Tabor Opublikowano 30 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2018 Byłem kilka razy w okolicach Szumina , jak napisał ArekM tragedia .Rzeka powoli umiera a wszystko to wina braku wody taką wymówkę mają władze PZW na Liwcu i innych rzeczkach też ryb nie ma z powodu suszy . Żeby nie starorzecza pewnie karty bym na następny rok nie wykupił . Żeby nie propagowanie wędkowania No Kiil pewnie ryb już w naszych rzekach by nie było i PZW też . Tak więc jesteśmy jedynym ratunkiem dla betonów z PZW . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej_rostek@wp.pl Opublikowano 30 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2018 Dziś okolice Rażny.,Wilczogęby jeden szczupły niewymiarowy, woda tragedia, czaple stoją na głównym nurcie miejscami jest trochę głębiej, cisza na wodzie zero aktywność ryb. Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modesty wand Opublikowano 30 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2018 Dziś na zawodach w Małkini wygrywały szczupaki i okonie okołowymiarowe,kolega wygrał dwoma sumami i szczupakiem.Wszystko wróciło całe i zdrowe do wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 30 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2018 Ja dzisiaj byłem w okolicach Mierzwic. Z nadzieją na klenie i okonie. Kleń - zero. Reszta sama drobnica. Okonie - kilka sztuk, największy nieco ponad 20cm. Za to co kilka rzutów szczupak. Takich w granicach 40-50cm jest bardzo dużo.Łowiłem tylko na woblery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 1 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2018 Znam rybaka/dierżawce odcinka w Kani, Popowie i okolicach, regularnie odławia leszcze 2,5 kg w ogromnych ilościach, sandacze 5 kg też często ma, trafiają się sumy i przyzwoite szczupaki więc ryba jest. Łowi tylko na sieci z dużymi oczkami 70 mm (wg prawa) stąd większe ryby. Wiadomą rzeczą jest iż ten rybak jest nam niepotrzebny, jego odłowy ograniczają nasze poławianie pokazując że ryby przynajmniej na opisywanym odcinku mają się dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beton Opublikowano 1 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2018 (edytowane) . Edytowane 1 Października 2018 przez beton007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 2 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2018 Znam rybaka/dierżawce odcinka w Kani, Popowie i okolicach, regularnie odławia leszcze 2,5 kg w ogromnych ilościach, sandacze 5 kg też często ma, trafiają się sumy i przyzwoite szczupaki więc ryba jest. Łowi tylko na sieci z dużymi oczkami 70 mm (wg prawa) stąd większe ryby. Wiadomą rzeczą jest iż ten rybak jest nam niepotrzebny, jego odłowy ograniczają nasze poławianie pokazując że ryby przynajmniej na opisywanym odcinku mają się dobrze.Chciałbym zobaczyć umowę między rybakiem a dzierżawcą wody czyli PZW. Dawno, dawno temu był zapis : " ryby drapieżne rokujące szanse na przeżycie z należytą ostrożnością należy wypuścić do wody". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 2 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2018 Wiesz jak jest, widocznie nie rokują ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonF Opublikowano 3 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2018 WitamOrientuje się ktoś, czy od Popowa do Wyszkowa można wypożyczyć u kogoś łódkę do celów wędkarskich?Mam 4 konny silniczek i z Serocka trochę daleko płynąć :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinnow Opublikowano 3 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2018 WitamOrientuje się ktoś, czy od Popowa do Wyszkowa można wypożyczyć u kogoś łódkę do celów wędkarskich?Mam 4 konny silniczek i z Serocka trochę daleko płynąć :/Kiedyś można było wypożyczyć łódkę w ośrodku wypoczynkowym w Popowie ale za jakieś chore pieniądze. Czy jeszcze jest taka możliwość nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 3 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2018 DonF ja raczej nie wybierał bym się na Bug z tak małym silnikiem . Jak trafisz na nurt a obok będzie płytko to nie wiem czy dasz rade popłynąć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pats Opublikowano 8 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2018 Krótko - sobota 6.10, okolice mierzwic, woda jakby delikatnie martwa, niski poziom, brak wyraźnego żerowania drapieżnika, jeden boleń 60+, oczywiście pływa nadal 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert 78 Opublikowano 9 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2018 Piękna pogoda + piękna rzeka = piękne ryby ;-) 30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi101 Opublikowano 9 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2018 Piękna pogoda + piękna rzeka = piękne ryby ;-)Cześć Norbert. Widzę że szybko wyzdrowiałeś po zlocie. Ta rezygnacja z sobotniego ogniska wyszła jednak na dobre. :-D Piękne Bużańskie ryby. Tak jak rozmawialiśmy,jak będę wybierał się w Twoje okolice dam znać. Pozdrawiam Tomi B-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 9 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2018 Piękna pogoda + piękna rzeka = piękne ryby ;-) Ja w poniedziałek miałem dylemat - ryby czy grabienie liści .................i wygrały liście . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 9 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2018 Norbert szaczun! Większość płacze, że w Bugu nie ma ryb, a Ty łowisz ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mentnooki Opublikowano 9 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2018 A co tam płynie z lewej strony twojego pontonu na zdjęciu z sandaczem? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomchaf11 Opublikowano 9 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2018 dobrze że kieszenie pozasuwane bo i tam by ci zajrzeli:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mentnooki Opublikowano 9 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2018 dobrze że kieszenie pozasuwane bo i tam by ci zajrzeli:)Pytanie nie było do ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 9 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2018 Akurat dobre pytanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert 78 Opublikowano 9 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2018 Bardzo dobre pytanie. Już z daleka widziałem w tym miejscu spławy ryb. Dwa lata temu kumpel trafił tam tołpyge 118 cm. Dziadek który przesiaduje tam latem za sumem z gruntu, na rosowki trafił karpia 5 kg. Teraz woda w Bugu wyklarowała się trochę, ale na zdjęciu ciężko poznać co to takiego. Jutro też tam będę, może znowu będą spławy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drakmen Opublikowano 10 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2018 Norbert, dobre hi hi :-) . Dzięki za odpowiedź, bo też byłem ciekawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkonrad Opublikowano 10 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2018 Całe szczęście że tołpyga, bo ludzie już podejrzewali tego pięknego szczupaka z pierwszej fotki. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mentnooki Opublikowano 10 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2018 Dzięki za wyczerpującą informację i zostawmy tę tołpygę w spokoju.Do zobaczenia nad wodą jak każdej jesieni ja Ciebię widzę ty mnie nie . Piękne rybki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_deep Opublikowano 10 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2018 Norbert polubiłem twoje zdjęcia bo piękne ryby i to jest bezdyskusyjne, ale tej historyjki z tołpygą nie kupuję. Dzięki mentnooki za spostrzegawczość ja nie zauważyłem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi