Skocz do zawartości

Rzeka Bug

biosteron

Rekomendowane odpowiedzi

Pracowity dzień dziś był 5 godzin spiningu non stop , używałem tylko blachy w różnych postaciach i barwach .

Jeden szczupaczek na blaszkę Gżybka , drugi na blachę Cefal Nikiel 

Kilka obcinek z rana pewnie bolki ganiały za Gżybka  blachami .

Pracowity dzień dziś był 5 godzin spiningu non stop , używałem tylko blachy w różnych postaciach i barwach .

Jeden szczupaczek na blaszkę Gżybka , drugi na blachę Cefal Nikiel

Kilka obcinek z rana pewnie bolki ganiały za Gżybka blachami .

Tną jak szalone te bolki. Trzeba tytanowe przypony wiazac:)
  • Like 1

• 2 tygodnie później...

Panowie,

w nadchodzący weekend chciałem wybrać się na Bug w okolice Janowa Podlaskiego. Jak sytuacja z drapieżnikiem, czy coś się ruszyło w tych okolicach? Ostatnio posucha straszna była.

Mam nieodparte wrażenie, że ta letnia przyducha zamieszała nieźle i ryby mocno się po przemieszczały, a zapowiadało się obiecująco w tym roku.  Czy sandacz i szczupak zaczynają już swoją jesienną aktywność, czy schodzą na swoje miejscówki?

Byłem nad Bugiem w tygodniu przed deszczem ,cisza  spokój ale najważniejsze że  rybka współpracowała co prawda nie złowiłem wymiarowego drapieżnika ale 

sumek do łokcia sie trafił ,

Co dziwne bolenie  siedziały cicho zero pobić . Strasznie woda opada może po tych deszczach ciut sie podniesie .

Może ktoś mi podpowie na co łowicie bolenie w Bugu w okolicach od Małkini do Mołożewa ?

Witam,łowi ktoś na bugu w derle?

Jak efekty?

Jaki drapieżnik tam dominuję?

W niedzielę mam zawody a ostatni raz tam byłem jakieś 5 lat temu.

W sobotę jadę sprawdzić jak wygląda woda, jak ktoś tam łowi,i był by chętny pomóc to prosił bym o jakieś porady, informację na priv.

Z góry dziękuję i pozdrawiam :)

Nie bardzo rozumiem określenie z tytułu "okręgowy-towarzyski" . Bo jeśli okręgowe to pewnie tak jak pisze Bartek na żywej rybie ale jak towarzyskie ? Jak ja się umówię towarzysko z kolegami kto więcej złowi to nie muszę wypuszczać bo później je towarzysko razem zjemy .

• Like 1

Już powiedziałem w okręgu co o tym myślę. Jeżeli wybory na prezesa wygra człowiek na którego stawiam, będzie szansa na lepsze zmiany. Na razie pozostaje mi zaapelować do ludzi którzy wybierają się na zawody, żeby z nich zrezygnowali, lub potraktowali je jako spotkanie towarzyskie, a rybom zwrócili wolność.

Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Norbert 78
  • Like 3

To nie koło organizuje te zawody, tylko okręg. Nie wiem jak jest w innych kołach w moim okręgu, w Kole Sas którego jestem członkiem i Kole Nadbużańskim zawody organizowane są wyłącznie na żywej rybie, w tych zawodach biorę udział z przyjemnością.

Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Norbert 78

Powszechnie krążąca opinia że okolice Broku , Wyszkowa n/Bugiem to kraina kłusowników i mięsiarzy a tu taka wpadka .

Będąc towarzysko na jednych zawodach spiningowych  Spining Bugu widziałem jak sędziowie  sprawdzali  wymiary  ryby żywej .

Jak ktoś nie miał siatki do przetrzymywania ryb dyskwalifikacja  . Organizatorem zawodów były koła z Broku i chyba z Ostrowi Mazowieckiej .

Jednak u nas nie jest tak źle  z moralnością  .

Edytowane przez Tabor

Jesień to nie zimowisko rybę zabrać każdemu wolno, od mięsiarzy to najlepiej jak byś wyzwał wędkarzy na zebraniu tego koła gościu.

Zwłaszcza pozna jesienia. Dobry sandaczyk, wiaderko okoni, no i te leszcze. Pod drzewami śmietnik. Problem ryb, ze sie grupuja, głupie.

Powszechnie krążąca opinia że okolice Broku , Wyszkowa n/Bugiem to kraina kłusowników i mięsiarzy a tu taka wpadka .

Będąc towarzysko na jednych zawodach spiningowych Spining Bugu widziałem jak sędziowie sprawdzali wymiary ryby żywej .

Jak ktoś nie miał siatki do przetrzymywania ryb dyskwalifikacja . Organizatorem zawodów były koła z Broku i chyba z Ostrowi Mazowieckiej .

Jednak u nas nie jest tak źle z moralnością .

Brok nie ma swojego koła. Spining Bugu organizuje Ostrów. Od 20 lat.

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka