Skocz do zawartości

Potrzebna pomoc Dragon HMG Cannibal

bartolomeo213

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie chciałbym się dowiedzieć od użytkowników tego wędziska czy nada się ono pod jazia ,klenia na lekko. Producent opisuje je jako typowy kij pstragowy.

Właścicieli i użytkowników cannibala proszę o szczegółowy opis akcji, ugiecia zalet i wad tego modelu wszystkie dane nawet te najbardziej bzdurne mile widziane.

Pozdrawiam

Jak w temacie chciałbym się dowiedzieć od użytkowników tego wędziska czy nada się ono pod jazia ,klenia na lekko. Producent opisuje je jako typowy kij pstragowy.

Właścicieli i użytkowników cannibala proszę o szczegółowy opis akcji, ugiecia zalet i wad tego modelu wszystkie dane nawet te najbardziej bzdurne mile widziane.

Pozdrawiam

Nada się nada, na jazia i klenia na lekko, ba nawet na ciężko!

Nie przejmuj sie się opisem producenta, że to typowo pstrągowy kij.

Producenci zazwyczaj piszą bzdury!

Wędka ogarnie ciernika, jazgarza,

Klenia, bolenia oraz sandacza,

Trotkę i suma na klatę wyciãga,

Nie podda się przy holu krąpia.

Esoxy, labraksy i inne stwory,

Nie straszne jej w wieczorne pory,

Ale i z rana moc w niej potworna,

Zaleta złącza jest to ogromna.

Więc kupuj Bracie, grosza nie żałuj,

To wprawdzie Cannibal-lecz się nie załamuj,

Ugięcie piękne, same zalety,

W Dragonie siła i brak tandety!

• Like 2

Kolego a powiedz mi jeszcze jak ten model radzi sobie z bardzo małymi przynetami typu mikro woblerki chodzi mi o ładowanie i o dystans rzutów przynetami w granicach 2/3 gr gdyż kij jest opisany z tego co pamiętam cw 4-15 gr

Bartłomieju nie mam pojęcia, trochę sobie zażartowałem w swoim poprzednim poście :)

Nie wiem jak Ci pomóc, musisz to sprawdzić organoleptycznie.

Nada się nada, na jazia i klenia na lekko, ba nawet na ciężko!

Nie przejmuj sie się opisem producenta, że to typowo pstrągowy kij.

Producenci zazwyczaj piszą bzdury!

Wędka ogarnie ciernika, jazgarza,

Klenia, bolenia oraz sandacza,

Trotkę i suma na klatę wyciãga,

Nie podda się przy holu krąpia.

Esoxy, labraksy i inne stwory,

Nie straszne jej w wieczorne pory,

Ale i z rana moc w niej potworna,

Zaleta złącza jest to ogromna.

Więc kupuj Bracie, grosza nie żałuj,

To wprawdzie Cannibal-lecz się nie załamuj,

Ugięcie piękne, same zalety,

W Dragonie siła i brak tandety!

No niezłe to jest,  :) wczoraj matematycy debatowali nad odległością rzutów dziś humaniści mają głos, naprawdę zaczyna mi się to podobać z niecierpliwością czekam na anatomię człowieka ;)

• 1 rok później...

Mam coś podobnego HMG Invader do 12gr 265cm. Kije są bardzo zbliżone. blank czuły bardzo elektryczny raczej ze środkowym ugięciem do łowienia pod woblerka, obrotówkę, lekkie wahadło ideał. Pod gumę wędka raczej się nie nadaje. Występuje w moim arsenałe jako trzeci kij pstrągowy do łowienia tylko na woblery

No właśnie przedwczoraj miałem go uzbrojonego w ręku, kumpel też w promocji sobie sprawił. Na sucho wydawał się bdb pod klenio-jazia.

Byłem zbyt zajęty ustawianiem wobków, nawet zapomniałem żeby połowić nim chwilę, jak będzie okazja to w weekend potestuję lepiej i kolegę o wrażenia podpytam.

Dodam że miał wybór pomiędzy w/w, a HM80 Electra Dream 3,5-18g (też w takiej promocji) ;)

Edytowane przez *Hektor*