andrzej_rostek@wp.pl Opublikowano 25 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 (edytowane) Złowiłem go na Woblera Janusza Widła hiciorek 5.5 cm, przy drugim rzucie się skusił, a ogólnie to obrotówki riomes, wobki, gumy westin, i małe wahadełka, tydzień temu złowiłem co mnie zdziwiło, sandacza w godz 14-15, na obrotówkę 3 I to całkiem ładnego, a myślałem do tej pory że tylko guma i wobler, a ogólnie to nie jest recepta co ma się sprawdzić, zależy też od miejsca i pory dnia, Pozdrawiam. Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane 25 Maja 2020 przez andrzej_rostek@wp.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 25 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 Taki fajny bużański świt 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anpart Opublikowano 25 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 Postanowiłem sprawdzić i w Kamieńczyku na główkach pod wieczór widziałem też ataki, niestety wypad na pusto.Długo nie byłem ale ewidentnie nie potrafiłem ich rozpracować. Jakich przynęt na Bugu używasz? W Kamieńczyku dobrze sprawdza się guma RH. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elarek1 Opublikowano 26 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2020 A jak z poziomem wody, podnosi się chociaż trochę po tych deszczach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hakan Opublikowano 2 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2020 Panowie, kupiłem ponton ale nie mam żadnego doświadczenia w pływaniu po rzekach.. Jakieś wskazówki może co do przemieszczania się pontonem po Bugu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmr1 Opublikowano 2 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2020 Wolno, przede wszystkim wolno i ostrożnie [emoji6] Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Byniek Opublikowano 3 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 Haxley, mamusia syneczkowi który szedł do wojska do lotnictwa mówiła."Syneczku lataj nisko i powoli"pozdrawiam byniek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beton Opublikowano 3 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 Panowie, kupiłem ponton ale nie mam żadnego doświadczenia w pływaniu po rzekach.. Jakieś wskazówki może co do przemieszczania się pontonem po Bugu ? Uważaj na rafy i przykosy ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 3 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 Jakieś wskazówki może co do przemieszczania się pontonem po Bugu ? Zależy po którym odcinku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hakan Opublikowano 3 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 Kamieńczyk i w góre.Szybko latać nie zamierzam ale czy 8km w dwusuwie starczy na ponton 370 i 200kg na pontonie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmr1 Opublikowano 3 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 W majówkę spływałem na belly od Szumina do Kamieńczyka. Woda niska, miejscami bardzo niska. Trzeba uważać na śrubę. Poza dużymi mieliznami jest sporo badyli, zatopionych drzew i zendry. Bez dobrego czytania wody ciężko pływa się po Bugu. 8 km i 200kg - jakoś popłyniesz, tylko bez szału. Tyle moim zdaniem. I uważaj na wejścia do starorzeczy, niektóre mocno zasypane / zamulone Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek St. Opublikowano 4 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2020 Kamieńczyk i w góre.Szybko latać nie zamierzam ale czy 8km w dwusuwie starczy na ponton 370 i 200kg na pontonie?Mam sprzęt o podobnych parametrach, używam na Wiśle i do pływania kilka kilometrów w dół czy w górę od miejsca wodowania jest o.k. Do dalszego przemieszczania trochę za mała prędkość, przynajmniej pod prąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom_mich_ Opublikowano 4 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2020 Heh ... Słuchaj starczy napewno a powiem więcej ... Niebezpiecznie jest mieć większy silnik ... Zapomnij o szybkim pływaniu ...bardziej skup się na czytaniu wody żeby silnikowi kuku nie zrobić ... Ja dałem sobie spokój po pływaniu na Bugu ...może jak bym miał ponton to tyle o ile gdzieś na miejscówkę się ustawić kilkaset metrów to tak ...a z łódka nie byłem już chyba 3 rok ... W moich stronach szkoda silnika i nerwów ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szu23 Opublikowano 16 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2020 woda w górę i ... starorzecze Szumin - bezrybie, ktoś ma jakieś sukcesy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elarek1 Opublikowano 18 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2020 Wybiera ktoś się w niedzielę na zawody, w krzyczewie?? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej_rostek@wp.pl Opublikowano 21 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2020 Wczoraj przejechałem od wysokośći Podkowa (lipieniec) górę do Wilczogęby jedno brańie sandacza dość ładnego ale niestety spadł, sporo grunćiaży woda brudna, praktycznie zero aktywności ryb. Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 25 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 Jak wygląda obecnie sytuacja na Bugu? Da się jakoś normalnie łowić? Interesują mnie okolice Serpelic, Mierzwic? Dawno nie byłem. Widzę, że woda poszła prawie metr w górę od kiedy tam ostatnio byłem, ale jak to wygląda w praktyce? Był, lub jest ktoś tam teraz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom_mich_ Opublikowano 25 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 Aż mnie zaciekawiło ????metr w górę ? W mierzwicach ? To musiał bys mieć na frankopolu 5 cm wody ! Najniższe lata jak pamiętam było po 50 cm ... Dawno nie byłem na Bugu ale po wodowskazach i doświadczeniach z lat ubiegłych woda jest lekko podniesiona idealna do łowienia ...ale napewno będzie się jeszcze podnosić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 25 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 Nie wiem jak w Mierzwicach, dla tego pytam. Na wodowskazie w Krzyczenie jest 226cm a więc prawie o metr więcej niż na początku miesiąca. Podejrzewałem więc, że w tamtych okolicach również mniej więcej o tyle podskoczyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom_mich_ Opublikowano 25 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 Ja patrzę na frankopol... Pokazuje 105 ...w rejonach mierzwic według mnie idealna woda to 80 -100 więc śmiało wal na ryby to nie teraźniejsza odra naszczescie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 25 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 Dzięki za pomoc.Sobota przed świtem melduje się nad woda???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 25 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 Frankopol 119, Zabuże 289, Krzyczew 231, dobra woda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fossegrim Opublikowano 25 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 Lenny, byłem ostatnio długo na działce. Na bieżąco obserwowałem przybór. Coś tam połowiłem, także nie jest źle. Jak potrzebujesz konkretnych informacji to pytaj na priv. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 25 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 Dzięki.Jak coś, to się odezwę ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 4 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2020 Pojawiają się martwe ryby na dopływach Bugu i ujściach starorzeczy, pierwsze padają brzany. Woda ma ciemny kolor, spadek tlenu w wodzie . Jeszcze nie jest tak jak 10 czy 11 lat temu ale po drugiej stronie granicy gdzie jest płasko jak na stole zmyło siano do dopływów Bugu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi