Guzu Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 ZDECYDOWANIE dobrze, ze Piotr podjal temat.Sprawa jest zbyt powazna by umknela. Slawek jutro fotka z karteczka albo ban do 3 kroli 2189 roku Jako zrodlo tezy " ze nie robia" - rozwine mysl owa : spaghetti lepiej robi z drobnymi ofockami morza , natomiast taka kreweta to albo na przyozdbienie paelli, albo w sosie pikantno czosnkowym z patelni, albo ...albo ...albo No w kazdym razie nie ze spaghetti (przynajmniej w mojej galaktyce). Tymczasem czekamy na fotostory Slawku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 spagheti i spagheti - prawdziwy włoch by chyba sie postrzelił słysząc spagheti z krewetkami - tak mi kiedys tłumaczył że spaghtei to spagheti a wariacje na ten temat to różnego rodzaju pasty itp Ale jak już mówimy o gotowaniu - polecam pieczonego ososia w malinowym winegretem i brązawym ryzem ... same nogi kobiety rozkładaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 Na kobiety podobno też działa chusteczka z chloroformem... to znaczy tak słyszałem.. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 Na kobiety podobno też działa chusteczka z chloroformem... to znaczy tak słyszałem..Jak kryzys, to kryzys, wszędzie szuka się taniej alternatywy. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 4 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 jepp 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmatt Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 Ten pierwszy spłodził dużo dzieci i żył w biedzie do końca życia. Drugi natomiast, wziął nauczkę z przypadkowego eksperymentu i zmarł w dostatku, jako wynalazca cementu. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 Tak że tego.. W związku z tym, że w ostatniej chwili dostrzegłem brak makaronu doskonały w tej sytuacji okazał się makaron alternatywny czyli.. ryż Zapraszam na kulinarną wyprawę... Krewetki wypłukałem w zimnej wodzie. Najmniej przyjemna cześć, obieranko Do marynaty potrzebna jest limonka, sól, czosnek i sos sojowy. Wyciskam do krewetek połówkę limonki, dodaję kilka ząbków czosnku drobno skrojonych i zalewam całość niewielką ilością sosu sojowego a następnie mieszam i pozostawiam w lodówce pod przykryciem na ok. 30 minut. Przed wyjęciem zamarynowanych krewetek z lodówki rozgrzewam patelnie z niewielką ilością oliwy lub oleju.Na mocno rozgrzaną patelnię wrzucam krewetki. Smażę dosłownie 2-3 minuty. W czasie smażenia krewetek przygotowuję pozostałe produkty, szpinak, pomidorki cherry i przyprawy. Wstawiam również makaron (w tym przypadku ryż ) Wrzucam na patelnię 2-3 garści szpinaku, w tym wypadku to jest takie jak na zdjęciu opakowanie. Szpinak bardzo szybko się kurczy i w zasadzie można wrzucić więcej jeśli ktoś bardzo lubi szpinak. Kiedy szpinak jest już całkiem miękki po ok 1-2 minutach wrzucam pokrojone w połówki pomidorki. Przyprawiam papryką ostrą, odrobiną pieprzu do smaku. W tym momencie ustawiam max moc kuchni tak aby pomidorki szybko się usmażyły, nie mogą się rozpadać, nie mogą puścić soku, nie mogą nam zagotować krewetek w sosie własnym. Po ok. 2-3 minutach zdejmuję z kuchni.Ryż również mam już gotowy tak więc... Serwis! Dań 1 dla mej małżonki Dań 2 dla mnie Bardzo smaczne i proste danie, pozdrawiam i życzę smacznego! 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 4 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 cool, widze, ze uzyles gotowanych, nie byly gumiaste po smazeniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 No dla mnie bomba! Gratuluje Slawku a Malzonce szczerze zazdraszczam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiECIA Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 Też wolę na okrągłym, fajniej się wylizuje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 cool, widze, ze uzyles gotowanych, nie byly gumiaste po smazeniu?Lekko twarde, takie lubie ale generalnie dużego wyboru nie miałem. Były te i gotowane mrożonki, dużo gorsze jak dla mnie tyle że obrane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 Tak że tego.. W związku z tym, że w ostatniej chwili dostrzegłem brak makaronu doskonały w tej sytuacji okazał się makaron alternatywny czyli.. ryż Zapraszam na kulinarną wyprawę... Krewetki wypłukałem w zimnej wodzie. Najmniej przyjemna cześć, obieranko Do marynaty potrzebna jest limonka, sól, czosnek i sos sojowy. Wyciskam do krewetek połówkę limonki, dodaję kilka ząbków czosnku drobno skrojonych i zalewam całość niewielką ilością sosu sojowego a następnie mieszam i pozostawiam w lodówce pod przykryciem na ok. 30 minut. Przed wyjęciem zamarynowanych krewetek z lodówki rozgrzewam patelnie z niewielką ilością oliwy lub oleju.Na mocno rozgrzaną patelnię wrzucam krewetki. Smażę dosłownie 2-3 minuty. W czasie smażenia krewetek przygotowuję pozostałe produkty, szpinak, pomidorki cherry i przyprawy. Wstawiam również makaron (w tym przypadku ryż ) Wrzucam na patelnię 2-3 garści szpinaku, w tym wypadku to jest takie jak na zdjęciu opakowanie. Szpinak bardzo szybko się kurczy i w zasadzie można wrzucić więcej jeśli ktoś bardzo lubi szpinak. Kiedy szpinak jest już całkiem miękki po ok 1-2 minutach wrzucam pokrojone w połówki pomidorki. Przyprawiam papryką ostrą, odrobiną pieprzu do smaku. W tym momencie ustawiam max moc kuchni tak aby pomidorki szybko się usmażyły, nie mogą się rozpadać, nie mogą puścić soku, nie mogą nam zagotować krewetek w sosie własnym. Po ok. 2-3 minutach zdejmuję z kuchni.Ryż również mam już gotowy tak więc... Serwis! Dań 1 dla mej małżonki Dań 2 dla mnie Bardzo smaczne i proste danie, pozdrawiam i życzę smacznego! Wy się tu bawcie a ja idę pustoszyć lodówę... Ps.Szkoda,że krewetek nie mam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 Sławek fajny przepis, ale nastepnym razem spróbuj smażyć krewety około 1.5 - 2min z kazdej strony, powinny być smaczniejsze!Napisz koniecznie co się działo po konsumpcji Czy to był przepis od Pitta ??? A wracając do meritum, to jest robota, kolega po fachu potrzebuje pomocy, może pomożecie w potrzebie!? http://jerkbait.pl/topic/49272-abu-orra-sx-czy-blue-arc-w-wielko%C5%9Bci-200/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 yyyyyyyyyyyy chyba wreszcie pierwszy raz zjem krewetę z apetytem........zawsze mnie po nich mdliło czy cóś............ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drago75 Opublikowano 5 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 A tak w aspekcie seafood, ostatnio dowiedziałem się, iż jednym z najbardziej podrabianych produktów spożywczych na świecie, przede wszystkim podawanym w restauracjach, są krążki kalmarów. A jako substytutu używa się...........świńskich odbytów, a dokładnie ostatniego odcinka okrężnicy. Podobno wygląd, smak i tekstura są niemal identyczne. Dla niepoznaki dodają podobno kilka kawałków z czułkami, reszta to anus. Powiedzenie "z dup..y wzięte" nabiera całkiem nowego znaczenia 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PAMPUCH71 Opublikowano 5 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 Lekko twarde, takie lubie ale generalnie dużego wyboru nie miałem. Były te i gotowane mrożonki, dużo gorsze jak dla mnie tyle że obrane. Sławku, czy w tych gotowanych usuwałeś dolną część układu trawiennego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 5 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 Tak, starałem się usuwać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 5 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 Heh, właśnie kończę je robić, standardowy przepis od jakiegoś czasu.Makaron lidlowski Tagiatelle z dzikim czosnkiem.Krewetki mrożone.Pesto, czosnek i inne takie.W połączeniu robi dobrze. Wersja druga to sos sojowy, świeża kolendra, czosnek i sos chilli. Dzieci by dały się pokroić za to 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 5 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 Już mi ślinka leci. Proszę jedną porcję na wynos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
covent Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 (edytowane) Właśnie zjadłem- przepis mistrzostwo świata:) Dorzuciłem jeszcze do tego sos z pancerzy krewetek duszonych w białym winie + masło. Rewelacyjnie się to uzupełniło. Położyłem wszystko na ciemnym tagiatelle . Małżonka jak nie przepada za wszystkim co pływało w morzu tak tym razem aż się jej uszy trzęsły:) Krewetki kupiłem w Lidlu mrożone surowe (argentyńskie) takie jadłem pierwszy raz- puszczają świetny czerwono-pomarańczowy sosik co dodaje dodatkowej kolorystyki. Edytowane 6 Grudnia 2014 przez covent 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 7 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 Dzisiaj robiłem na obiad z pene. Pycha. Polecam. Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chub norris Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Dzisiaj robiłem na obiad z pene. Pycha. Polecam. Mam nadzieję, że jednak z penne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 Mam nadzieję, że jednak z penne Dokładnie. Paluszek się zacina Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi