seemoore Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 (edytowane) Witam. Planujè zrobić sobie suszarkę obrotową do woblerów. Doradzicie, jaki silniczek się nada? Ewentualnie jak zmniejszyć jego obroty? Mógłbym wykorzystać silniczek wentylatora stojącego? Doradzicie coś? :-) Myślałem o czymß takim: Edytowane 3 Grudnia 2014 przez seemoore Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Najtaniej z mikrofalówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 3 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 (edytowane) Z nikrofalówki? Da się to bez kłopotu wymontować? :-) Akurat mam dostęp do takich gratów :-) Edytowane 3 Grudnia 2014 przez seemoore Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 (edytowane) Bez żadnych kłopotów. Są 24v (będiesz potrzebował transformatora) i 230V (prosto z sieci). Obroty na wyjściu są od 3-5 rpm. Jest to silniczek z przekładnią, więc moment na wałku zdawczym jest wystarczający. Ja mam (miałem) na tym zrobioną. Edytowane 3 Grudnia 2014 przez krzychun 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Da się, da się. Ewentualnie od kuli dyskotekowej. Jakbyś miał tego jedną sztukę więcej to chętnie odkupię . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Poszukaj w sieci elektrycznego rożna do grilla, są idealne i można dorwać za 15zł. Tylko trzeba poszukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 3 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Od mikroweli popróbuję. Wiem już że można w każdym razie. Rozumiem, że będzie to element obracający tależ - te okolice . Dzięki koledzy za szybkie odpowiedzi ... Nie ma to jak forum. Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 (edytowane) Edytowane 4 Grudnia 2014 przez obcy91 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 Ja kupiłem na aledrogo za jakieś 2 dyszki silniczek 3obr na 230V. Jak potrzebowałem drugiego silniczka to nie mogłem znaleźć tego samego sprzedawcy i kupiłem za 22 zł silniczek kebab/gyros na 230V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 6 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Silniczki już mam :-). Teraz czas zacząć to budować :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CreativCounter Opublikowano 20 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2024 Suszarka do woblerów z płynną regulacją obrotów. Sklejka 10mm silnik MT90 z przekładnią. Regulator obrotów PWM. Zasilanie bateria 14.4 Li-ion https://www.facebook.com/100055796769183/videos/909580270358735 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi