Seeb Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2013 (edytowane) A ja zaatakuję rzeczki na literki W i P i ew. T hej !Zdecydowanie w majowy weekend proponuję W,zawsze jak trafisz na słaby odcinek to z buta nie będziesz musiał drałować...........ponoć kajakarze to bardzo uczynni ludzie Hej! Edytowane 27 Kwietnia 2013 przez Seeb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Traq Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Ciekawe jak tam starorzecze w Szuminie? Całe musi być pod wodą.No właśnie, zastanawiam się nad tym samym.Na majówkę przyjeżdża do mnie kilku kumpli z Wrocławia, których chciałem zabrać w jakieś ciekawe wędkarsko i jednocześnie malowniczne miejsce. Myślałem, żeby zacząć sezon od szukania szczupaków w starorzeczach - Szumin, albo Tuchlin. będziemy mieli ponton, ale będzie nas czterech tak więc miejsce wodowania powinno dać się obławiać również z brzegu, pływać na raz będzie dwóch. Przy stanie wody 300-350 w Wyszkowie bym się nie zastanawiał, ale przy obecnym nie wiem czego się spodziewać. Jeśli ktoś z forumowiczów był tam ostatnio, to proszę dajcie znać jak wygląda woda. Druga opcja to 1 maja nad Wisłą, trudno się zdecydować :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Chyba lepiej na Wisłę jedzcie, gdy wracałem w piątek z pracy Śląsko Dąbrowskim to widziałem że główki na praskiej stronie zaczynają już wyłazić i nawet ktoś po jednej brodził.U mnie jest teraz ponad 500 więc nie mam koncepcji na 1-ego nawet z wody... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parf Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Może faktycznie odpuścić pierwszego bug i się nań wybrać tydzień później. Ciekaw jestem w jakim tempie opada woda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 U mnie jak krew z nosa... raz opada raz przybiera.Od rana leje więc znów skoczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 1 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2013 Na wodzie cisza, zero aktywności bolka.Większość osób męczyła na splawik lub feder też bez efektów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobol18 Opublikowano 1 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2013 Jeszcze dosyć wysoka woda. Może za 2 tygodnie w końcu się ustabilizuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 2 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2013 Spoko Sobol Niedługo i my pokażemy jak się łowi ryby hej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Nadal kiszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Wody Wam nie brakuje tej wiosny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lokoko83 Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 A takie były plany z tym rokiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Czerwiec nam wszystko wynagrodzi a teraz cieszyć się tylko, że narybek ma się gdzie odchować i Bużek w przyszłych sezonach będzie darzył Dawno trzeba było takiej wody hej ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Tak drobnica się podchowa to prawda, ale tyle ile jej zostanie i nie zdąży wrócić do rzeki to inan sprawa. O wyrośniętych rybach nie wspomnę. Będzie rzeznia po zejściu wody :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 4 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2013 Ja odpuściłem Bug i teraz żałuję,przez półtorej dnia jerkowania jeden okonek niewiele większy od jerka. Pewnie na Bugu nie było by gorzej... (Oczywiście z pływadła w jakiejś zatoce połączonej z rzeką) A że rybom taka woda wyjdzie na dobre to fakt oczywisty,już ocaliła kilkaset szczupaczych istnień które by padły podczas long weekendu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 4 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2013 już ocaliła kilkaset szczupaczych istnień które by padły podczas long weekendu To prawda, teraz dopiero można zobaczyć jaka presja jest na Bugu przy normalnym stanie wody- masa wędkarzy na innych wodach, w pobliżu większych miejscowości nie da sie w spokoju pobyć nad wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 4 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2013 Tak drobnica się podchowa to prawda, ale tyle ile jej zostanie i nie zdąży wrócić do rzeki to inan sprawa. O wyrośniętych rybach nie wspomnę. Będzie rzeznia po zejściu wody :/ @Mojo Bug to nie wybetonowany kanał na którym woda rośnie i spada z prędkością światła Tu JESZCZE na szczęście rządzą prawa natury i w jej rytmie wszystko się odbywa Woda spada pomalutku więc narybek podchowa się i silny wróci do koryta a tarlaki dawno spłynęły bo na wylewiskach to one tylko bara, bara hej ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 4 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2013 Amen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo_Salar Opublikowano 4 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2013 @Mojo Bug to nie wybetonowany kanał na którym woda rośnie i spada z prędkością światła Tu JESZCZE na szczęście rządzą prawa natury i w jej rytmie wszystko się odbywa Woda spada pomalutku więc narybek podchowa się i silny wróci do koryta a tarlaki dawno spłynęły bo na wylewiskach to one tylko bara, bara hej ! Tylko bara bara? Mam inne doświadczenia z burzańskimi rozlewiskami. U nas się czeka aż woda wyleje, czy to maj czy środek lata albo początek jesieni. Jesteś z BP spinnerman i powinieneś to wiedzieć. PozdrawiamSalmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 4 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2013 Lubię przy dużej wodzie ale postać na korycie. A kłusownictwo...? cóż, było, jest i będzie Gdzie bieda i ciemnota tam kłusownictwo co nie zmienia faktu, że duża woda dla rzeki jest błogosławieństwem Tylko bara bara? Mam inne doświadczenia z burzańskimi rozlewiskami. U nas się czeka aż woda wyleje, czy to maj czy środek lata albo początek jesieni. Jesteś z BP spinnerman i powinieneś to wiedzieć. PozdrawiamSalmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo_Salar Opublikowano 4 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2013 Skąd Ci się wzięło to kłusownictwo... PozdrawiamSalmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 4 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2013 Tylko bara bara? Mam inne doświadczenia z burzańskimi rozlewiskami. U nas się czeka aż woda wyleje, czy to maj czy środek lata albo początek jesieni. Jesteś z BP spinnerman i powinieneś to wiedzieć. PozdrawiamSalmoWidzę ktoś rozumie co mam na myśli. Rzecz jasna nie neguję że dzięki rozlewiskom ryba ma dobre warunki do tarła, ale wcale tak nie jest że wszystko wróci do rzeki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo_Salar Opublikowano 4 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2013 Widzę ktoś rozumie co mam na myśli. Rzecz jasna nie neguję że dzięki rozlewiskom ryba ma dobre warunki do tarła, ale wcale tak nie jest że wszystko wróci do rzeki. Nawiązałem tylko i wyłącznie do wędkarstwa, a tutaj wynikły dwa zbieżne wątki Jerkbait... Plus tegorocznego wylewu jest taki, że trwa długo co pozwoli na spokojną inkubację i wylęg. Tarlaczki mają duży wybór lecz siłą natury wybierają miejsca płytkie i o w miarę dobrych warunkach. Trzecia sprawa - jak ktoś chce skłusować rybę to to zrobi, czy woda mała, średnia lub duża. O mega tarle raczej powinniśmy zapomnieć, będzie jak co roku tyle, że w innych miejscach. Tu gdzie kiedyś tarły się leszcze może być ponad metr wody, półtora i ryba przeniesie się na płytsze rejony. PozdrawiamSalmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 4 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2013 Salmo broń Boże nie miałem na myśli Twojej osoby. Poprostu wylewiska Bugu i Krzny kojarzą mi się z tubylcami biegającymi z widłami za mega karpiami jak to było ubiegłej wiosny w Neplach pozdrawiam.Skąd Ci się wzięło to kłusownictwo... PozdrawiamSalmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogaty666 Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Tak jest dzisiaj na Rybienku Starym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 leci jak krew z nosa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi