jani32 Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 Witam koledzy związku z tym ze noszę się z zakupem łódki mam pytanie , czy ktoś posiada i jak się sprawuje, jak jest wykonana, czy pokład się ugina i jak głębokie są schowki.Za odpowiedzi z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Małkociniak Opublikowano 16 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 Kontrola jakości się kłania.Trafiłeś, mój zawód to inspektor jakości wyrobu i procesu. Niestety branża laminatów to nie moja specjalizacja, choć takie niezgodności to i niewidomy by znalazł. Jeśli jest brak norm i standardów to jakość leży i kwiczy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 szczupak1 Opublikowano 17 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 Laminat badamy przesuwając gdzie się da pałką obustronnie zakończoną owalnie z nierdzewki. Dociskamy i jeśli jest dziura wyskoczyć musi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 stelmi1980 Opublikowano 20 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2017 Kupiłem w tym roku ABC 410 i mam pytanie do użytkowników silników 8 / 9,8 HP czy da się na nich trolować na minimalnych obrotach. Czy może kupić mniejszy 5 HP. Dodam że pływam na niezbyt dużym jeziorze (j. Zaleskie) 6km długości ale tylko 300-400m szerokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 stelmi1980 Opublikowano 20 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2017 Co do jakości to za cene 4 tys. nie ma czego się czepić, żałuje tylko że włożyłem głowę do tylnej bakisty. Płaszcze nie są sklejona przy górze zarówno w tylnej bakiście jak i we wszystkich mniejszych schowkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Małkociniak Opublikowano 20 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2017 Kupiłem w tym roku ABC 410 i mam pytanie do użytkowników silników 8 / 9,8 HP czy da się na nich trolować na minimalnych obrotach. Czy może kupić mniejszy 5 HP. Dodam że pływam na niezbyt dużym jeziorze (j. Zaleskie) 6km długości ale tylko 300-400m szerokości. Co prawda mniejsza bo 385 ale da się, ja trolluje na 13.5 HP z efektami, ryby zaciskają zwieracze i gonią za przynętą jak wścieknięte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 k.p.basik Opublikowano 20 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2017 .... no to wszystko wyjaśnia ja mam 20hp i coś w trolu ostatnio mi kiepsko idzie.... no ryby nie nadążają [emoji23] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Małkociniak Opublikowano 20 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2017 Co do jakości to za cene 4 tys. nie ma czego się czepić, żałuje tylko że włożyłem głowę do tylnej bakisty. Płaszcze nie są sklejona przy górze zarówno w tylnej bakiście jak i we wszystkich mniejszych schowkach.Nie żałuj bo za cztery tyś. to nie ma czego wymagać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Małkociniak Opublikowano 20 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2017 .... no to wszystko wyjaśnia ja mam 20hp i coś w trolu ostatnio mi kiepsko idzie.... no ryby nie nadążają [emoji23]Mi w ogóle kiepsko idzie, połamałem palca u prawej ręki, finał chirurgia ręki na Unii Lubelskiej druty w palcu i drugi miesiąc przekładam przynęty w pudełkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 k.p.basik Opublikowano 20 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2017 Jest rozwiązanie - kupić zestaw castingowy i palec nie potrzebny [emoji38] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Małkociniak Opublikowano 20 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2017 Jak mam walczyć z multiplikatorem których nigdy nie używałem, to wolę poczekać aż mi druty wyjmą. Odbiegając od tematu kiedyś miałem zajawkę że przesiąść się z desek (narty) na parapet (snowboard) refleksja przyszła w porę i zostałem przy nartach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Piotrekgadom Opublikowano 10 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2018 Cześć Koledzy, Czy moglibyście doradzić jaki silnik elektryczny* nadawałby do tej łódki ? z założeniem, że będę na niej pływać w sumie w dwie osoby w 95% na jeziorze/ach.Podam wymiary: Długość: 3,7m Szerokość: 1,7 mWaga(sama łódka): 100 kg *w grę wchodzi tylko elektryk z racji że, w 95% będę wędkował na jeziorze na którym nie można używać silnika spalinowego, Z góry dzięki za pomoc, Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sławomir Opublikowano 11 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 Posiadam łódkę 310 x 140 z silnikiem Neraus 40 lbs i nie narzekam , ale przydałby się większy . W twoim przypadku szukałbym coś w 55 lbs , a nawet większy .Łódź spora , dwóch chłopa + klamoty , będzie miał co pchać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 raven88 Opublikowano 11 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 Cześć Koledzy, Czy moglibyście doradzić jaki silnik elektryczny* nadawałby do tej łódki ? z założeniem, że będę na niej pływać w sumie w dwie osoby w 95% na jeziorze/ach.Podam wymiary:Długość: 3,7mSzerokość: 1,7 mWaga(sama łódka): 100 kg *w grę wchodzi tylko elektryk z racji że, w 95% będę wędkował na jeziorze na którym nie można używać silnika spalinowego, Z góry dzięki za pomoc,Pozdrawiam Weź Haibo M150 z Tokarexu, najmocniejszy dostępny silnik na 12v, 5 lat gwarancji, maksymizer i port USB: http://allegro.pl/silnik-elektryczny-haibo-m150-3hp-tokarex-nowosc-i6946010926.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Piotrekgadom Opublikowano 12 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2018 Panowie wielkie Dzęki za pomoc! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PerchJunky.bln Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Witam, Czy do tylnej bakisty mieści się zbiornik paliwa (12L). Bo otwór wyglada zbyd mały. Ma ktoś możliwość wymierzenia otworu bakisty tylnej. Był bym bardzo wdzięczny. Dziękuje z góry i pozdrawiam... Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Małkociniak Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2018 (edytowane) Ja ma w tej bakiście zbiornik 22 litry, po patencie. Zapełniłem zbiornik wodą zagotowałem go w kotle do gotowania bielizny, wylałem wodę zadeptałem na płasko,zakręciłem korek, wcisnąłem do bakisty, przez otwór odpowietrzający w korku napompowałem go sprężonym powietrzem (na stałe w bakiście) :-) Edytowane 4 Kwietnia 2018 przez Małkociniak 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pabik Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2018 (edytowane) Witam, Czy do tylnej bakisty mieści się zbiornik paliwa (12L). Bo otwór wyglada zbyd mały. Ma ktoś możliwość wymierzenia otworu bakisty tylnej. Był bym bardzo wdzięczny. Dziękuje z góry i pozdrawiam... Witam wejdzie ale nie każdy kształt Edytowane 4 Kwietnia 2018 przez pabik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PerchJunky.bln Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Witam wejdzie ale nie każdy kształt Dziekuje za odpowiedzi. mam zbiornik o takich wymiarach:długość 36,2cmszerkość 26,0cmwysokość 22,8cm PozdrawiamPiotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pabik Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2018 (edytowane) Witam z tym może być problem , jak pójdę dzisiaj do pracy to wejdę do garażu i zmierzę otwór , po 22 dam znać jakie wymiaryja mam taki https://raksa.com.pl/zbiornik-paliwa-12l.html Edytowane 5 Kwietnia 2018 przez pabik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Małkociniak Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Szerokość otworu bakisty w mojej łódce to 19.5 cm długość to 59.5 cm. A więc bez kombinowania marne szanse na wciśnięcie tam zbiornika. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pabik Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2018 (edytowane) Potwierdzam u mnie wymiary identyczne więc zbiornik jedynie taki jak z mojego linku Edytowane 5 Kwietnia 2018 przez pabik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PerchJunky.bln Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Dziękuje wam za odpowiedz. A powiedzcie mi tylko to plastikowe złącze paliwowe można wykręcić i wkręcić takie: https://raksa.com.pl/media/products/8b55a19da029b51314e2be711e19501d/images/thumbnail/large_41070-bz.jpg?lm=1512049488 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Małkociniak Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Ich weiß es nicht Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PerchJunky.bln Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Ich weiß es nicht SCHADE zobaczę jak łódkę przywiozą w sobotę. Może wytnę po 1,5cm z każdej strony. Dam znać jak poszło. Konserwował ktoś z was łódkę antyfoulingiem??? PozdrawiamPiotr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Małkociniak Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2018 A co planujesz zostawiać tę skorupę cały rok na wodzie? Powiem tak................ lepiej nie bo UV i złe warunki atmosferyczne w bardzo szybkim tempie zdegradują tę łódkę, i tak ponad przeciętnie szybko się starzeje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
jani32
Witam koledzy związku z tym ze noszę się z zakupem łódki mam pytanie , czy ktoś posiada i jak się sprawuje, jak jest wykonana, czy pokład się ugina i jak głębokie są schowki.
Za odpowiedzi z góry dziękuję.
Top użytkownicy dla tego pytania
55
45
31
25
Popularne dni
5 Lip
15
29 Lut
13
25 Sie
12
19 Cze
11
Top użytkownicy dla tego pytania
Małkociniak 55 odpowiedzi
cubanomh 45 odpowiedzi
k.p.basik 31 odpowiedzi
danek 25 odpowiedzi
Popularne dni
5 Lip 2021
15 odpowiedzi
29 Lut 2020
13 odpowiedzi
25 Sie 2017
12 odpowiedzi
19 Cze 2020
11 odpowiedzi
Popularne posty
Zombero
Witam wszystkich. W zeszłym roku też zakupiłem takową łódkę z "drugiej ręki" Rozmieszczenie schowków mi odpowiada, trochę cienkawy laminat na rufie ale za tą kasę to fajna łajba zrobiłem trochę modyf
Małkociniak
Zrealizowany nowy projekt, który dla skorupy ABC jest bez wątpienia wartością dodaną. Dzisiaj zmontowałem Ukraińska windę kotwicy STRONGER 35. Winda trochę przewymiarowana jak na tej wielkości skorup
Gar4field
Laminat poliestrowo szklany z jakim mamy w większości do czynienia wiąże w sobie pewną ilość wody. W laminacie jest obecny glikol, kwas octowy i inna chemia, która naciąga wodą. Zjawisko to nosi nazwę
Opublikowane grafiki
597 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi