Skocz do zawartości

Rzeka Bug

biosteron

Rekomendowane odpowiedzi

Byłem wczoraj wieczorem przy przeprawie promowej Gnojno - Niemirów. Przy brzegu sporo drobnicy, zauważyłem też kilka ataków drapieżnika.[emoji6]

Czyli coś się zaczyna dziać ????

Norbert, a nie wiesz, jak wygląda sytuacja na Krznie? Jest sens się wybierać? Bo jak patrzę na kolor wody, to jakoś tego nie widzę.

Krzna niestety wygląda dużo gorzej. Byłem wczoraj w Kijowcu, Nowosiółkach i Malowej Górze. Woda brunatna, śmierdząca i bez życia. Na Bugu w Krzyczewie spotkałem dwóch wędkarzy łowiących na grunt, obaj bez brania.

Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka

Byłem w sobotę w okolicach mielnika. Woda kolor brunatny ale zaczyna się robić klarowna. Dalej niezbyt dobrze pachnie. Siedziałem przez godzinę z młodym ze spławikówką. Było kilka nie wciętych brań. Przy powierzchni sporo drobnicy. Widziałem kilkanaście ataków drapieżników. W porównaniu z ubiegłym tygodniem, dużo lepiej.

Gnojno, Serpelice woda ciemna i wysoka. Brak śniętych ryb. Brak dziwnego zapachu. Las gruntówek. U nich co się uwiesi to do siaty. Ryby tak małe że trudno zidentyfikować. Sumiarze na zero. Spinningiści małe bolki i pistoleciki, jakiś okoń. Wszystko woda. Komary w ilościach nie do opisania.

Byłem wczoraj w Mierzwicach. Wg mnie woda się klaruje...powoli ale jednak. Widać „ życie” drapieżnik zeruje [emoji3]

Sam złowiłem ładnego klenia i przegrałem z sporym sumem...

Będzie dobrze

Też byłem wczoraj rano w okolicach Mierzwic. Potwierdzam, widać życie:) Jakieś spławy, ataki boleni - jeszcze co prawda tylko pojedyncze, ale to już coś :).

Woda jeszcze ciemna, ale chyba już jej nie wiele brakuje do "normalnej nieprzejrzystości". Bo w ostatnich latach to ona chyba nigdy przejrzysta nie była :)

Ogarnij jakies specyfiki od komarów koniecznie

Ostatecznie wylądowaliśmy nad mazurach ,jez.Swietajno -)).jakież bylo miłe zaskoczenie ze przez 3 doby nie użyliśmy w ogole zadnego specyfika od komarów-po prostu ich nie było, Czy mogli czym spryskać okolice ze mielismy spokój od krwiopijców ?Jeśli tak, to chcialbym poznac ten specyfik bo działał w 100%

• Like 2

Byłem, pomachałem trochę. Z rybami średnio. Szczupak 60, kleń 35 oraz 3 okonie. Na mojej ulubionej rafie ryba odsunięta dość daleko od brzegu, na śródrzeczne wypłycenie a woda jeszcze zbyt duża by się bezpiecznie dostać tak by móc sensownie poprowadzić przynętę.

Panowie i Panie,

Spędzam urlop w okolicach Broku i postanowiłem trochę poznać Bug. Na razie kompletna klapa. Możecie podpowiedzieć na co się nastawiać i gdzie się wybrać. Może ktoś okolicy wybiera się na ryby chciałby pokazać mi Bug.

Z góry dzięki.

L

Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka

Byłem ostatnio koło miejscowości Bojany/Wilczogęby.

Ryba jest bo ja słychać ale na kiju nie zameldowało się nic.

W odnodze na plyciznie w nocy grasował sum albo inne wielkie bydlę.

Za to na Bojewce pod mostem fajnie połowiłem okoni, choć drobnica.

Jeden grubszy hol chyba szczuplego zakończył się wypięciem.