Skocz do zawartości

Rzeka Bug

biosteron

Rekomendowane odpowiedzi

Na dziś stowarzyszenie "Przyjazne Mierzwice" zaplanowało akcję sprzątania Bugu - przede wszystkim na odcinku w okolicy kolana Trojan, oraz mostu we Fronołowie. Trochę późno się dowiedziałem niestety. Akcja cyklicznie powtarzana co roku. Smutne jest, że sprzątają głównie po wędkarzach...

Edytowane przez Fossegrim

No i cudownie :) Oby więcej! Wybierasz się Bartek? Wpadnij na obiad... :)

• 2 tygodnie później...

Pierwszy maj u mnie na zero ...na plus kontrola państwowej straży ! Wow !!! Znalazłem na jednej miejscówce ładne jazie ...o ile miałem jedno konkretne wyjście do woblera praktycznie można powiedzieć pudło ale napewno miał chęć zjeść ... Rybki troszkę się spłoszyły ale wiedziałem że wrócą na żarcie jak się ściemni ...nie myliłem się weszły tak jak się spodziewałem ale jeszcze tak podstępnych januszy nie widziałem ????tracaly nosem albo tylko odprowadzały przynętę ...a pół metra odemnie żerowały na ślimakach ...moze właśnie to jest powód że mnie tak na mieciutko wyrolowali ????ale ogólnie na plus kontrola i jakaś lekcja od mądrych ryb ????jak u was z rybami ?

• Like 1

Ja dziś przez 3h małego szczupaczka na boleniowego wobka trafiłem.

Z plusów, chłopaki z wypożyczalni kajakowej z Mielnika urządzili sprzątanie brzegów, trochę się dołączyłem. A z ciekawości, gdzie kolega znalazł kontrolę?

Ja słyszałem o ich istnieniu, ale nigdy nie widziałem na żywo ????

Dzisiejszy wypad, kierunek wywłoka dzika pierwsza, stan wody ledwo idzie wirówka 3 nad zielem ,zero aktywności zembatego, chyba PSR i ryby razem się dogadały, jednych i drugich dziś nie widziałem [emoji848]

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka

• Like 1

A Ty często pod Mielnikiem ? Na 6 lat widziałem ich 2x , PSR Siedlce kontroluje.

PSR Siedlce i Małkinia o od lat robi dobra robote byli  teraz  2 razy podczas moich 3 dni pobytu nad Bugiem  .A w zeszłych 4-5 latach 50% moich wypadów bylo z wizytami jak nie z lądu to z wody . Brawo panowie ,wasza robota nie idzie na marne ,ludzie wiedza ze bywacie często a fama szybko się roznosi i wiadomo- przynosi wyniki .

Edytowane przez Viking
  • Like 1

Nie żartujcie, że obaj siedzicie na działce w Sutnie i każdy na innej i do tego się nie znacie...?  :D

Poznaliśmy się 2 lata temu bo Włóczykij był .............za płotem u naszej sąsiadki a swojej teściowej . On jest, ja ani 1 ani 3 nie miałem wolnego, life taki. Ale ja w tym roku Bug nieprędko, wkrótce Norwegia.