jani32 Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 Witam koledzy związku z tym ze noszę się z zakupem łódki mam pytanie , czy ktoś posiada i jak się sprawuje, jak jest wykonana, czy pokład się ugina i jak głębokie są schowki.Za odpowiedzi z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jaroufo Opublikowano 17 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2022 I po ostatnich przeóbkach już tylko pływać i na ryby i z rodziną... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jaroufo Opublikowano 17 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2022 Fajnie ją zrobiłeś pod swoje potrzeby . Do przewodów puszczonych przez laminat załóż gumowe przelotki aby przewody się nie przetarły. Patrząc na tą fotkę mam wrażenie ,że ta przyczepa jest za krótka...tylne rolki są zdecydowanie za daleko i jazda z powieszonym silnikiem w tym przypadku prosi się o kłopoty.Jak przyczepa daje możliwość przesunięcia łódki do przodu to sugeruję to zrobić jak najszybciej -IMO Tutaj nie mam już dużego pola manewru... 15cm mocowanie wyciągarki poszło do przodu i to wszystko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 danek Opublikowano 28 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2022 Czy ktoś z kolegów może podać namiar gdzie można kupić pokrowiec na ABC 410? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karcześ Opublikowano 1 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2022 Odkupiłem abc 385 i okazało się, że między płaszczami jest woda ????. Szukałem przyczyny i najprawdopodobniej winny jest odpływ wody z pokładu. Jak wylewam wodę na pokład to cześć wylatuje prawidłowo a część wpada między płaszcze i wylatuje korkiem spustowym wody. Korek spustowy wody mam założony w bakiście rufowej co mnie również zaskoczyło. Czy w Waszych łodziach też jest taki korek w bakiście? Czy ktoś miał podobny problem z odprowadzeniem wody z pokładu? Jeżeli tak to proszę o podpowiedź jak się za to zabrać pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 David77 Opublikowano 2 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2022 Musisz uszczelnić korki spustowe ,ewent. Połączyć je w bakiście wężem i również to wszystko uszczelnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karcześ Opublikowano 2 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2022 Ok a co z korkiem spustowym wody z pomiędzy płaszczy. Macie je w bakiście rufowej? Jak patrzę na budowę rufy to nie ma specjalnie gdzie przy dnie od zewnątrz założyć taki korek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 David77 Opublikowano 2 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2022 (edytowane) Mam abc , korki są dwa, łączą dwie części łódki- górną i dolną i są połączone wężem..ogrodowym.Cały sezon tych korków nie wyjmuję i mam je zaślepione na uszczelniacz. Edytowane 2 Września 2022 przez David77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karcześ Opublikowano 2 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2022 Rozebrałem odpływ wody i nie ma opcji żeby woda dostawała się między płaszcze przez otwory od spustu wody z pokładu. Gdzie macie założony korek spustu wody z pomiędzy płaszczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karcześ Opublikowano 2 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2022 Ja mam w rogu bakisty rufowej jeszcze od supstu wody i wydaje mi się to dziwne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Małkociniak Opublikowano 18 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2022 Jeśli komuś w tym ulepie ABC dostanie się woda między płaszcze, a kiedyś na pewno, to korek który ma służyć do wypuszczenia jej do bakisty rufowej to atrapa. Płaszcze sklejane są na piankę montażową, zapewne odpływ jest zapianowany. Woda wpływa gromadząc się pomiędzy skorupą a listwą odbojową, w najniższym miejscu stępki/kila należy wywiercić otwór (najsolidniej wykonany element grubości około 1 cm.) wystarczy fi 10 mm. woda wypłynie, miałem na stanie korki z foto. a więc pod nie wierciłem otwór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Małkociniak Opublikowano 18 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2022 (edytowane) Mam abc , korki są dwa, łączą dwie części łódki- górną i dolną i są połączone wężem..ogrodowym.Cały sezon tych korków nie wyjmuję i mam je zaślepione na uszczelniacz.Mylisz i wprowadzasz w błąd, piszesz o odpływie wody z pokładu. Korek do wypuszczania wody z pomiędzy płaszczy jest wewnątrz bakisty rufowej, u mnie w w prawym rogu.Rozebrałem odpływ wody i nie ma opcji żeby woda dostawała się między płaszcze przez otwory od spustu wody z pokładu. Gdzie macie założony korek spustu wody z pomiędzy płaszczy?Już opisałem prawdopodobny powód wlewania się wody pomiędzy płaszcze i sposób pozbycia się jej.http://jerkbait.pl/topic/49251-łódki-abc-385410-dane-opinie-uwagi/?p=3055864 Edytowane 18 Września 2022 przez Małkociniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 danek Opublikowano 11 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2022 Jakiej dlugosci wiosła pasuja do ABC 410? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Małkociniak Opublikowano 15 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2022 https://osprzetzeglarski.pl/txt/17-dobor-wiosla-do-lodzi-dlugosc-dulki-szerokosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TomaszMK Opublikowano 15 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2022 I po ostatnich przeóbkach już tylko pływać i na ryby i z rodziną...To bimini to składak czy jakiś konkretny model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 danek Opublikowano 16 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2022 https://osprzetzeglarski.pl/txt/17-dobor-wiosla-do-lodzi-dlugosc-dulki-szerokoscDzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Artek Opublikowano 3 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2022 (edytowane) Panowie do łódki ABC 385 jaki silnik elektryk będzie odpowiedni do spokojnego pływania? Chodzi o moc i siłę uciągu. Mam na myśli silnik Haswing Osapian, 45lb - 55lb wystarczy? Edytowane 3 Listopada 2022 przez Artek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 4 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2022 Pływam łódką 4 m silnik 55 lb daje radę , ale zawsze czym większy tym lepszy tylko jak będziesz pływać na maxa szybciej wyczerpiesz akumulator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TomaszMK Opublikowano 5 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2022 (edytowane) Jednak i przedmówcy i producent miał rację że 15 koni to jest dość dla tego kadłuba ???????? zrobiłem parę kilometrów na starym dużym Johnsonie i teraz chcę spokojnego 4 suwa, najlepiej na wtrysku i z rozrusznikiem ???? Edytowane 5 Listopada 2022 przez TomaszMK 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 1andrzejc Opublikowano 6 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2022 Ja pływam na nowym Mercurym 20km i nie uważam aby to było zdecydowanie za dużo. Łódka pływa w 1 osobę ok. 38 a w dwie ok. 33. Więcej tą skorupą się chyba nie da a na pewno nie polecam testować. Natomiast na tych 20km pływa mi się dość komfortowo i bezpiecznie jak na razie. Wysłane z mojego SM-G996B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TomaszMK Opublikowano 6 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2022 (edytowane) To jest Johnson 521cm3 odblokowany z 20 koni do około 30-35, skok manetki bardzo krótki, i oddawanie mocy też dość agresywne też nie polecam przekraczania około 35 km/h a przy WOT na tym silniku to jest chwila, plus to słynne chlapanie spod dzioba ????????♂️. 20 koni w 4suwie pewnie jest dużo przyjemniejsze w odbiorze na dłuższą metę No i na 25 kilowym Johnsonie 8hp 2t solo ta łódka mi płynie 30km/h a na tym dwa razy cięższym klocu (około 55kg) robi się już niebezpiecznie. Ale musiałem sam sprawdzić, no i teraz już wiem że 15 koni w 4suwie to jest dla mnie optymalny motor, tak jak Cubanomh radził. Edytowane 6 Listopada 2022 przez TomaszMK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Ychu Opublikowano 29 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2022 Jeszcze coś na podłogę , widzę że ma lekki skos ku środkowi - grubsza wycieraczka taka ażurowa fajnie by tą nierówność zniwelowała i dobrze ją chroniła . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Ychu Opublikowano 29 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2022 Czy ten skos nie przeszkadza jak się stoi i spinninguje? Czy jak się stoi to łódka jest stabilna czy mocno się buja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 danek Opublikowano 9 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2022 Hej, pytanie do posiadaczy pokładu słonecznego w ABC 410. Czy może ktoś odrysować na kartonie tę sklejkę i wysłać na mój koszt pocztą ten rysunek- będę wdzięczny.Chcę się z tym pobawić. Pomoże ktoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 danek Opublikowano 15 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2023 Czy ktoś z kolegów montował na ABC silnik dziobowy ?Prośba o podzielenie się rozwiązaniem jego zamocowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 danek Opublikowano 8 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2023 Panowie, ponawiam pytanko.Podzielcie się doświadczeniem, zdjęciami jak zamontowaliscie dziobówka na ABC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
jani32
Witam koledzy związku z tym ze noszę się z zakupem łódki mam pytanie , czy ktoś posiada i jak się sprawuje, jak jest wykonana, czy pokład się ugina i jak głębokie są schowki.
Za odpowiedzi z góry dziękuję.
Top użytkownicy dla tego pytania
55
45
31
25
Popularne dni
5 Lip
15
29 Lut
13
25 Sie
12
19 Cze
11
Top użytkownicy dla tego pytania
Małkociniak 55 odpowiedzi
cubanomh 45 odpowiedzi
k.p.basik 31 odpowiedzi
danek 25 odpowiedzi
Popularne dni
5 Lip 2021
15 odpowiedzi
29 Lut 2020
13 odpowiedzi
25 Sie 2017
12 odpowiedzi
19 Cze 2020
11 odpowiedzi
Popularne posty
Zombero
Witam wszystkich. W zeszłym roku też zakupiłem takową łódkę z "drugiej ręki" Rozmieszczenie schowków mi odpowiada, trochę cienkawy laminat na rufie ale za tą kasę to fajna łajba zrobiłem trochę modyf
Małkociniak
Zrealizowany nowy projekt, który dla skorupy ABC jest bez wątpienia wartością dodaną. Dzisiaj zmontowałem Ukraińska windę kotwicy STRONGER 35. Winda trochę przewymiarowana jak na tej wielkości skorup
Gar4field
Laminat poliestrowo szklany z jakim mamy w większości do czynienia wiąże w sobie pewną ilość wody. W laminacie jest obecny glikol, kwas octowy i inna chemia, która naciąga wodą. Zjawisko to nosi nazwę
Opublikowane grafiki
597 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi