jani32 Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 Witam koledzy związku z tym ze noszę się z zakupem łódki mam pytanie , czy ktoś posiada i jak się sprawuje, jak jest wykonana, czy pokład się ugina i jak głębokie są schowki.Za odpowiedzi z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cubanomh Opublikowano 17 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2020 - bakista przednia niestety jest nie foremna ma kształt ścian w środku skośny akumulator 80 żelowy na styk o 100 można pomarzyć.- 100tkę można położyć poziomo, dobrze jest zajrzeć do poprzednich postów w temacie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ememiks Opublikowano 18 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2020 100tkę można położyć poziomo, dobrze jest zajrzeć do poprzednich postów w temacie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ProFaktycznie bokiem nie brałem pod uwagę bo przecież akumulator powinien być pionowo tyle że technologia się zmieniła a przyzwyczajenie zostało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cubanomh Opublikowano 19 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2020 Łódeczka w końcu zwodowana . Nowy silnik 9,9km yamaha z pelnym obciazeniem rodzinnym czyli ja (75) żona 55 kilo, dziecko 12 kilo plus akumulator 27 kg w przedniej bakiście ktorego wolalbym nie ruszać - nie wprawia łodeczki w ślizg. Po wyjęciu aku i zrzuceniu rodziny jedzie pięknie. Silnik dotarłem i sprzedałem z dnia na dzień kupując 15tkę (czekam na nią) . Wiec jest to praktyczne info zeby rozważyc jak się bedzie pływać. Łódka ogólnie ok jak na jej cenę - z minusów które bardzo mnie drażnią to skrzypiące i uginające się pokrywy bakist ( dla wędkujących duży problem - muszę coś na to wymysleć albo może Wy podpowiecie co zrobić). Niektóre zapięcia bakist mimo że łodka raz użyta - nie chodzą już fajnie sztywno. Nity na bakistach zrobione niedbale ale jakoś trzymają. Można łatwo powiedziec że jak na cenę jest ok. I być może tak ale nie jest to 2 tysiace tylko dwa razy więcej i wg mnie wszystkie elementy powinne być zrobione porządnie. Na pewno w PL są firmy które za podobną kasę zrobią łodeczke lepiej ale wymaga to szukania i jezdzenia. A na foxy wedkarzy niedzielnych i rodzinnych raczej nie stać, więc trzeba sie z tym pogodzić. Tylko że silnik 15 to już patent, który polecam zrobić bo to żaden problem i duży wydatek. Ogólnie łodeczka stabilna i jedzie bardzo ładnie , do zagłebienia przy silniku woda sie nie wlewa jak się umiejetnie zmniejsza prędkość ( gdy dogania fala delikatnie się przyspiesza) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 19 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2020 Łódeczka w końcu zwodowana . Nowy silnik 9,9km yamaha z pelnym obciazeniem rodzinnym czyli ja (75) żona 55 kilo, dziecko 12 kilo plus akumulator 27 kg w przedniej bakiście ktorego wolalbym nie ruszać - nie wprawia łodeczki w ślizg. Po wyjęciu aku i zrzuceniu rodziny jedzie pięknie. Silnik dotarłem i sprzedałem z dnia na dzień kupując 15tkę (czekam na nią) . Wiec jest to praktyczne info zeby rozważyc jak się bedzie pływać. Łódka ogólnie ok jak na jej cenę - z minusów które bardzo mnie drażnią to skrzypiące i uginające się pokrywy bakist ( dla wędkujących duży problem - muszę coś na to wymysleć albo może Wy podpowiecie co zrobić). Niektóre zapięcia bakist mimo że łodka raz użyta - nie chodzą już fajnie sztywno. Nity na bakistach zrobione niedbale ale jakoś trzymają. Można łatwo powiedziec że jak na cenę jest ok. I być może tak ale nie jest to 2 tysiace tylko dwa razy więcej i wg mnie wszystkie elementy powinne być zrobione porządnie. Na pewno w PL są firmy które za podobną kasę zrobią łodeczke lepiej ale wymaga to szukania i jezdzenia. A na foxy wedkarzy niedzielnych i rodzinnych raczej nie stać, więc trzeba sie z tym pogodzić. Tylko że silnik 15 to już patent, który polecam zrobić bo to żaden problem i duży wydatek.Ogólnie łodeczka stabilna i jedzie bardzo ładnie , do zagłebienia przy silniku woda sie nie wlewa jak się umiejetnie zmniejsza prędkość ( gdy dogania fala delikatnie się przyspiesza) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ProTo 385 czy 410? Ciekawe bo Silver 405 we dwójkę na 9,8/9,9 w ślizg wchodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zander79 Opublikowano 19 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2020 (edytowane) Córka ma patent? Edytowane 19 Czerwca 2020 przez zander79 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ememiks Opublikowano 19 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2020 To 385 czy 410? Ciekawe bo Silver 405 we dwójkę na 9,8/9,9 w ślizg wchodzi.No właśnie bo ja mam 385 i w dwu suwie 10km z akumulatorem w przedniej bakiście z 2 osobami tyle że ja sam to jak 1.5 i wchodzi w ślizg, do tego kotwica 10kg z przodu z tyłu elektryk plus graty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cubanomh Opublikowano 19 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2020 (edytowane) To 385 czy 410? Ciekawe bo Silver 405 we dwójkę na 9,8/9,9 w ślizg wchodzi.Abc385 . Kwestia dotyczy tylko obciazenia z jakim docelowo mamy plywac. U mnie 70% pływań to zona i dziecko na łodce, a akumulator od elektryka żelowa 100wa ma być na stałe w bakiście bo nie chce mi sie go wyjmowac. Do tego dwie kotwice 5tki , gasnica 2kg i bak wiadomo 12tka i tak 9.9 nie daje rady na ślizg, choć widzę że jest bardzo blisko po obniżeniu dziobu... a że lubie miedzy wedkowaniami dostarczyc sobie predkosci i wrażeń to lepiej zainwestować w maks co moze ta łodka obsluzyc czyli 15 tke . A roznica w cenie stosunkowo mała bo ok1 tys ( 11 a 12tys) Niestety nie mialem mozliwosci wyprobowania jakichkolwiek wypozyczonych silnikow wiec strzelilem w tą 9.9 i okazuje sie za mało. Z kolei przy 20tce kolega Basik pisał ze przy koncu rumpla juz myszkuje lodka wiec bezpieczniej bylo wziąć 15tkę. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro Edytowane 19 Czerwca 2020 przez cubanomh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cubanomh Opublikowano 19 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2020 (edytowane) Córka ma patent? Zrobiła szybciej niż ja Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro Edytowane 19 Czerwca 2020 przez cubanomh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cubanomh Opublikowano 19 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2020 Tak mniej wiecej jedzie na ślizgu po wywaleniu aku z bakisty oraz rodzinki. Prosze wybaczyć okrzyki https://youtu.be/M-KGV0qayoc Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 elpojo Opublikowano 19 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2020 To 385 czy 410? Ciekawe bo Silver 405 we dwójkę na 9,8/9,9 w ślizg wchodzi. Mam Silver 405 plus Tośka 9.8, w dwójkę + szpej nawet nie ociera się o ślizg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 19 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2020 Mam Silver 405 plus Tośka 9.8, w dwójkę + szpej nawet nie ociera się o ślizCiekawe, informacja od wiarygodnego kolegi. Fakt że dwóch raczej drobnej postury gości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 19 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2020 No to powiem niewypowiedzialne clou tego tematu - zwolnij człowieku ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 perch22 Opublikowano 19 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2020 (edytowane) Romana na hondzie bf10km. Edytowane 19 Czerwca 2020 przez perch22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cubanomh Opublikowano 30 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2020 Materacyki na pokład słoneczny ( do żonkowego opalania) oraz na rufę oraz torba podławkowa (dwuczęściowa, w tym część termiczna) Materacyki z jednej strony o kolorze ciemnoniebieskim jak bakisty i ławeczka oryginalnie, z drugiej jasny ( zależnie od humoru wiadomo kogo ) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pabik Opublikowano 11 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2020 Jakoś producent ucichł nie ma go nigdzie w żadnym portalu sprzedażowym nagle?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cubanomh Opublikowano 11 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2020 (edytowane) Hmm.. z tego co wiem to nigdy go tu nie było , dawno temu ( jak poczytasz cały temat) podejrzewano o to jednego użytkownika ale to nie był on. Z tego co wiem pasjonuje się większymi łodziami bardziej żeglarskimi więc śledzenie takich topików nie jest jego sensem życia Mały update : silnik 9.9 sprzedał się po kilku godzinach - podobno chodliwy i trudny do zdobycia w covidowych czasach, udało sie nabyć 15 KM też yamahy i łodeczka wchodzi pięknie w ślizg z całym sprzetem jak i balastem małżeńsko-dziecięcym. Wiec 15km polecam jesli ktoś oprocz wedkowania lubi trochę sportowego zacięcia Edytowane 11 Lipca 2020 przez cubanomh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pabik Opublikowano 11 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2020 nie mówię , że tu był , ale gdziekolwiek wpisałeś abc zawsze wyskakiwał olx lub allll a teraz nic tylko stare ogłoszenia nie ważne od dawna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cubanomh Opublikowano 11 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2020 No ok ale to że jest na olx to nie oznacza ze ma tutaj konto a pytanie Twoje raczej to sugerowało. Swego czasu pytalem go ( jak kupowałem łodke) czy zna ten portal i ten topik i mówił ze zna.. i tyle w sumie. I go rozumiem, bo pewnie by musial godzinami odpowiadac kazdemu o każdej pierdółce i nie starczyloby mu czasu na zycie i rodzinę. Zawsze jest kontakt telefoniczny jak i mail Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 invictus Opublikowano 13 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2020 Odbierałem łajbę 2 tygodnie temu i Pan Tomek mówił, że na ten moment ma pełno zamówień i jest zawalony , może dlatego już się nie ogłasza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pabik Opublikowano 13 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2020 Można wiedzieć jaką łajbę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 yozka Opublikowano 11 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2020 Witam Wszystkich! ...a i ja stałem sie nieszczęśliwym posiadaczem abc 410 chlapiacym w ryj przy pelnej prędkości na yamaha 15 2 takt. Łódka stabilna , wchodzi latwo w slizg, dobrze zachowuje sie na falach ( pływam głównie Odra i Roztoka Odrzańska, wiec czasami fale po kontenerowcach sięgają 1metra) i sobie płynie ale gdy zechce sie nieco szybciej to kadlub/dziob opuszcza się do wody i wyciska wodę w górę. Być może ktoś rozwiązał problem? Tak jak i wielu wędkarzy nie polecam knag dodatkowych ( sa zabawkowe), cala reszta ja to się mówi 3 razy C CenaCzyniCuda. Bakista dziobowa zmiesci tylko akumulator, bo juz ciezarka z liną nie. Nawet będąc nadgorliwym zawiesilem 30km 2 takt na pawezi (wiem producent zaleca 15km ale szukając rozwiązania przyczyny wyjebane mam...) nawet nie próbowałem dzwonić z ew. Reklamacjami, bo wiem ze nic to nie da. _wynik? Plynac 42km/h byłem zalany woda spod dzioba a przy większym gazie nie da sie uzyskać większej prędkości, bo łódka ryje dziobem wodę i zwalnia. Trym silnika pomijając ilość wyrzucanej wody spod niego oprócz tego nie wiele zmienia...dalej chlapie. Pokład przy części dziobowej pyka, strzela, pracuje reszta ok. Noooooo i perełka. Zewnętrzna linia kadłuba to istne arcydzieło w stylu (naszczal na sniegu) całe szczęście pływam w większości na węgorza wiec im mniej tego widzę tym mniej mnie to wkurw...ia. Chyba tyle. Jak ktos bedzie zafascynowany pisać wszystko opowiem co i jak. Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 perch22 Opublikowano 11 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2020 (edytowane) Witam, zamontuj z tyłu na pawęży podkładkę w kształcie klina ,i odsuń silnik na trymie maksymalnie od łodzi ,powinno podnieść dziób do góry ,chyba że masz go za mocno obciążony ,a silnik dobrany długością stopy do pawęży, czy płyta kawitacyjna znajduje się odpowiedni po niżej dna łodzi.http://jerkbait.pl/uploads/monthly_08_2020/post-72455-0-69625500-1596476949_thumb.jpgPozdrawiam Edytowane 11 Listopada 2020 przez perch22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 yozka Opublikowano 12 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 Tak wszystko jest jak najbardziej. Stopa s, plyta kawitacyjna jest na właściwej wysokości. Tutaj jeżeli się nie mylę, bedzie problem z budową kadłuba, bo czy plywam sam czy z pasażerami efekt jest ten sam. No i niemozliwe chyba zeby maks predkosc na silniku 30km byla 40km/h, tyle to ja prawie ta łódeczka na silniku 15 osiagalem przy sprzyjajacych wiatrach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Małkociniak Opublikowano 12 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 Witam Wszystkich! ...a i ja stałem sie nieszczęśliwym posiadaczem abc 410 chlapiacym w ryj przy pelnej prędkości na yamaha 15 2 takt. Łódka stabilna , wchodzi latwo w slizg, dobrze zachowuje sie na falach ( pływam głównie Odra i Roztoka Odrzańska, wiec czasami fale po kontenerowcach sięgają 1metra) i sobie płynie ale gdy zechce sie nieco szybciej to kadlub/dziob opuszcza się do wody i wyciska wodę w górę. Być może ktoś rozwiązał problem?Tak jak i wielu wędkarzy nie polecam knag dodatkowych ( sa zabawkowe), cala reszta ja to się mówi 3 razy C CenaCzyniCuda. Bakista dziobowa zmiesci tylko akumulator, bo juz ciezarka z liną nie. Nawet będąc nadgorliwym zawiesilem 30km 2 takt na pawezi (wiem producent zaleca 15km ale szukając rozwiązania przyczyny wyjebane mam...) nawet nie próbowałem dzwonić z ew. Reklamacjami, bo wiem ze nic to nie da. _wynik? Plynac 42km/h byłem zalany woda spod dzioba a przy większym gazie nie da sie uzyskać większej prędkości, bo łódka ryje dziobem wodę i zwalnia. Trym silnika pomijając ilość wyrzucanej wody spod niego oprócz tego nie wiele zmienia...dalej chlapie. Pokład przy części dziobowej pyka, strzela, pracuje reszta ok. Noooooo i perełka. Zewnętrzna linia kadłuba to istne arcydzieło w stylu (naszczal na sniegu) całe szczęście pływam w większości na węgorza wiec im mniej tego widzę tym mniej mnie to wkurw...ia. Chyba tyle. Jak ktos bedzie zafascynowany pisać wszystko opowiem co i jak. Pozdrawiam.Trzeba było poczytać cały temat o tym "ulepie" w szczególności moją krytykę dotyczącą tego zlepku różnych materiałów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 binio1111 Opublikowano 14 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2020 Yozka już chyba sprzedaje swoją abc. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
jani32
Witam koledzy związku z tym ze noszę się z zakupem łódki mam pytanie , czy ktoś posiada i jak się sprawuje, jak jest wykonana, czy pokład się ugina i jak głębokie są schowki.
Za odpowiedzi z góry dziękuję.
Top użytkownicy dla tego pytania
55
45
31
25
Popularne dni
5 Lip
15
29 Lut
13
25 Sie
12
19 Cze
11
Top użytkownicy dla tego pytania
Małkociniak 55 odpowiedzi
cubanomh 45 odpowiedzi
k.p.basik 31 odpowiedzi
danek 25 odpowiedzi
Popularne dni
5 Lip 2021
15 odpowiedzi
29 Lut 2020
13 odpowiedzi
25 Sie 2017
12 odpowiedzi
19 Cze 2020
11 odpowiedzi
Popularne posty
Zombero
Witam wszystkich. W zeszłym roku też zakupiłem takową łódkę z "drugiej ręki" Rozmieszczenie schowków mi odpowiada, trochę cienkawy laminat na rufie ale za tą kasę to fajna łajba zrobiłem trochę modyf
Małkociniak
Zrealizowany nowy projekt, który dla skorupy ABC jest bez wątpienia wartością dodaną. Dzisiaj zmontowałem Ukraińska windę kotwicy STRONGER 35. Winda trochę przewymiarowana jak na tej wielkości skorup
Gar4field
Laminat poliestrowo szklany z jakim mamy w większości do czynienia wiąże w sobie pewną ilość wody. W laminacie jest obecny glikol, kwas octowy i inna chemia, która naciąga wodą. Zjawisko to nosi nazwę
Opublikowane grafiki
597 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi