jani32 Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 Witam koledzy związku z tym ze noszę się z zakupem łódki mam pytanie , czy ktoś posiada i jak się sprawuje, jak jest wykonana, czy pokład się ugina i jak głębokie są schowki.Za odpowiedzi z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 yozka Opublikowano 16 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2020 Yozka już chyba sprzedaje swoją abc.Witam. Tak pierwsze emocje to była decyzja ...sprzedaje!! Wystawiłem.....ale potem pomyślałem, że przecież mam gwarancję. Zadzwoniłem do p.Tomka, sprzedawcy w/w łódki opisując problem i usłyszałem, że jest to problem z którym się dotychczas nie spotkał i że mam ją przywieźć. Finalnie producent uznał moją reklamację. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 16 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2020 (edytowane) Yozka, to już jesteś drugi ,któremu producent uznał reklamację !!! Przynajmniej człowiek (producent) jest solidny. ,A pierwszy to przypadkowo spotkany wędkarz nad wodą w tym roku ,który pływał 410 . I tak sobie pogadaliśmy. Edytowane 16 Listopada 2020 przez M a r a s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 yozka Opublikowano 16 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2020 No nie mogę złego słowa powiedzieć, gdyby nie to chlapanie to łódka naprawdę bardzo stabilna ( a spojrzeć trzeba na to tak, że nie pływam na spokojnym jeziorze czy rzeczce tylko na Roztoce Odrzańskiej gdzie samo falowanie floty, która pływa czasami jak tramwaje tworząc długie fale). Innych nowych na żywo póki co nie widziałem, więc nie mam porównania co do estetyki wykonania. Sprzedawca, który zachował się jak powinien, choć mógłby wydłużać przyjemność trzymając łódkę u siebie bez sensu. Jestem w pełni usatysfakcjonowany. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 16 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2020 U tego wspomnianego wędkarza było kilka odprysków /pęcherzyków i problem z odpływem wody tzn. Przy zamkniętej bakiście ( nie pamiętam której ) w czasie deszczu woda lała się do środka.Powiedział krótko ,że się dogadał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 binio1111 Opublikowano 16 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2020 Może producent czasem czyta forum i dzięki temu zaczyna się liczyć z opinią publiczną. Dzięki temu forum kończy się " ciemnogród". 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pabik Opublikowano 3 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2021 Witam , może ktoś montował dziobówkę na 410 i ma jakieś uwagi foto itp, jestem przed zakupem dziobówki i badam temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 patu Opublikowano 28 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2021 No nie mogę złego słowa powiedzieć, gdyby nie to chlapanie to łódka naprawdę bardzo stabilna ( a spojrzeć trzeba na to tak, że nie pływam na spokojnym jeziorze czy rzeczce tylko na Roztoce Odrzańskiej gdzie samo falowanie floty, która pływa czasami jak tramwaje tworząc długie fale). Innych nowych na żywo póki co nie widziałem, więc nie mam porównania co do estetyki wykonania. Sprzedawca, który zachował się jak powinien, choć mógłby wydłużać przyjemność trzymając łódkę u siebie bez sensu. Jestem w pełni usatysfakcjonowany. Pozdrawiam.Cześć. W jaki sposób producent zlikwidował efekt chlapania wody spod kadłuba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 yozka Opublikowano 28 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2021 Zabrał łódkę zwrócił pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TomaszMK Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Witam, właśnie się przymierzam do zakupu pierwszej w życiu łódki, i chodzi za mną 410, nie jestem wilkiem morskim i pewnie większości wspomnianych wad w ogóle nie zarejestruję. Byłem zdecydowany na 100% ale jak poczytałem ten wątek to mi się włos zjeżył na głowie. Przeglądam od dłuższego czasu OLXy i słupy ogłoszeniowe ale albo nie ma nic, albo ceny są z kosmosu za jakieś strupy... Poczta pantoflowa mówi, że ABC na naszym rynku to najlepszy stosunek jakości do ceny, z kolei tutaj w zasadzie większość ludzi narzeka na łódki z Goleniowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TomaszMK Opublikowano 2 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2021 (edytowane) Wczoraj przyszła ABC 410. Rufę brzydko wykończyli, w paru miejscach kapnięte żywicą na farbę, koło pawęży w jednym miejscu kilka cm brakującej spoiny dwóch płaszczy. Poza tym na ten moment wszystko ok. Jutro idzie na wodę. Edytowane 2 Lipca 2021 przez TomaszMK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 2 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2021 Ten brakujący ubytek spoiny zaklej żeby woda się tam nie dostała z tyłu zawsze chlapie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pabik Opublikowano 3 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2021 (edytowane) łódka naprawdę fajna tylko wkurw...ą te niedoróbki , naprawdę można to wyeliminować tylko chcieć .Ja miałem 385 i teraz 410 i w obecnej wykonanie naprawdę dużo gorsze w szczegółach więc można było lepiej , a teraz szybko i byle jak Edytowane 3 Lipca 2021 przez pabik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 3 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2021 Na pewno to nie tłumaczy , ale zamówień sporo , pośpiech a nie jednokrotnie pracownik to oleje jak szef tego nie dopilnuje , a my kupujący chcemy porządną łódkę super wykonaną ,, bo tak powinno być " . Mam łódkę Foxsa i teraz to moja druga większa tej firmy i tu nie mogę się doczepić jeśli chodzi o jakieś nie doróbki , ale tu p Krzysztof szef firmy trzyma rękę nad łódkami które idą do ludzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fonix Opublikowano 4 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2021 Na pewno to nie tłumaczy , ale zamówień sporo , pośpiech a nie jednokrotnie pracownik to oleje jak szef tego nie dopilnuje , a my kupujący chcemy porządną łódkę super wykonaną ,, bo tak powinno być " . Mam łódkę Foxsa i teraz to moja druga większa tej firmy i tu nie mogę się doczepić jeśli chodzi o jakieś nie doróbki , ale tu p Krzysztof szef firmy trzyma rękę nad łódkami które idą do ludzi Drugą rękę trzyma w portfelach tych ludzi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 4 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2021 Drugą rękę trzyma w portfelach tych ludzi Ceny tych łódek są niewątpliwie większe , ale jakość wykonania jest dużo lepsza , w tej się podłoga nie wygina nawet w bakistach w środku jest wykończone a o stabilności już nie wspomnę jest super , a u konkurencji nie do końca tak jest . Od nabywcy zależy co wybiera , Kolega już drugą łódkę sprzedaje , jedna papierowa druga strasznie na boki wywrotna . Tak to jest z tymi łódkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TomaszMK Opublikowano 4 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2021 Trochę jestem zawiedziony wzmocnieniem pawęży, środkiem decha po bokach cerata i pawęż w przekroju idzie z klina, potem nieostrożni użytkownicy topią silniki... Chcąc zamontować drabinkę czy pantograf trzeba wzmocnić całą rufę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TomaszMK Opublikowano 4 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2021 (edytowane) Tak to wygląda. Edytowane 4 Lipca 2021 przez TomaszMK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 4 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2021 O Kuziwa to Ci pawęż zrobili , to w pontonie jest lepsza . Ładne kwiatki robią to trzeba piętnować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 4 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2021 Taka surowa niczym nie zabezpieczona decha to jest początek końca życia tej łajby.Przecież to ślepy zauważy przed sklejeniem dwóch skorup. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TomaszMK Opublikowano 4 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2021 Deska jest wlaminowana ale nie pomalowana kolorem. Mnie wielkość tej deski zasmuciła i fantazyjne kształty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 brig Opublikowano 4 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2021 (edytowane) Łał ostro jedziecieCztery metry solidnej skorupy za cztery kafle ????, no i czego się spodziewaliście? Centymetra pancernego laminatu :-) Jojczenie, że cienki to było dołożyć tysiaka to by był gruby :-) Szef jest elastycznyTo tak jak w barze mlecznym wydać piątaka i liczyć, że dostaniesz krewetki ???????? Edytowane 4 Lipca 2021 przez @Brig 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 yozka Opublikowano 4 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2021 Te za 7kzl też chuj pływają! Kupiłem grubszy laminat, wyższa cena, dwukrotnie wyższa! ..i lipa łódka nadaje sie na jezioro poprostu boi sie fali. A skończyło sie jak zwykle na prawie 30 letniej łodzi ...i tu, .. oprócz wieku, ..wszystkocjak trzeba i nie pęka ani laminat ani na falach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TomaszMK Opublikowano 4 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2021 "Cztery metry solidnej skorupy za cztery kafle ????, no i czego się spodziewaliście?" Za 5300. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cubanomh Opublikowano 4 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2021 Trochę jestem zawiedziony wzmocnieniem pawęży, środkiem decha po bokach cerata i pawęż w przekroju idzie z klina, potem nieostrożni użytkownicy topią silniki... Chcąc zamontować drabinkę czy pantograf trzeba wzmocnić całą rufę...Kolego - zamówiłem drabinkę i pantograf od samego początku, wzmocnienie pawęży również , mam abc 385 - jutro zrobie zdjęcia choć nie wiem czy już w tym temacie ich nie wkładałem ale jak zwykle nikomu sie nie chce szukać. Łodka ma dwoje kilka niedociagniec ale faktycznie - za 4 k chyba nie ma co sie nastawiać że wszystko bedzie jak z japonii czy z niemiec. Ja też uważam że jak się coś sprzedaje to mucha nie powinna siadać - wszystko spasowane i przemyślane- najwidoczniej czas zaakceptować że poziom 4k to jest po prostu budżet łódka a nie premium. Abc 385 kosztowala w standardzie ok 3.5k ( nie wiem ile dokladnie nie pamietam) a ja zaplacilem 6k - przeczytakem wszystkie wypowiedzi w tym temacie i wszystkie sugestie - producentowi przekazałem co chce, co ma dodać, co ma ulepszyć i w sumie po za dwoma purchlami na lakierze ( ktore pracownik obiecal naprawic jak tylko podjade) to nie mam co narzekać. Jeżdżąc na napompowane zjazdy wedkarsko-lódkowe typu rybomania w Poznaniu zdałem sobie sprawe ze moja łódeczka to pikus w porównaniu z tym co bym miał za 10k czy 15 k ale cóż - wybrałem taką bo mialem blisko do producenta i łódka nie będzie dla mnie codziennym wypełniaczem czasu tylko od święta. Tak czy siak - w zestawie wziąłem - wieksze knagi, wzmocnioną pawęż, drabinkę, pantograf, kanał pod pokladem dla kabli z bakisty przedniej dlaAku do okolicy rufy gdzie podpinam elektryka, obrotowe siedzonko na laweczce, dwa plastikowe uchwyty na liny do kotwic ( dostarczylem sam) , poklad słoneczny - gruba sklejka na wymiar wypełniająca przod łodzi do opalania. Producent pomalowal rownież na niebiesko ławki i bakisty. W swoim zakresie nakleilem rózne schowki - kieszenie , zrobiłem patent na korek żeby nie zgubić, wzmocniłem pawęż od zewnątrz metalowymi podkladkami na pawęże - dostepne w sklepach jachtowych za 20-30 zeta. Wykleilem tez podlogę gumą jachtową. Tapicer zrobił mi gąbkowe narzuty na pokład sloneczny i na ławki. Silnik uzywawam Yamaha 15km ktory jest jedyny i własciwy jak sie wieze zone i dziecko i sie chce wejsc w ślizg z usmiechem. Silnik zapięty na lince ktorą wpinamKarabinczykiem do drabinki zeby go nie utopic. Dokupiłem za 20 złoty zabezpieczenie w ktore wsuwa się sruby mocowania silnika, a w samo zabezpieczenie klodkę, wiec zeby ukrasc silnik trzeba juz odcinać pawęż - polecam. W bakiscie rufowej producent powiększył mi delikatnie otwór zebym mogl bez problemu wlozyc pionowo kanister plastikowy 12 l Yamahy. A więc - po to się czyta wszystkie wypowiedzi danego tematu żeby uniknąć później wpadek i pindolenia że tamto niedobre a tamto złe. Przeczytasz i wybierasz - lodka za 3 k, dodajesz 2k i masz ok albo pracujesz kilka miesiecy wiecej i kupujesz co najmniej foxa i nie marudzisz na forum . Tez kiedyś myslalem ze jak sie kupuje cos za kilka tysi to musi byc porzadne - jak sie okazuje. - w PL to tak nie jest. Pozdro. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cubanomh Opublikowano 4 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2021 (edytowane) Zdjęcia wrzucałem niewiele stron wcześniej - wypowiedzi z czerwca 2020. P.S. Do kolegi któremu woda się się wlewa na rufę - te łódki są robione z formy- wiec nie mogą się różnic - mnie się nic nie wlewa - ale może to kwestia zrobienia patentu ? polecam.. https://youtu.be/iLIbIk2gxfY Edytowane 4 Lipca 2021 przez cubanomh 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
jani32
Witam koledzy związku z tym ze noszę się z zakupem łódki mam pytanie , czy ktoś posiada i jak się sprawuje, jak jest wykonana, czy pokład się ugina i jak głębokie są schowki.
Za odpowiedzi z góry dziękuję.
Top użytkownicy dla tego pytania
55
45
31
25
Popularne dni
5 Lip
15
29 Lut
13
25 Sie
12
19 Cze
11
Top użytkownicy dla tego pytania
Małkociniak 55 odpowiedzi
cubanomh 45 odpowiedzi
k.p.basik 31 odpowiedzi
danek 25 odpowiedzi
Popularne dni
5 Lip 2021
15 odpowiedzi
29 Lut 2020
13 odpowiedzi
25 Sie 2017
12 odpowiedzi
19 Cze 2020
11 odpowiedzi
Popularne posty
Zombero
Witam wszystkich. W zeszłym roku też zakupiłem takową łódkę z "drugiej ręki" Rozmieszczenie schowków mi odpowiada, trochę cienkawy laminat na rufie ale za tą kasę to fajna łajba zrobiłem trochę modyf
Małkociniak
Zrealizowany nowy projekt, który dla skorupy ABC jest bez wątpienia wartością dodaną. Dzisiaj zmontowałem Ukraińska windę kotwicy STRONGER 35. Winda trochę przewymiarowana jak na tej wielkości skorup
Gar4field
Laminat poliestrowo szklany z jakim mamy w większości do czynienia wiąże w sobie pewną ilość wody. W laminacie jest obecny glikol, kwas octowy i inna chemia, która naciąga wodą. Zjawisko to nosi nazwę
Opublikowane grafiki
597 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi