jani32 Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 Witam koledzy związku z tym ze noszę się z zakupem łódki mam pytanie , czy ktoś posiada i jak się sprawuje, jak jest wykonana, czy pokład się ugina i jak głębokie są schowki.Za odpowiedzi z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 David77 Opublikowano 23 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 20km. to max. do tej łódki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ememiks Opublikowano 23 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 20km. to max. do tej łódki? A nie 15? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 patu Opublikowano 23 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 ..w 4T to ta sama waga... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 patu Opublikowano 23 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 ..moja ma wzmocnioną pawęż,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ememiks Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 ..moja ma wzmocnioną pawęż,,, a dokładniej? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 k.p.basik Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 (edytowane) masa masą ale w grę wchodzą siły jakie gną pawęż. Wszystkie mają dechę wlaminowaną między płaszcze w pawęży, optimum wg. producenta 8hp a max 18hp (przynajmniej kiedyś tak mówił)wiec z tymi 20 to tak na górnej granicy błędu, jeśli założymy ze wszystkie 20 jeszcze żyje Ja z 15 jak sam jadę to czapkę gubię... tylko, że moje 15/2t waży zaledwie 40kg patu ile ci "bierze na setke" ? Edytowane 24 Marca 2016 przez k.p.basik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Zombero Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 (edytowane) Witam wszystkich. W zeszłym roku też zakupiłem takową łódkę z "drugiej ręki" Rozmieszczenie schowków mi odpowiada, trochę cienkawy laminat na rufie ale za tą kasę to fajna łajba zrobiłem trochę modyfikacji i jeśli ktoś by chciał podpatrzeć jakiś patent to proszę bardzo. Dziób jest zabezpieczony blachą kwaśną 1mm wyprofilowaną pod kształt łajby aby kotwica nie waliła w laminat, kable 25mm2 z przedniej bakisty od akumulatora puściłem pod pokładem w gumowych przelotkach, zamontowałem wskaźnik naładowania akumulatora i ładowarkę do telefonu (na długie wyprawy) ładowanie z silnika. Elektryk podłączyłem na wtyczki od spawarki więc wytrzymują duży amperaż i koszt 25zł szt. spalinowego i sterownik po między silnikiem a akumulatorem (od solarów) który pilnuje aby nie przeładować akumulatora. Jeśli ktoś chciał by to wymyśliłem patent do przetwornika echa składany (zamieszczę film jak ktoś chcę na serwerze) ekran echa na zawiasie od klapy auta, oświetlenie topowe z włącznikiem w przedniej bakiście, pod pantograf musiałem wstawić płaskie kwaśne blachy z jednej i drugiej strony ponieważ laminat trochę pracował. Stopa silnika zamontowana na amortyzatorze opartym na ramie przyczepki aby zniwelować drgania na pawęży łódki. Edytowane 4 Kwietnia 2016 przez Zombero 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ptychoo Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Ciekawe rozwiązania i fajnie opisane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ememiks Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 (edytowane) Witam wszystkich. W zeszłym roku też zakupiłem takową łódkę z "drugiej ręki" Rozmieszczenie schowków mi odpowiada, trochę cienkawy laminat na rufie ale za tą kasę to fajna łajba zrobiłem trochę modyfikacji i jeśli ktoś by chciał podpatrzeć jakiś patent to proszę bardzo. Dziób jest zabezpieczony blachą kwaśną 1mm wyprofilowaną pod kształt łajby aby kotwica nie waliła w laminat, kable 25mm2 z przedniej bakisty od akumulatora puściłem pod pokładem w gumowych przelotkach, zamontowałem wskaźnik naładowania akumulatora i ładowarkę do telefonu (na długie wyprawy) ładowanie z silnika. Elektryk podłączyłem na wtyczki od spawarki więc wytrzymują duży amperaż i koszt 25zł szt. spalinowego i sterownik po między silnikiem a akumulatorem (od solarów) który pilnuje aby nie przeładować akumulatora. Jeśli ktoś chciał by to wymyśliłem patent do przetwornika echa składany (zamieszczę film jak ktoś chcę na serwerze) ekran echa na zawiasie od klapy auta, oświetlenie topowe z włącznikiem w przedniej bakiście, pod pantograf musiałem wstawić płaskie kwaśne blachy z jednej i drugiej strony ponieważ laminat trochę pracował. Stopa silnika zamontowana na amortyzatorze opartym na ramie przyczepki aby zniwelować drgania na pawęży łódki. Nie no pozamiatałeś coś na pewno zgapię Z skąd masz tą blachę wyprofilowaną nierdzewną ? i jak ją zamontowałeś ? widział bym takie coś u siebie Na przetwornik od echo tez zrobiłem ciekawie zrobię fotkę.A te białe po bokach w bocznych bakistach to co to? wentylacja czy otwór np. na kije ?A jak przyczepka masz tylko rolki kilowe i te boczne? czy płozy Edytowane 4 Kwietnia 2016 przez ememiks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Jeśli ktoś chciał by to wymyśliłem patent do przetwornika echa składany (zamieszczę film jak ktoś chcę na serwerze) ekran echa na zawiasie od klapy auta, Poproszę. Na przetwornik od echo tez zrobiłem ciekawie zrobię fotkę. Też poproszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ptychoo Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Udostępnij link do serwera z filmem lub wrzuć na YouT..... i podaj link do filmu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Zombero Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Nie no pozamiatałeś coś na pewno zgapię Z skąd masz tą blachę wyprofilowaną nierdzewną ? i jak ją zamontowałeś ? widział bym takie coś u siebie Na przetwornik od echo tez zrobiłem ciekawie zrobię fotkę.A te białe po bokach w bocznych bakistach to co to? wentylacja czy otwór np. na kije ?A jak przyczepka masz tylko rolki kilowe i te boczne? czy płozyBlachę dociąłem z płaskiej, najpierw dogiąłem a później młotek i kowadełko aż wyszedł kształt blacha cienka to nie trzeba grzać palnikiem. Podkleiłem na klej tylko jak coś musisz uważać aby nie była zbyt gruba warstwa bo nie chce związać tzn może i chce ale bardzo dłuuugo. To białe to luk inspekcyjny (otwór 10cm) do gmerania przy elektryce niestety tam kije się nie zmieszczą luk jest na uszczelce więc luz. W przyczepce mam podwójne rolki na tyle i pojedyncze z przodu rolke prowadzącą na samym końcu wymieniłem na bardziej stożkową co by kil się lepiej prowadził i aby się nie zsuwała. Oryginalne były dla mnie za płaskie. Jak naprowadzam dziób przed wciąganiem na wózek też daje radę ją utrzymać. Tu podaję link do mocowania przetwornika video-1455991791 (1).mp4 pierwowzór był z kółkiem zewnętrznym teflonowym ale później wykonałem odlew z aluminium. Rurka kwaśna fi8 pręt był zbyt giętki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ptychoo Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 (edytowane) A te białe po bokach w bocznych bakistach to co to? wentylacja czy otwór np. na kije ? Nazwa handlowa to - holt . Zazwyczaj montuje się jako otwory rewizyjne. W tym konkretnym przypadku jeden z nich służy do dostania się między skorupy tj. zamontowania gniazda zapalniczek. Zombero wyprzedziłeś mnie Edytowane 5 Kwietnia 2016 przez ptychoo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ememiks Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Zombero a mógł byś jakieś zdjęcia z bliska zrobić tej blachy na dziobie. Kowal zemnie taki że wszystkie konie by kulawe chodziły.Właśnie jest w fazie robienia płozów/podpór na bok bo jak zobaczyłem cenę to jednak odnalazłem w sobie trochę rzemiosła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Zombero Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Proszę oto zdjęcia z bliska. Na dole przylega idealnie wyżej już trochę gorzej na samej górze odstaje jakieś 5mm co sfazowałem klejem i paluchem uwaga na ten klej trzeba w rękawiczkach latexowych bo ciężko zmywalny. Właściwie wszystko na to podklejałem. A co do podpór to jasna sprawa ememiks działaj sam będzie satysfakcja na innym forum widziałem podpory obklejone dywanem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Zombero Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 zdjęcia dziobu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 patu Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 a dokładniej?..podwójna sklejka miedzy płaszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 polak9 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 zdjęcia dziobuŁódka bardzo ładna ale wędkujący na dziobie będzie bez brania chodzi mi o płytką wodę będzie problem bo to praktycznie lusterko które będzie ładnie błyszczeć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ememiks Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Łódka bardzo ładna ale wędkujący na dziobie będzie bez brania chodzi mi o płytką wodę będzie problem bo to praktycznie lusterko które będzie ładnie błyszczeć. Będą miały gdzie się przeglądać w lustrze:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Zombero Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Będą walić w blachę Ewentualnie mogę ją przepiaskować i będzie matowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 polak9 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Dla dobra ryb to nic nie rób ale kiedyś przy nurkowaniu 4m pod wodą przepływała łódka aluminiowa i nie dało się jej nie zauważyć ludzkie oko wyłapało a co widzi rybka to inna sprawa ale alu dawała po oczach.Sprawdzałem inne kolory z ciekawości i najmniej rzucał się kolor kremowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2016 A myślisz, że dlaczego ryby mają kremowe brzuchy? Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ememiks Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2016 A myślisz, że dlaczego ryby mają kremowe brzuchy? Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu Tapatalka Jak to czemu no bo promienie słoneczne padają z góry a nie od dna. Jak miały się opalić? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Żbiku Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Pytanie może naiwne i laickie ale z ciekawości zapytam Zamawiam łódź ABC385, jestem przed wyborem koloru kadłuba i pokładu. Czy są jakieś lepsze i gorsze kolory w użytkowaniu? Myślałem o ciemnym granacie lub ciemnej zieleni na kadłubie i takim kremowym na pokładzie. Czy to dobry wybór pod względem użyteczności (brudzenie się, zarysowania, nagrzewanie itp), czy tylko kwestia estetyczna i gustu kolorystycznego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ememiks Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 (edytowane) Pytanie może naiwne i laickie ale z ciekawości zapytam Zamawiam łódź ABC385, jestem przed wyborem koloru kadłuba i pokładu. Czy są jakieś lepsze i gorsze kolory w użytkowaniu? Myślałem o ciemnym granacie lub ciemnej zieleni na kadłubie i takim kremowym na pokładzie.d28cb9ae-89e2-90bf-3a93-35b1afac7ae8.jpg Czy to dobry wybór pod względem użyteczności (brudzenie się, zarysowania, nagrzewanie itp), czy tylko kwestia estetyczna i gustu kolorystycznego?Tak tylko nie biały środek weź kremowy itp. biały daje po oczach jak świeci słoneczko przetestowane na swojej niestety. Ja mam ciemny granat jest ładny.Wiadomo im ciemniejszy kolor tym łatwiej się nagrzewa więc bardzo ciemny środek to trochę lipa w samo lato. No i na białym mniej widać rys. Edytowane 26 Kwietnia 2016 przez ememiks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
jani32
Witam koledzy związku z tym ze noszę się z zakupem łódki mam pytanie , czy ktoś posiada i jak się sprawuje, jak jest wykonana, czy pokład się ugina i jak głębokie są schowki.
Za odpowiedzi z góry dziękuję.
Top użytkownicy dla tego pytania
55
45
31
25
Popularne dni
5 Lip
15
29 Lut
13
25 Sie
12
19 Cze
11
Top użytkownicy dla tego pytania
Małkociniak 55 odpowiedzi
cubanomh 45 odpowiedzi
k.p.basik 31 odpowiedzi
danek 25 odpowiedzi
Popularne dni
5 Lip 2021
15 odpowiedzi
29 Lut 2020
13 odpowiedzi
25 Sie 2017
12 odpowiedzi
19 Cze 2020
11 odpowiedzi
Popularne posty
Zombero
Witam wszystkich. W zeszłym roku też zakupiłem takową łódkę z "drugiej ręki" Rozmieszczenie schowków mi odpowiada, trochę cienkawy laminat na rufie ale za tą kasę to fajna łajba zrobiłem trochę modyf
Małkociniak
Zrealizowany nowy projekt, który dla skorupy ABC jest bez wątpienia wartością dodaną. Dzisiaj zmontowałem Ukraińska windę kotwicy STRONGER 35. Winda trochę przewymiarowana jak na tej wielkości skorup
Gar4field
Laminat poliestrowo szklany z jakim mamy w większości do czynienia wiąże w sobie pewną ilość wody. W laminacie jest obecny glikol, kwas octowy i inna chemia, która naciąga wodą. Zjawisko to nosi nazwę
Opublikowane grafiki
597 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi