jani32 Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 Witam koledzy związku z tym ze noszę się z zakupem łódki mam pytanie , czy ktoś posiada i jak się sprawuje, jak jest wykonana, czy pokład się ugina i jak głębokie są schowki.Za odpowiedzi z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pabik Opublikowano 20 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2019 Z A wracając do tematu to wyraził swoją opinię -chyba może ? Podobnie jak ja.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Małkociniak Opublikowano 21 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 Trochę wymijająca odpowiedź. Liczyłem ,że bardziej wytłumaczysz mi o co chodzi z tym starzeniem się . Znalazłem cytat z postu #11 tego tematu. Więc sam już nie wiem o co chodzi z tym starzeniem Robert 18 - a Ty masz jakieś zastrzeżenia co do "starzenia" się skorupy? Napisz jeszcze na jakiej przyczepie wozisz łódkę? (chyba jest to Świdnik , ale który model? I czy masz jakieś problemy z korkiem spustowym? (bo też były jakieś negatywne opinie)Jak chcesz to odsprzedam Ci moją łódkę wtedy nabędziesz pełnej wiedzy o jej wadach i zaletach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 binio1111 Opublikowano 22 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2019 Jak chcesz to odsprzedam Ci moją łódkę wtedy nabędziesz pełnej wiedzy o jej wadach i zaletach.Nie dziękuję - od Ciebie nie chce bo masz jakąś felerną . A tak na poważnie , to jak coś to chcę kupić nową łódkę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tubylec1982 Opublikowano 26 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2019 Ja tam mam swoją ABC dalej. juz chyba ze 3-4 lata . stoi pod chmurką i nic się nie dzieje . trochę się ugina pokład ale tak ok Obecnie służy na małych wodach z elektrykiem gdzie nie wjade do wody przyczepa bo jest w cenie pontonu jak bym chciał sprzedać na codzień foxem pomykam ale ABC jest dla mnie stabilniejszy przy spinie. Na korku założona uszczelka i po problemie. łódź spełnia swoje zadania 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 binio1111 Opublikowano 26 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2019 Szukam informacji na temat łódki ABC 410 z Goleniowa. Przekopywałem NET. , ale informacji praktycznie brak. Jedyne co znalazłem , to to , że ta łódka jest kopią 385 przedłużoną o 40cm. Zmiana długości na pewno ma wpływ na nautykę łodzi (może się polepszyć lub pogorszyć) . Ciekaw jestem jaki silnik (moc) jest potrzebny do 410ki , żeby pływała bez problemu w ślizgu z dwoma osobami i gratami + silnik (200-220kg + silnik 35-50kg) . Z zebranych informacji wynika , że abc385 zadowalała się silnikiem 10KM i już ładnie latała w ślizgu. Jak jest z 410? Łódkę będę używał 70% - środkowa Wisła 30% jeziora Mazury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 szczupak1 Opublikowano 26 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2019 Na wisłę poproś o wzmocnienie dna dodatkową warstwą rowingu. Będzie bezpieczniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 binio1111 Opublikowano 26 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2019 Praktycznie wybrałem co kupić. W rankingu pozostało abc385 / wigry 355 (nie wiem czy jest warta 1000zł więcej w podstawowej wersji w stosunku do 385) , no i urodził się pomysł na abc 410 ( tą jeszcze rozważę , jak zbiorę więcej opinii o niej - założyłem osobny wątke o abc 410 , żeby tu nie śmiecić) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 binio1111 Opublikowano 26 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2019 Z chęcią dopłacę aby mieć wzmocniony kadłub. (tylko , żeby wykonawca rzeczywiście go wzmocnił , a nie tylko mnie skasował za coś , czego i tak nie zobaczę ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Korczas Opublikowano 28 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2019 Dlaczego w tych łódkach tak okropnie śmierdzi z bakist?Pierwszy raz się z czymś takim spotkałem.Kumple je kupili i pomimo upływu czasu nic się nie zmienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 binio1111 Opublikowano 29 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 Dlaczego w tych łódkach tak okropnie śmierdzi z bakist?To w innych łódka bakisty nie śmierdzą??? Korczas - napisz coś więcej na temat tych łódek skoro kumple kupili (czyli rozumiem , że nie jedną) to masz jakąś wiedzę. Jak to pływa jakie s-ki itd. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Małkociniak Opublikowano 31 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2019 Dlaczego w tych łódkach tak okropnie śmierdzi z bakist?Pierwszy raz się z czymś takim spotkałem.Kumple je kupili i pomimo upływu czasu nic się nie zmienia.Po trzech latach smierdzi mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lexi Opublikowano 31 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2019 ..mojemu kumplowi wrzucili do bakisty martwego leszcza - już mu żywica nie śmierdzi.. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Ardziu Opublikowano 3 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2019 Witam. Ma ktoś może tą łódź z okolic Warszawy i mógłby pokazać? Do Goleniowa mega daleko jechać oglądać. Wczoraj widziałem na żywo Alfę 395 i wiem już że zakup z obrazka to kiepski pomysł. Byłem nastawiony na tą łódź, a po oględzinach zrezygnowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jobziu Opublikowano 3 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2019 Napisz proszę swoje spostrzeżenia dlaczego zrezygnowałeś.Jestem w fazie zmiany łódki i szukam coś około 4m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KRZYCHU SZ-EK Opublikowano 3 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2019 Witam. Ma ktoś może tą łódź z okolic Warszawy i mógłby pokazać? Do Goleniowa mega daleko jechać oglądać. Wczoraj widziałem na żywo Alfę 395 i wiem już że zakup z obrazka to kiepski pomysł. Byłem nastawiony na tą łódź, a po oględzinach zrezygnowałem.A co takiego cię zniechęciło do tej łodzi??Ja osobiście taką posiadam i do moich potrzeb jest wystarczająca jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 binio1111 Opublikowano 3 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2019 Dajcie linka na alfę 395 - kto to produkuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KRZYCHU SZ-EK Opublikowano 3 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2019 (edytowane) Dajcie linka na alfę 395 - kto to produkuje?https://allegro.pl/ogloszenie/nowosc-alfa-395-7783855324To tak na szybko nie chce mi się szukać strony bo pamiętam że też coś było. Edytowane 3 Lutego 2019 przez KRZYCHU SZ-EK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 binio1111 Opublikowano 4 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2019 ok. dzięki - Dno trochę w " U " a niby powinno być płaskie lub mocno rozwarte "V" - no chociaż tak wychwalany za stabilność i łatwość wchodzenia w ślizg Silver 405 (dł 4.00 i szer,1,5) ma podobne dno - takie właśnie trochę U . więc już sam nie wiem.Alfa 395 waży 130 kg - więc już nie najgożej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Małkociniak Opublikowano 4 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2019 w ABCnie do przecenienia jest ilośc bardzo potrzebnych bakist (fakt że smierdzących) , i nie słuchaj jak ktos Ci będzie mówił że da sie obyć. Nie da się ubranie na przebranie, gaśnica, pudełka z przynetami, apteczka i wiele innych niezbędnych gadżetów. Dzisiaj nie wyobrażam sobie łódki bez min. czterech bakist. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Ardziu Opublikowano 4 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2019 U mnie Alfa 395 odpadła gdyż była za wąska. Szczególnie tył jakoś tak się schodził no i dno wyglądało, że łódź będzie chwiejna i wywrotna. Dziś byłem w Iławie. Tam gość sprzedaje Mario 400 (kopia Alfy), Mario 430. Obie są w ofercie na Olx. ŁOdzie były pod śniegiem i nie za bardzo było jak obejrzeć. Generalnie wyglądały ok i laminaty nie były jakoś papierowe. Z Iławy do Ostródy- tam zobaczyć SC 390. Skorupy przywożą i składają na miejscu. Przynajmniej można pod dachem zobaczyć i spokojnie obejrzeć. Łódka wygląda ok, oczywiście można dopatrzeć się drobnych niedociągnięć, ale ogólnie wygląda ok. Jeśliby była 5-10cm głębsza to bym się. Nie zastanawiał. I teraz mam zagwozdkę, ABC 410 której nie widziałem czy SC 390? Ma ktoś w okolicy Warszawy ABC 410 i mógłby pokazać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 binio1111 Opublikowano 4 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2019 Nie licz , że ABC 385/410 będzie głębsza niż ta SC390 . To to samo kopyto. (jedynie środku inne) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KRZYCHU SZ-EK Opublikowano 4 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2019 (edytowane) Powiem ci kolego że jako użytkownik Alfa 395 przyznam że faktycznie rufa się trochę zwęża co do wywrotności to powiem ci że jesteś w błędzie.W ubiegłym sezonie podczas wędkowania w okresie letnim koledze zrobiło się trochę gorąco i postanowił wskoczyć do wody i jakoś nie miał najmniejszego problemu z wdrapaniem się z powrotem na pokład waga kolegi około 90-100kg.i jakoś nie zauważyłem żeby był w stanie ją przewrócić.Nie chodzi mi o reklamę tej łodzi znam naprawdę wielu posiadaczy tych łodzi i nie spotkałem się aby ktokolwiek narzekał.A co do szerokości to 170cm. twierdzisz że jest wąska to sory. Morze warto zastanowić się nad katamaranem hehe (żarcik). Edytowane 4 Lutego 2019 przez KRZYCHU SZ-EK 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Ardziu Opublikowano 4 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2019 Zdjęcia SC 390 z dnia dzisiejszego. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 binio1111 Opublikowano 4 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2019 Tutaj masz fotkę Antila Mirella 390 - łódka z wyższą burtą. Prawdopodobnie będę w Kętrzynie w przyszłym tygodniu to zobaczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Ardziu Opublikowano 5 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2019 Patrzyłem na tą ofertę. Trzeba dopłacić za gumę odbojową i to podobno ok. 1000zł. Niestety z opinii w necie łódki są papierowe i szybko wymagają napraw i wzmocnienia. Chętnie jednak poczekam na opinie o tej łodzi.Mi podoba się Sc-390 (widziałem na żywo) a długością najbardziej pasuje mi ABC 410. Pisałem z producentem ABC i zapewnia, że ma nieliczne reklamacje, ale po lekturze tego forum raczej nie są to sporadyczne przypadki. Koniecznie chce obejrzeć tą łódź. Szukam kogoś z okolic Warszawy, Serock, Pułtusk generalnie do 200 km od Warszawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
jani32
Witam koledzy związku z tym ze noszę się z zakupem łódki mam pytanie , czy ktoś posiada i jak się sprawuje, jak jest wykonana, czy pokład się ugina i jak głębokie są schowki.
Za odpowiedzi z góry dziękuję.
Top użytkownicy dla tego pytania
55
45
31
25
Popularne dni
5 Lip
15
29 Lut
13
25 Sie
12
19 Cze
11
Top użytkownicy dla tego pytania
Małkociniak 55 odpowiedzi
cubanomh 45 odpowiedzi
k.p.basik 31 odpowiedzi
danek 25 odpowiedzi
Popularne dni
5 Lip 2021
15 odpowiedzi
29 Lut 2020
13 odpowiedzi
25 Sie 2017
12 odpowiedzi
19 Cze 2020
11 odpowiedzi
Popularne posty
Zombero
Witam wszystkich. W zeszłym roku też zakupiłem takową łódkę z "drugiej ręki" Rozmieszczenie schowków mi odpowiada, trochę cienkawy laminat na rufie ale za tą kasę to fajna łajba zrobiłem trochę modyf
Małkociniak
Zrealizowany nowy projekt, który dla skorupy ABC jest bez wątpienia wartością dodaną. Dzisiaj zmontowałem Ukraińska windę kotwicy STRONGER 35. Winda trochę przewymiarowana jak na tej wielkości skorup
Gar4field
Laminat poliestrowo szklany z jakim mamy w większości do czynienia wiąże w sobie pewną ilość wody. W laminacie jest obecny glikol, kwas octowy i inna chemia, która naciąga wodą. Zjawisko to nosi nazwę
Opublikowane grafiki
597 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi