pitt Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 DAIWA TATULA HD 200 HL Pełna nazwa multiplikatora: DAIWA TATULA HD 200 HL Producent: DaiwaModel: Tatula Seria: HD 200 HLTyp: LKlasa: M, HMasa [g]: 235Typ hamulca: Magforce ZPrzełożenie: 6.3:1Liczba łożysk: 8Moc hamulca [kg]: 6Szpulka - pojemność: 155 m / 20 lbSzpulka - masa [g]: Szpulka - średnica zewnętrzna [mm]: 35.8Szpulka - średnica wewnętrzna [mm]: Szpulka - szerokość [mm]: 24Szpulka - typ: PełnaDokumentacja: Instrukcja, SchematNarzędzia: NAkcesoria: BrakKraj produkcji: TajlandiaOpis: Rugged, lightweight aluminum frame and side plate (gear side)A7075 Aircraft Grade Aluminum Deep Spool30% More Line Capacity (Braid and Mono)7BB(2CRBB)+1RBMAGFORCE Z Cast ControlHigh Strength Gearing MaterialUltimate Tournament Drag UTD5.4:1, 6.3:1& 7.3:1 gear ratiosCut-Away 100mm Swept HandleCustom I-Shaped Soft-Touch Handle KnobInfinite Anti-reverseCorrosion resistant clutch mechanismLarge, 90mm swept power handle with cutouts for reduced weightRetrieve speed 71 cm Schemat multiplikatora: Zdjęcia multiplikatora Kliknij tutaj by zobaczyć artykuł wpis 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tomek88 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 DAIWA TATULA HD 200 HLPełna nazwa multiplikatora: DAIWA TATULA HD 200 HLProducent: ABU Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pitt Opublikowano 2 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 blackout ... dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tomek88 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 (edytowane) Jeśli już jesteśmy w temacie i zima idzie...Multi dziewiczy na naszym rynku i od razu nasuwa się pytanie czy różni się czymś od zwykłej pierwszej tatki, oprócz pojemności szpuli. Pomijam przełożenia bo zwykła setka miała też różne wersje chociaż 5,4:1 nie było z tego co kojarzę. Edytowane 2 Grudnia 2014 przez Tomek88 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 minecjusz Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Mnie też to ciekawi....zwłaszcza przekładnia, a dokładniej jej szerokość w stosunku do zwykłej tatuli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 patryk123 Opublikowano 22 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2017 Ma ktoś tego multika ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 BOB1 Opublikowano 22 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2017 mam 200HSL 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 adam 13 Opublikowano 24 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 mam 200HSLCzesc Robert Moglbys cos napisac o tem 200. Np ile i jakiej plecionki wchodzi, i , do czego ja uzywasz. Ja szukam czegos pod wieksze jerki gumy , do ca 120 g. Jak Ci Pasuje? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 BOB1 Opublikowano 25 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 (edytowane) Kupiłem właśnie z myślą o moich największych jerkach (do ok. 140g) Wybrałem rozmiar 200 ze względu na pojemność szpulki bo nie ma się co certolić tylko w przypadku takiego kalibru przynęt lubię mieć pewność, że nic nie strzeli przy rzucie (a już niestety kiedyś mi się przytrafiło ze smutnym skutkiem). Tym bardziej, że multik musiał się zgrać z ATC MU 638 (1-6oz 10-40Lb). Ostatecznie nawinąłem "poważną" plecionkę VARIVAS 4braid Casting PE 4.0 50Lb. Weszło bez podkładu 127 mb a więc wystarczająca ilość.Przed zakupem zastanawiałem się nad tym większym przełożeniem i tak szerokiej korbie ale praktyka spełniła moje oczekiwania. Dobra kontrola nad szeroko zamiatającymi jerkami, szybkie wybieranie luzu plecionki. Bardzo dobrze mi się sprawdziło. Lata z tego bardzo dobrze (ale jak się nie łowi mniej niż 40g to jak niby miało by latać? ) Edytowane 25 Lutego 2017 przez BOB1 8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 szydlos Opublikowano 24 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2020 Odgrzebuję starego kotleta bo wątek taki a mam pytanko do kolegów czym różnie się model z tego wątku z modelem DAIWA TATULA 200 HL czyli bez oznaczenia HD???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 24 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2020 (edytowane) Odgrzebuję starego kotleta bo wątek taki a mam pytanko do kolegów czym różnie się model z tego wątku z modelem DAIWA TATULA 200 HL czyli bez oznaczenia HD???? Z tego co pamiętam lepsze łożyska, inne malowanie i mocniejszy hamulec. Istnieje też wersja morska Tatuli 200HD czyli Daiwa Coastal-TWS 200HSL , mam i polecam. Edytowane 24 Lipca 2020 przez godski 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 szydlos Opublikowano 24 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2020 Lepsze łożyska w tym z HD czy tym Bez hd Kolego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 24 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2020 (edytowane) Lepsze łożyska w tym z HD czy tym Bez hd Kolego HD lepsze ale Coastal to półka wyżej bo dodatkowo mocniejszy hamulec. Aby zagmatwać sprawę poniżej odmiana HD200HL LTD.Wszystkie łożyska CRBB a w zwykłej 200HD tylko 2 CRBB. Reasumując (od najlepszego wypasu): 1. Coastal- 7 łożysk CRBB- hamulec 7 kg 2. HD 200 LTD- 7 łożyska CRBB - hamulec 5 kg 3. HD 200- 2 łożyska CRBB i 5 zwykłych- hamulec 6 kg 4. 200- 7 łożysk zwykłych- hamulec 6 kg Jakieś pytania ? Edytowane 24 Lipca 2020 przez godski 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 JerryM Opublikowano 24 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2020 Wyszła nowa Tatula 300, zobaczymy co to będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 szydlos Opublikowano 24 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2020 godski dzięki kolego za bardzo wyczerpującą i konkretną odpowiedz.Pewnie przyda się nie jednej osobie zastanawiającej się przed zakupem Tego multika.Brawo Mistrzu 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Z tego co pamiętam lepsze łożyska, inne malowanie i mocniejszy hamulec. Istnieje też wersja morska Tatuli 200HD czyli Daiwa Coastal-TWS 200HSL , mam i polecam. IMG_20190913_144842.jpg IMG_20190913_143829.jpgGodski mam pytanie czy Costal z tym przełożeniem da rade targać percha 14cm sdr od salmo. Czy można ją porównać do ryogi 2020 lub zetki?Zastanawiam się nad kolejnym zestawem i stąd moje pytanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Godski mam pytanie czy Costal z tym przełożeniem da rade targać percha 14cm sdr od salmo. Czy można ją porównać do ryogi 2020 lub zetki?Zastanawiam się nad kolejnym zestawem i stąd moje pytanieNie, to odmiana Tatuli 200 i Ryoga czy Z-ka są mocniejsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PiECIA Opublikowano 18 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2020 Że ja tutaj wcześniej nie zajrzałem Znaczy druga Tatula pod cięższy kijek to będzie Coastal lub HD200HL LTD 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MatB Opublikowano 20 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2022 (edytowane) Czy wymienione wcześniej multiki: 2. HD 200 LTD- 7 łożyska CRBB - hamulec 5 kg 3. HD 200- 2 łożyska CRBB i 5 zwykłych- hamulec 6 kg Różnią się czymś jeszcze. Głównie chodzi mi o to czy wersja LTD ma coś extra w temacie np inna przekładnia, konstrukcja, podparcie łożyskami kluczowych elementów itd. Czyli w skrócie czy bebechy i szpula są takie same? Edytowane 20 Maja 2022 przez MatB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
pitt
DAIWA TATULA HD 200 HL
Pełna nazwa multiplikatora: DAIWA TATULA HD 200 HL
Producent: Daiwa
Model: Tatula
Seria: HD 200 HL
Typ: L
Klasa: M, H
Masa [g]: 235
Typ hamulca: Magforce Z
Przełożenie: 6.3:1
Liczba łożysk: 8
Moc hamulca [kg]: 6
Szpulka - pojemność: 155 m / 20 lb
Szpulka - masa [g]:
Szpulka - średnica zewnętrzna [mm]: 35.8
Szpulka - średnica wewnętrzna [mm]:
Szpulka - szerokość [mm]: 24
Szpulka - typ: Pełna
Dokumentacja: Instrukcja, Schemat
Narzędzia: N
Akcesoria: Brak
Kraj produkcji: Tajlandia
Opis: Rugged, lightweight aluminum frame and side plate (gear side)
A7075 Aircraft Grade Aluminum Deep Spool
30% More Line Capacity (Braid and Mono)
7BB(2CRBB)+1RB
MAGFORCE Z Cast Control
High Strength Gearing Material
Ultimate Tournament Drag UTD
5.4:1, 6.3:1& 7.3:1 gear ratios
Cut-Away 100mm Swept Handle
Custom I-Shaped Soft-Touch Handle Knob
Infinite Anti-reverse
Corrosion resistant clutch mechanism
Large, 90mm swept power handle with cutouts for reduced weight