Skocz do zawartości

II Warsztaty Salmo - nowy artykuł

admin

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

No cóż, przyszedł czas na relację z Warsztatów Salmo. Zapraszam Was serdecznie do lektury tekstu oraz zdjęć. Wewnątrz znajdziecie również multimedialną prezentację Historia ryby, w której opowiadamy o jednej z ryb złowionych podczas zlotu (muzyka miała być wesoła :mellow:). Zachęcam do dyskusji.

Pozdrawiam serdecznie

Remek

Oj, strasznie żałuję że nie mogłem usłyszeć dyskusji pomiędzy Markiem i @Pepe !!!

Marek jest wędkarzem który z pewnością MOŻE coś powiedzieć o łowieniu szczupaków na duże gumy i na duże jerki, może uaktywni się na naszej stronie w tych tematach z czasem :mellow:

Bardzo fajna relacja, bardzo fajne zdjecia znad wody, dobra robota Seba!

Wewnątrz znajdziecie również multimedialną prezentację Historia ryby, w której opowiadamy o jednej z ryb złowionych podczas zlotu (muzyka miała być wesoła :mellow:).

Dobre, dobre... wiele rzeczy można powiedzieć o Nirvanie... ale żeby była wesoła :lol: :lol: :lol: .

A tak w ogóle to super prezentacja.

No i wyszło na to, że mamy kolejne przyjacielskie cykliczne spotkanie nad wodą. Brawo organizatorzy, vivat uczestnicy, SALMO niech nam rośnie dalej w siłę i potęgę.

Kopara mi opadła,że nie pojechałem (tym bardziej, że Kraków też był tam reprezentowany).

Oby więcej takich imprez.

Jeżeli ktoś nudzi się w połowie października, to skromnie informuję że równie gościnni są Krakusy na Pucharze Głowatki.

Szczegółowa informacja ukaże się w stosownym czasie.

Jeszcze raz gratuluję organizatorom, uczestnikom i autorom relacji.

tak jak opisał Rognis wyjazd pod względem towarzyskim udał się rewelacyjnie,czasu spędzonego nad wodą też było sporo,biorąc pod uwagę ilość przespanych godzin i odczyty z urządzenia Efexa które u większości uczestników pokazywało napis HOTbyło to nie lada wyczynem,na przyszłość wiem że podczas takich imprez porterówka jest niezbędna :lol:,niestety ani u mnie ani u @Gromita nie sprawdziło się prawo frajera o którym mówił nam prawie każdy słysząc że jesteśmy po raz pierwszy na trociach,jak się później dowiedzieliśmy niektórzy jeżdżą po kilka lat nad rzekę i nie mogą dopaść trotki,więc się nie łamaliśmy.Chociaż cały czas mam w głowie te warszaty to nie mogę się doczekać nastęnych,a nad Parsętę powrócę pewnie jeszcze nie raz.POzdrawiam również cały skład wesołego busa który zmienił się w wesoły skład wypakowanej po dach cordoby :lol:

Cześć Sebek

Relacja z warsztatów pierwsza klasa,poparta zawodowymi zdjęciami.Byłem pierwszy raz na takiej imprezie wędkarskiej,napewno będę uczestniczył w następnych.Fantastyczni wędkarze w hotelu i nad wodą,wędkarz z Kartuz (jak by wszyscy byli tacy jak ON,byli byśmy w wędkarskim raju).Adasia porterówka wyśmienita,smialiśmy się ile on tego zabrał a okazało się że trochę za mało.Sebek napisałeś że hotel super i miałeś rację tylko właściciel nie zabardzo... No i jeszcze o czrnej magi Karola i jego czarnym kogucie,do tej pory mam ślady na pięcie :lol: :lol:

Pozdrawiam wszystkich którzy byli na warsztatach jak i tych których zabrakło...

Gromit

Cześć,

Bardzo się cieszę, że relacja się spodobała. Bardzo jestem też zadowolony, że udało mi się wprowadzić coś co również przypadło do gustu - filmik. Obiecuję będzie więcej czegoś takiego. Taki film może zrobić każdy. Wystarczy poświęcić troszkę czasu i wykorzystać program Windows Movie Maker (każdy ma go na swoim komputerze :mellow:, jeśli oczywiscie ma Windows'a) albo jeszcze łatwiej można to zrobić za pomocą darmowego programu Microsoftu Photo Story 3.

Pozdrawiam

Remek

Bardzo dziękuję wszystkim za miłe słowa!

Jest mi bardzo miło i oczywiście jestem zmobilizowany do dalszej ciężkiej pracy nad kolejnymi tekstami. :D

W relacji zapomniałem wspomnieć o przygodzie @Gromita z Karolowym pstrągowym kogutem. Otóż, jakimś cudem kogut zaopatrzony w podwójny hak, znalazł się nagle w spodniobutach, które założył Gromit. W końcu doszło do tego, że haki stały się na tyle uciążliwe, że Gromit zaczął odczuwać ból w pięcie. Po zdjęciu spodniobutów i ku naszemu ogromnemu zdziwieniu okazało się, że w jego piętę wbity jest malutki kogucik. Straszliwie nas to rozbawiło. :lol: I do tej pory nie wiemy skąd on się tam wziął...

Wracając do tematu hotelu to niestety jego właściciel miał mało wspólnego z cywilizowanym zachowaniem oraz chyba nie miał doświadczenia w przyjmowaniu większej ilości gości na raz... :wacko:

Wracając do tematu hotelu to niestety jego właściciel miał mało wspólnego z cywilizowanym zachowaniem oraz chyba nie miał doświadczenia w przyjmowaniu większej ilości gości na raz...

warto dodać że jego zachowanie zmieniło się podczas sobotniej kolacji,niektórych nawet po pleckach głaskał :lol:

@Shad,

hotel był luksusowy i bardzo wygodny. Było bardzo czysto i wszystko cacy. Jedzenie także bardzo dobre.

Jednak właściciel był dziwnym człowiekiem. Kazał za wszystko płacić z góry (nawet za napoje, herbatę, itp.), zwracał nam co chwila uwagę, że to że tamto. Ciężko było się przy nim wyluzować. Był czasami bardzo nieuprzejmy. Dosłownie czepiał się wszystkiego.

Dopiero jak dowiedział się kto tak naprawdę zorganizował spotkanie u niego w hotelu i jak zobaczył sobotnich gości (z Burmistrzem na czele) zmienił całkowicie podejście do nas. Normalnie jak kameleon. Zmienił się nie do poznania. :lol:

@Kwasik,

które to zdjęcie? :D

Witajcie !

Serdeczne dzięki ekipie Salmo za zaproszenie i możliwość wzięcia

udziału w II Warsztatach :mellow:

Wszystkim uczestnikom za czynny udział w caaaaaałej imprezie.

Sebkowi za profesjonalną relację !!!

Jakie ma znaczenie nakręcenie blisko 1600 kilometrów, jakie ma znaczenie nieprzespanie pół nocy kiedy Marek, mój kompan z pokoju, usiłował przepiłować łoże wzdłóż i wszerz, no jakie to ma znaczenie ?

Dzięki Wam wszystkim za miłą atmosferę możliwość spotkania z Przyjacółmi starymi i nowymi :mellow: wspólne gadu-gadu i toasty...

Do zobaczyska na III Warsztatach :mellow: