Piotr210771 Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 Witam wszystkich ,mam koledzy do was pytanie czy może ktoś używał tego kijka pod klenia na rzekę i jakie miał efekty . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joza67 Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 Chyba trochę przesadziłeś, ten patyk ze swoją mocą to raczej pod bolca a nie klenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr210771 Opublikowano 4 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 Mam zamiar na niego rzucać na Wiśle wiem ze jest dosyć mocny ,ale przy zastosowaniu miękkiej żyłki i woblerów 4cm wydaje mi się że od biedy i za kleniem rzucę dlatego pytam czy ktoś ma ten kij i próbował łowić nim klenie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zależy jakie klenie się łowi?mam ten kij!i uważam że jest cholernie uniwersalny!wg mnie się nada a tym bardziej nigdy nie wiadomo co się uwiesi.Ma bardzo głęboką amortyzacje,łowię im wszystko:okonie,szczupaki,klenie i nie ma problemu!i dla mnie kij do 10-14gr do łowienia kleni to pomyłka co innego rybę wyholować a co innego zamęczyć.Swego czasu miałem trzy sztuki-może też się wypowie kolega co mu sprzedałem bo jest tu na forum-zresztą przegrał flaszkę ze mną bo się złożyliśmy że ten kij stanie się jego ulubionym patykiem . Hajka też tego modelu używa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr210771 Opublikowano 4 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 I ja będę tego modelu używał , oczywiście interesują mnie dalsze rzuty i większe wobki kleniowe wydaje mi się że jak zastosuję miękką żyłkę to będzie lepiej na klenia przy tym kijku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr210771 Opublikowano 4 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 A tak na marginesie kijek też zakupiony na tym forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 Ja używam tylko plecionki i nie ma żadnego problemu!jak ma spaść to i z żyłki spadnie!chociaż na blanku pisze x-fast to nie jest to sztywna pała! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr210771 Opublikowano 4 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 No wiem jest bardzo finezyjny , szybki i ma fajne progresywne ugięcie a przy tym niesamowicie czuły a tak na marginesie jakiej grubości plecionki używasz jak rzucasz na klenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 Jiggin Braid 0.12mm lub pp o.13mm i zawsze przypon cieniutki-nie używam pajęczych nitek-wolę nie złowić ryby niż ją zostawić z woblerem w pysku- po prostu to mój uniwersał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr210771 Opublikowano 4 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 Bardzo ci dziękuję za pomoc i za rozwianie wątpliwości co do trilla już się nie mogę doczekać sezonu pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POLONIAb Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Thrill i black hunter obslużą generalnie wszystko na dużej rzece. Oprócz 2 gramowych smużakow i sumowych Dr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr210771 Opublikowano 6 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Ale black hunter to hm 80 nie 69. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Mam zamiar na niego rzucać na Wiśle wiem ze jest dosyć mocny ,ale przy zastosowaniu miękkiej żyłki i woblerów 4cm wydaje mi się że od biedy i za kleniem rzucę dlatego pytam czy ktoś ma ten kij i próbował łowić nim klenie .Jeśli znasz miejsca na warszawskiej Wiśle , gdzie można jeszcze połowić kleni na 4cm woblery , to zabierz mnie z sobą na ryby Ja co roku łowię na coraz mniejsze przynęt i co za tym idzie delikatniejsze wędziska ,a efekty i tak coraz gorsze. Ciężko znaleźć grubą wodę z kleniozaurami . Chyba że łowisz z łódki , bo to inna bajka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr210771 Opublikowano 6 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 I tu masz racje coraz gorzej z tą rybą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafix Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 WitamPosiadam Batsona RX8 XST1142F pod Klenie i TRILLA oczywiście na Bolenie lecz przy kleniach 45-55 cm w bardzo szybkim nurcie Batson wysiadła HM ogarniał rybki doskonale.Super kijek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Thrilla w ręce nie miałem, ale przypuszczam, że bardziej jego odpowiednikiem będzie mocniejszy XST1143f. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr210771 Opublikowano 6 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Dzięki koledzy za opinie o kijku jak ktoś może coś jeszcze napisać to z góry dziękuję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Jeśli znasz miejsca na warszawskiej Wiśle , gdzie można jeszcze połowić kleni na 4cm woblery , to zabierz mnie z sobą na ryby Ja co roku łowię na coraz mniejsze przynęt i co za tym idzie delikatniejsze wędziska ,a efekty i tak coraz gorsze. Ciężko znaleźć grubą wodę z kleniozaurami . Chyba że łowisz z łódki , bo to inna bajka. ...może trzeba pójść w drugą stronę...na większe przynęty? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thibar Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 (edytowane) Dla mnie to tym kijkom brakuje mocy. Cienkie ścianki ,bardzo lekki jak na swoje parametry. Dla mnie nie podszedł. Wolę coś co mam moc. Edytowane 6 Grudnia 2014 przez tibhar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 ...może trzeba pójść w drugą stronę...na większe przynęty? Był czas że co roku łowiłem coraz grubiej. Niestety od kilku lat równia pochyła. Żeby nie schodzić o kiju trzeba się ratować średniakami.A jak raz na jakiś czas siądzie cóś naprawdę grubego to przynajmniej adrenalina większa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ksiaze00 Opublikowano 4 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2017 Wiec nic tylko brac :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi