Skocz do zawartości
  • 0

Łódki ABC 385/410 - dane, opinie, uwagi

jani32

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Kur.... jaka bibuła, dobrze że tego nie kupiłem, bo było teraz

Może nie każda jest taka ,to tak na pocieszenie  :lol:

Oglądałem ją u producenta i nie wzbudziła we mnie entuzjazmu .Mało tego, widać było "cięcie kosztów" i nie zdecydowałem się aby ją kupić.

Sprzedawca bardzo miły , odpowiadał na każde pytanie i raczej nie ściemniał . Dodatkowe wypasy też był w stanie zamontować. 

No ale ja może wybredny jestem bo są osoby którym łódka odpowiada.

Dołożyłem nieco więcej kasy i kupiłem inną .

• 0

Reklamować i tyle, niezależnie ile lat ma. Może da producentowi do myślenia.

Sam również oglądałem kilka łódek przez zakupem i wystarczy spojrzeć na wagę, pomijam estetykę itd.

Jeśli łódka 3,8- 4m waży 100 - 110kg to nie spodziewajmy się rarytasów.

Gdyby ważyła 50 kg więcej, cena nie byłaby atrakcyjna i nie miałaby takiego brania (pewnie ok 5000zł bez bajerów), a na pewno byłaby mocniejsza, grubsza.

U mnie łódką 4.40 waży 230 kg na sucho, jak płaciłem bolało i były dylematy itd. Dziś nie żałuję 

Pozdrawiam

• 0

A ja po zakupie RF420 swoją zostawię na trudno dostępne jeziorka i na elektryczek  .  We dwóch spokojnie zniosę do wody.   No i w moim odczuciu stabilniejsza na wodzie od rf -ki nie buja się tak poprzecznie. Takich odprysków ze dwa miałem ale przed sezonem naprawione w garażu .  

• 0

Ja też pływam 3 lata i nic się złego nie dzieje. Cena adekwatna do jakości, fox to to nie jest ale fajnie wchodzi w ślizg już przy 6km.

Moja też jest w ślizgu praktycznie od 1 km/h ale na przyczepie. Owszem kolego łódka w pewnym zakresie prędkości ma dobre właściwości nautyczne. Ale nie przeginaj.

Wstępnie po sezonie (sandaczowym) jestem umówiony z producentem,

Edytowane przez Małkociniak

• 0

W kwietniu tego roku tez zakupiłem ABC 385 jak do tej pory wszystko działa większych problemów nie było po za jedną wadą produkcyjną  (uginająca się podłoga  w części rufowej ). Przy zakupie rozmawiałem z właścicielem zapewniał mnie że owszem  problem uginającej się podłogi  był kiedyś ale to poprawili dali wzmocnienia i już nie pracuje.G....o prawda nadal się ugina całe szczęście że jestem dosyć mikry + - 70 kg .Np  gdy miał  zabrać kolegę który waży ponad 100kg to już będę miał obawy czy podłoga to wytrzyma  teraz skrzypi rusza się jak ja stanę

• 0

No koledzy wszystko zależy od tego jak często i intensywnie się łodzi używa. jednemu wystarczy dacia duster a drugi patrola zajeździ w polu... czwarty sezon u mnie udź pływa. Raz dwa razy w miesiącu. Owszem podłoga się ugina jeden odprysk mi się zrobił przy spuscie wody, bo mi tam zamarzło.... ale żeby aż takie kwiatki... uo matko... może trafiłeś poniedziałkowy egzemplarz... Maras ma rację jak porządnie to trzeba dołożyć. A większość jednak z nas kombinujacych jak koń pod górę chłopaków, których nie stać na nowe foxy czy skylla, musi zdecydować się na tańsze rozwiązanie.

• Like 1

• 0

W związku z tym że jest to moja druga łódka stąd te niedopatrzenia i niedoczytania, gdybym wiedział o takich niedociągnięciach w wykonaniu inaczej podszedł bym do zakupu. Bo konstrukcja jak dla wędkarza OK dużo bakist, stabilna. Mój egzemplarz był jednym z najdroższych, mająca wszystkie dodatki które oferował producent, łącznie z dużymi relingami. Człowiek uczy się na błędach, szkoda że na swoich. 

• 0

W związku z tym że jest to moja druga łódka stąd te niedopatrzenia i niedoczytania, gdybym wiedział o takich niedociągnięciach w wykonaniu inaczej podszedł bym do zakupu. Bo konstrukcja jak dla wędkarza OK dużo bakist, stabilna. Mój egzemplarz był jednym z najdroższych, mająca wszystkie dodatki które oferował producent, łącznie z dużymi relingami. Człowiek uczy się na błędach, szkoda że na swoich. 

Kupiłbyś jeszcze raz  ? 

• 0

Silver Yacht 405 niedużo droższy ale dużo lepszy z tego co widzę. I ta wysoka burta na plus.

Ale  taka ABC lub Wigry ,Solar  to na silniku 2T 6-8 Km to w pojedynkę w ślizgu poleci .  

A ten Silver to już inna waga i inny kadłub i pewnie mnimum to motorek 10km by się przydał . Co za tym idzie więcej dźwigania . 

• 0

Silver Yacht 405 niedużo droższy ale dużo lepszy z tego co widzę. I ta wysoka burta na plus.

Z tym się nie zgodzę że nie dużo droższy silver 405. Gryzłem się z zakupem dłuższy czas bo wolał bym silvera.Podstawowa wersja ABC 3000zł a silver 5,500zł

ABC z dodatkami 4000zł a silver już około 7000 zł