z tych wód korzystać" - dlaczego? Jak sama nazwa wskazuje PZW to Polski Związek WĘDKARSKI ! Legalne wpuszczanie rybakow na wody pzw przez pzw to kpina z wędkarzy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek St. Opublikowano 12 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 Koledzy Biosteron i Tabor, dzięki za info. Jedziemy tam większą grupą, więc powinno być bezpiecznie, ale wiadomo - ostrożności nigdy za wiele. A jak wygląda sytuacja z rybami w Bugu w tych okolicach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beton Opublikowano 12 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 Zapewne tak jak wszędzie, ale rosnąca woda nie przyniesie Wam prawdopodobnie dobrych wyników :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tata Filipa Opublikowano 14 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2017 Dzisiaj 5 godzin na Szuminie.wynik : 2 małe sandaczyki z Bugu a na starorzeczu nawet sporo pasiaków 20-30cm. Woda rzeczywiście dość wysoka.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 14 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2017 A kolega czuje się wyobcowany i więcej towarzystwa na tym starorzeczu potrzebuje ? 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 14 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2017 (edytowane) Będzie najazd... Wysłane z mojego ASUS_X00DD przy użyciu Tapatalka Edytowane 14 Października 2017 przez Qcyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi