Skocz do zawartości
  • 0

Uchwyt na wędki mocowany wewnątrz auta do podsufitki.

Ugly

Pytanie

Gdzieś widziałem uchwyt do przeznaczony do transportu wędzisk zarówno złożonych jak i rozłożonych w autach typu kombi. Wyglądało to tak: dwie poprzeczki mocowane na przyssawki do szyb bocznych po sufitem pojazdu. Jedna z tyłu druga z przodu poprzecznie do osi wzdłużnej pojazdu. Do poprzeczek były skierowane w dół, bodaj cztery uchwyty, do wędek

Dla jasności dodaje,że NIE chodzi mi o uchwyty do wędzisk mocowane na zewnątrz auta często uzywane np. przez muszkarzy

Czy ktoś wie gdzie mogę takie coś znaleźć?

U.

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Gdzieś widziałem uchwyt do przeznaczony do transportu wędzisk zarówno złożonych jak i rozłożonych w autach typu kombi. Wyglądało to tak: dwie poprzeczki mocowane na przyssawki do szyb bocznych po sufitem pojazdu. Jedna z tyłu druga z przodu poprzecznie do osi wzdłużnej pojazdu. Do poprzeczek były skierowane w dół, bodaj cztery uchwyty, do wędek

Dla jasności dodaje,że NIE chodzi mi o uchwyty do wędzisk mocowane na zewnątrz auta często uzywane np. przez muszkarzy

Czy ktoś wie gdzie mogę takie coś znaleźć?

U.

Jakoś nie czuję tego. Do bocznych szyb? A co z otwieraniem okien, bądź samych drzwi?

Wsiadasz i wysiadasz przez Szyberdach czy przez bagażnik? To żart oczywiście.

Zakładam, że jeździsz sam bądź z jednym pasażerem, wówczas na tylnych drzwach i szybach bocznych bagażnika...OK

Osobiście długie wędziska, w swoim kombiaku podwieszam, bez tuby, na bocznych uchwytach, pod sufitem. Używam do tego celu pasków z rzepem (takich jak to sprzedają w sklepach wędkarskich

• 0

Chodzi ci pewnie o takie coś :

http://www.cabelas.com/cabelas/en/templates/product/standard -item.jsp?_DARGS=/cabelas/en/common/catalog/item-link.jsp_A& amp;_DAV=MainCatcat21412-cat600033&id=0022969016435a&amp ;navCount=2&podId=0022969&parentId=cat600033&mas terpathid=&navAction=push&catalogCode=IK&rid=&am p;parentType=index&indexId=cat600033&hasJS=true

Ja w swoim kombi wykorzystałem rączki dla pasażerów do których przymocowałem siatkę elastyczną do mocowania bagażu ( taka jak do bagażnika ) można też wziąć gumy do mocowania bagażu.

• 0
  • 0

I tu się nie mulisz. Jest coś takiego. Nawet przez krótki czas byłem tego właścicielem. Kupiłem inne auto niż planowałem (z krzywym dachem) i nie pasowało. Znalazło nowego właściciela.

Oszcędzę sobie opisów i wyjaśnień. Wszystko jest w linku.

http://www.rodmounts.com/RodLoftPRO.ivnu

Pozdrawiam.

G.

• 0

Na ciekawy bajer trafiłem dziś w lokalnym sklepiku.

System do przewożenie wędek we wnętrzu auta , podwieszonych pod sufitem/dachem.

Jest to produkt firmy Pike'n Bass (Amiaud) i nazywa się Ratelier Porte Cannes (accesoire auto).

Składa się z teleskopowo wysuwanych rurek z przymocowaną do nich gąbką/pianką z wyciętymi otworami , w które wkłada się wędki.

Całość podwiesza się pod sufitem samochodu.

W przypadku busa można przykręcić do listw wzmocnień dachowych a w przypadku większości aut osobowych w miejscach gdzie przykręcone są rączki/uchwyty nad drzwiami.

Wygląda to tak :

post-50881-0-95383100-1360103329_thumb.jpg

Oprócz gadżetów do transportu w samochodzie firma ta produkuje wiele akcesoriów przydatnych na łodziach , pontonach , czy belly bout'ach.

Nie tylko do transportu wędek .

post-50881-0-92461200-1360103993.jpg post-50881-0-92962700-1360104006_thumb.jpg post-50881-0-30612800-1360104020_thumb.jpg post-50881-0-10121800-1360104039_thumb.jpg

post-50881-0-71007200-1360104055_thumb.jpg post-50881-0-99759200-1360104077_thumb.jpg

• 0

Na ciekawy bajer trafiłem dziś w lokalnym sklepiku.

System do przewożenie wędek we wnętrzu auta , podwieszonych pod sufitem/dachem.

Jest to produkt firmy Pike'n Bass (Amiaud) i nazywa się Ratelier Porte Cannes (accesoire auto).

Składa się z teleskopowo wysuwanych rurek z przymocowaną do nich gąbką/pianką z wyciętymi otworami , w które wkłada się wędki.

Całość podwiesza się pod sufitem samochodu.

W przypadku busa można przykręcić do listw wzmocnień dachowych a w przypadku większości aut osobowych w miejscach gdzie przykręcone są rączki/uchwyty nad drzwiami.

Wygląda to tak :

attachicon.gifpaire-de-rateliers-porte-cannes.jpg

Jeśli można zapytać to jaka jest tego cena i gdzie można to nabyć?

• 0

to do belly super, do lodki juz pewny nie jestem - za duza szansa by wedki wylecialy na fali/zaczepione o cos...

Co do wozenia w samochodzie to mam MZ lepszy patent:

sciagam srodkowy zaglowek z tylu i daje gume transportowa pomiedzy podporkami lewego i prawego zaglowka. Z przodu daje drut owiniety pianka (tutaj to mozna za grosze kupic sluzy np do mocowania wiadra do drabiny etc) + gumke miedzy zaglowkami.

Wedki wedruja na polke pod tylna szyba i ten drut miedzy zaglowkami a gumkami je owijamby nie lataly na boki/przod tyl. W ten sposob przy zachowaniu 4 osobowosci auta spokojnie biore kilka wedek (rekord to chyba kilkanascie i parasol). praktycznie 0 modyfikacji w samochodzie. wkladasz zaglowek i juz

• Like 1