Skocz do zawartości
  • 0

Łódki ABC 385/410 - dane, opinie, uwagi

jani32

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Bardzo spoko ten pokład. Fajna opcja to zamontować tam fotel na regulowanej na wysokość nodze (np coś na kształt tego: http://www.solarsky.com.pl/pl/sprzet_plywajacy/lodzie_motorowe/rid,2.html), przy czym przy konstrukcji samonośnej byłoby ryzyko obalenia się. Trzeba by było rozkminić jakieś mocowania.

• 0

Pyt. Nr 1 - mam tak samo

Pyt. Nr.2 - lepiej przykręcić, w tylnej bakiście trzeba zanurkować i jest tam szczelina między pawężą a tą "miską" ja tam wlaminowałem dechę i chamsko silnik przykręciłem na wkręty grubości 6mm x 80mm na klucz 13.

Nie oszukujmy się oryginalna "deska pod silnik" jaką tam wkłada producent ma grubość może 8mm i jest chyba z akcji...

Ja dodatkowo dodałem jeszcze płytę z teflonu grubości 10mm i wielkości na całe te wgłębienie w pawęży. Nic się nie działo ale mam spokojniejsze sumienie.

A mozesz zrobic foto jak to wyglada bo jak chodzi o tworzywa teflon i inne to nie ma problemu mam takie cuda :)

• 0

Bardzo spoko ten pokład. Fajna opcja to zamontować tam fotel na regulowanej na wysokość nodze (np coś na kształt tego: http://www.solarsky.com.pl/pl/sprzet_plywajacy/lodzie_motorowe/rid,2.html), przy czym przy konstrukcji samonośnej byłoby ryzyko obalenia się. Trzeba by było rozkminić jakieś mocowania.

Wszystko fajnie ale środek ciężkości idzie w górę. To jest mała łódź nie ma co rumakować przepłynie jakiś wariat obok łodzi i wywali z fotela jak z procy... jednak jak się stoi nóżki pracują i utrzymują równowagę.

• 0

Nie daleko jeziora lubie gdzie chce jechac na poczatku wrzesnia z drugiej strony mam jechac 200 km z lodza gdzie tam sa lodzie musze to przemyslec.

Jak mozesz zrob prosze foto jak przykreciles silnik mi sie wydaje sruby wjada w polke tzn ta wglebieniu...

Jaki masz silnik ?

• 0

Och, szukaj użytkownika - k.p.basik albo tytuły ABC385

Nie będę wszystkich linków wklejał bo się tu prywatna telewizja zrobi... Już komuś nasza dyskusja przekszadza...

nie przeszkadza, po prostu po zimnym pienistym miałem problem ze zrozumieniem