mtro Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 (edytowane) Witam. Proszę was o poradę. Mam zamiar kupić działkę nad jeziorem. Wytypowałem 4 jeziora: Powidzkie, Modzerwoskie, Głuszyńskie, Zalew Sulejowski.Które jezioro według was jest najciekawsze pod względem wędkarskim? Edytowane 29 Kwietnia 2015 przez mtro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Cześć, spędziłem tydzień na Powidzkim 3 lata temu , a na sulejowskim czasem bywam, pozostałych dwóch nie znam . Osobiście wolałbym wędkarsko Powidzkie Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 Powidz to studnia, ale jakby co mam działkę jezioro dalej, więc będzie okazją do wspólnego łowienia na obu akwenach.Ps podobno są tam spore "sielawowe szczupaki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joza67 Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 Modzerowskie berdzo urokliwe pięnie położone ale wędkarsko okrutna nędza rybak wymieszal je dokładnie brak życia w wodzie a kiedyś piękne sandacze tam mieszkały. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
newrom Opublikowano 5 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 Działka zostanie, dzierżawca i rybostan się zmieni. Ja bym brał tam gdzie się najbardziej podoba i gdzie jezioro jest najciekawiej zbudowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 5 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 (edytowane) Jezioro Głuszyńskie pamiętam z lat 90 i pięknych płoci jakie tam łowiłem.Niestety moje ostatnie informacje od znajonego nie napawają optymizmem. Edytowane 5 Grudnia 2014 przez Szymon82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mtro Opublikowano 5 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 Panowie. Wiem, że kiedyś było dużo lepiej. Ale ja muszę podjać konkretną decyzję w sprawie zakupu. Dlatego zadam wam pytanie w sposób bardziej konkretny. Oto pytanie:Masz odłożonych parę złotych - nad którym z w/w jezior kupujesz działkę i dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fugazi Opublikowano 5 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 Zal. Sulejowski wędkarsko to coraz większa mizeria. Mam tam sadybę od wielu lat, pływam po Sulejowie, łowię i jest marnie. Opinia nie tylko moja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 5 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 Hmm, latem fajne laski i czysta woda - Powidz 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Panowie. Wiem, że kiedyś było dużo lepiej. Ale ja muszę podjać konkretną decyzję w sprawie zakupu. Dlatego zadam wam pytanie w sposób bardziej konkretny. Oto pytanie:Masz odłożonych parę złotych - nad którym z w/w jezior kupujesz działkę i dlaczego?Powidzkie ponieważ tylko nad nim byłem z wyżej wymienionych 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sady Opublikowano 16 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 Na Z.Sulejowskim byłem na wakacje ,wynik okrągłe zero reszty nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr123 Opublikowano 26 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2014 Ja bym wybrał j.Powidzkie, ale bez łódki ani rusz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 26 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2014 Laski bez łódki też można wyrwać...jakby co, to można się tam kiedyś spotkać i trochę wspólnie pokombinować jak dobrać się do sielawowych szczupaków. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 Widziałem zdjęcie okonia z Sulejowskiego ponad 4 kg więc chyba są tam ładne sztuki.Być może była to przeróbka ale wyglądała bardzo realnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 Odkąd pływam po zalewie i obcuję z ludźmi, którzy nawet pracowali przy zalaniu zalewu i znają go lepiej niż swoją matkę to nie słyszałem o takim okoniu W latach świetności zbiornika może i zdarzały się sztuki blisko 50 ale od dawna nie słyszałem o takich. Znajomy mi opowiadał, że kiedyś "to strach było do wejść" tyle ich było, a teraz jak znajdą stadko to stoi wokół kilka łódek i męczą rybki po dwadzieścia pare centów. Taki lajf. Dlatego jak ktoś mi mówi chodź pojedziemy na jakąś nową super wodę bo tam same rekordy pływają to się tylko uśmiecham Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 Mam trochę doświadczenia w poszukiwaniach, nie wiem czy Ci się do czegoś przyda a może komuś innemu.Rejon Spychowo / Piecki / Nawiady / Cierzpięta był grany już ponad 10 lat temu ale .... i daleko (ok. 210km) i tam gdzie była działka naokoło się coś budowało, ceny też miały znaczenie.Z rozpędu kupiliśmy działkę nad jez. Skoki (ponad 50ha) ale między Włocławkiem a Płockiem czyli do Mazur kawał drogi .Rybostan z rozmów z wędkarzami byle jaki jak to w wodzie okręgu pł-wł.Jakoś tak nie miałem odwagi zacząć się budować bo inni opowiadali jak to na budowie bywa i jak się z firmą użerają.No i z rozpędu kupiłem sobie drugą nad żwirownią jakieś 1500-1600m od Narwi. I ......... qrwiłem na czym świat stoi bo wynikły sprawy z podziałem i prawem własność, sprawę musiałem prostować w sądzie ale wyprostowałem i jest na sprzedaż bo straciłem zainteresowanie.Doszliśmy do wniosku że poszukamy domu letniskowego. Objechałem Narew po obu brzegach od ZZ do Wizny , Bug od ZZ do Dubienki , Wisłę od Wilgi do Annopola. Trwało to ponad 2 lata i kilka tys. km. Naoglądałem się domów, nauczyłem się na co zwracać uwagę, uniknąłem wpuszczenia się w maliny bo niektóre domy brałbym gdyby nie ......... jakieś zauważone niedociągnięcia czy usterki ale to bardziej temat na książkę.W 2012 dalej byliśmy na etapie poszukiwań ale wymagania mieliśmy sprecyzowane:1.domek miał mieć 70-100m2 parterowy2.żadnych schodów3.na działce do 1000m24.gdzieś przy lesie5.nad wodą6.z dobrą komunikacją7.blisko sklepu, jakiegoś baru czy restauracji.Namierzyłem w necie 4 ogłoszenia i 3 adresy znalazło mi biuro nieruchomość wszystko na trasie Kamieńczyk - Niemirów po obu stronach Bugu. 6 w zasadzie spełniało warunki a jeden tylko pkt. 4 i 5 . I właśnie tego jesteśmy właścicielami .Dlaczego żaden z tych co warunki spełniały? Bo były położone w osiedlach domków letniskowych w takich miejscach jak Kamieńczyk , Serpelice czy Mierzwice. A że było bardzo ciepło miałem okazję zobaczyć co mnie czeka w weekendy . i tego bardzo chciałem uniknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer2005 Opublikowano 24 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 Laski bez łódki też można wyrwać...jakby co, to można się tam kiedyś spotkać i trochę wspólnie pokombinować jak dobrać się do sielawowych szczupaków.Ja tam byłem 3 razy na łódce i dwa razy miałem zaproszenie na panieńskie A szczupaki, szczupaki !!!! haaa szczupaki to... a chu. z szczupakami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi