pitt Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 DAIWA TATULA-R 100 HLPełna nazwa multiplikatora: DAIWA TATULA-R 100 HLProducent: DaiwaModel: TatulaSeria: R 100 HLTyp: LKlasa: L, ML, MMasa [g]: 215Typ hamulca: Magforce ZPrzełożenie: 6.3:1Liczba łożysk: 8Moc hamulca [kg]: 6Szpulka - pojemność: 130 m / 15 lbSzpulka - masa [g]: 17Szpulka - średnica zewnętrzna [mm]: 33.80Szpulka - średnica wewnętrzna [mm]: 16.95Szpulka - szerokość [mm]: 24Szpulka - typ: AżurowanaDokumentacja: Instrukcja, SchematNarzędzia: NAkcesoria: BrakKraj produkcji: TajlandiaOpis: T-Wing SystemRugged, lightweight aluminum frame and side plate (gear side)Super lightweight A7075 aluminum spoolHyper Speed 8.1 or all-around 6.3:1 gear ratios8 Bearing System (2CRBB + 5BB + 1RB)Zaion® swept star dragUltimate Tournament Carbon Drag (UTD)Magforce-Z cast controlInfinite Anti-reverseCorrosion resistant clutch mechanismI-Shape handle knobSchemat multiplikatora: SCHEMAT MULTIPLIKATORAZdjęcia multiplikatoraKliknij tutaj by zobaczyć artykuł wpis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 okonilowca Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Do jak ciężkich przynęt jest przeznaczony? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tomek88 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Myślę, że 2 calowe kopytko na 4gr główce powinien rzucić lub 4gr blaszkę przy odpowiedniej lince. Praktyka jednak to zapewne zweryfikuje/owałaby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 okonilowca Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 A górna granica? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tomek88 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Nie mam na tyle fantazji żeby wypowiadać się odnośnie górnej granicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zetika16 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Oznaczony jako M czyli Medium .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tomek88 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Oznaczony jako M czyli Medium .... Klasa: L, ML, M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zetika16 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Oznaczony jako M czyli Medium ....Klasa: L, ML, MNapisałem medium jak wyznacznik górnej granicy .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pitt Opublikowano 4 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 nie wiem co to jest gorna granica wagowa przynety, powaznie przeciez rzucac mozna nawet cegla, naped jest odlaczony wiec w efekcie koncowym mamy klack-bzzzzzzzzzzzzzzz-plusk-klack i teraz wchodzi w gre opor jaki stawia przyneta podczas prowadzenia w moim przypadku erka jest backupem dla malego alphasa, linki 10-15lb, wedki do wabikow w granicach 3/4-1.5oz, softjerki, skipping, flipping 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zetika16 Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 Tatula r100 xsl czym się różni mistrzu od tego HaeLa ? 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pitt Opublikowano 4 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 przelozeniem 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tomek88 Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 nie wiem co to jest gorna granica wagowa przynety, powaznie przeciez rzucac mozna nawet cegla, naped jest odlaczony wiec w efekcie koncowym mamy klack-bzzzzzzzzzzzzzzz-plusk-klack i teraz wchodzi w gre opor jaki stawia przyneta podczas prowadzenia w moim przypadku erka jest backupem dla malego alphasa, linki 10-15lb, wedki do wabikow w granicach 3/4-1.5oz, softjerki, skipping, flipping Ostatnio koleżka z forum, który to zanabył ode mnie drogą kupna ślicznej urody multi po pytaniu o górną granicę dostał odpowiedź, że to kwestia umiejętności i fantazji co bardzo go rozbawiło, ale z czasem pewnie dojdzie do podobnych wniosków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zetika16 Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 przelozeniemJeszcze widzę inny wodzik chyba... ale ogólnie to podobne ...max slider 10 tonący obleci ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pitt Opublikowano 4 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 8.1 mnie nie interesuje wiec nawet nie ogladalem, ale znalazlem takie wizualne porownanie 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kamil_Be Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Różni się paroma detalami. Pokrętło hamulca walki z ZAION-u z inną sprężyną, dwa łożyska CRBB, lżejsza szpulka, rozmiar koła zębatego taki stan ale drobniejsze zęby. Używam R-ki po tuningu (+4 łożyska CRBB), przekładnia z jakiegoś Zilliona 7,1:1, knoby Megabass, inna tarcza cierna z prawdziwego węgla, szpulka i docisk ze zwyklej Tatuli i to chyba wszystko :-) Używam jej do zakresu 7-40g do kija sandaczowego i rzecznego 8'6" MH. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kondzio 77 Opublikowano 7 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 Nie wiecie gdzie w naszym kraju mogę Kupic Taule Type R 100h-l 6:3Czy wogole są dostępne z tym przelozeniem w Pl.Zanalazlem z 8:1 a z 6:3 ni cholery Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 7 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 Pod sandała 6:3 może być mało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 woblerek48 Opublikowano 17 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 witam Mam zamiar zakupić Tatule R 100hl tylko mam pytanie jaka jest różnica multika zakupionego od Polskiego dystrybutora od rynku jdm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kondzio 77 Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 (edytowane) witam Mam zamiar zakupić Tatule R 100hl tylko mam pytanie jaka jest różnica multika zakupionego od Polskiego dystrybutora od rynku jdm.Od Polskiego dystrybutora nie kupisz Tatuli R 100hl,możesz kupić XSL czyli 8:1 chyba ze coś się zmieniło!Jeśli szukasz multika pod ciężkie sandaczowanie to zdecydowanie nie polecam XSL z 8:1 szukaj gdzieś tego 100hl lub 103hl będziesz Pan zadowolony.Ogólnie różnią się kulturą pracy,knobami i ceną to moje spostrzeżenia do środka nie zaglądam. Edytowane 18 Grudnia 2015 przez kondzio 77 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
pitt
DAIWA TATULA-R 100 HL
Pełna nazwa multiplikatora: DAIWA TATULA-R 100 HL
Producent: Daiwa
Model: Tatula
Seria: R 100 HL
Typ: L
Klasa: L, ML, M
Masa [g]: 215
Typ hamulca: Magforce Z
Przełożenie: 6.3:1
Liczba łożysk: 8
Moc hamulca [kg]: 6
Szpulka - pojemność: 130 m / 15 lb
Szpulka - masa [g]: 17
Szpulka - średnica zewnętrzna [mm]: 33.80
Szpulka - średnica wewnętrzna [mm]: 16.95
Szpulka - szerokość [mm]: 24
Szpulka - typ: Ażurowana
Dokumentacja: Instrukcja, Schemat
Narzędzia: N
Akcesoria: Brak
Kraj produkcji: Tajlandia
Opis: T-Wing System
Rugged, lightweight aluminum frame and side plate (gear side)
Super lightweight A7075 aluminum spool
Hyper Speed 8.1 or all-around 6.3:1 gear ratios
8 Bearing System (2CRBB + 5BB + 1RB)
Zaion® swept star drag
Ultimate Tournament Carbon Drag (UTD)
Magforce-Z cast control
Infinite Anti-reverse
Corrosion resistant clutch mechanism
I-Shape handle knob
Schemat multiplikatora: SCHEMAT MULTIPLIKATORA
Zdjęcia multiplikatora
Kliknij tutaj by zobaczyć artykuł wpis