judo 1988 Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2009 Witam chcę zapytać czy ktoś może wybiera sie nad tą wodę w jesiennym terminie?Pytam ponieważ szukam testerów do woblerów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2009 Z pewnoscia bede kilka - kilkanascie razy A co chcesz testowac ? Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
judo 1988 Opublikowano 15 Lipca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2009 Chodzi mi o woblery.Jeżeli byś tam się wybierał to prosiłbym Cię o kilka zdań na temat wody.Muszę wiedzieć mniej więcej co zmajstrować.Poczytam jeszczę trochę o samej wodzie na necie ale dobrze zasięgnąć języka od osób które już tam były. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
judo 1988 Opublikowano 15 Lipca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2009 Osobiście chcę zmajstrować wobki schodzace do 10 m w przedziale 7-13cm.Ja generalnie myślę o trollingowaniu.W każdym razie jeśli będzie trzeba wykonam i wobki schodzące na 20m.Generalnie proszę Cię żebyś napisał jakimi metodami będziesz łowić,jak tam głęboko i czy proponowane teraz przeze mnie parametry techniczny wobków są zgodne z Twoimi wymogami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2009 ... jeśli będzie trzeba wykonam i wobki schodzące na 20m To mi sie to podoba Wykonaj ostro pracujace, takie by sie daly uzbroic w kotwice rozmiaru 2 lub 1. Reszta nie gra roli. Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
judo 1988 Opublikowano 15 Lipca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2009 No to załatwione,jak byś mógł to podaj przybliżony termin wyjazdu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radomado Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2009 tak tylko gwoli informacji ..byłem na ebro kilka razy i z tego co mi wiadomo troling jest tam zakazany .Chyba ze cos sie zmieniło.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 16 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2009 Temat trollingu na Ebro pojawial sie na forum kilkanascie razy, dlatego prosilbym o przewertowanie watków, a nie puszczanie obiegowych i niesprawdzonych opinii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 16 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2009 NAJWIĘKSZA RYBA Z RZEKI EBRO Wyłowiony z rzeki sum miał prawie 274 cm i ważył 86 kilogramów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 17 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2009 Coś tu chyba jest nie tak z proporcjami ryby... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAUDIO Opublikowano 18 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2009 Witaj @judo1988,moze zmajsrtuj cos na SZCZUPAKI to Ja chetnie przetestuje na Madryckich wodach Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 19 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 ... jeśli będzie trzeba wykonam i wobki schodzące na 20m No to załatwione... Zrob jeszzce przynajmniej prototyp sredniomocnopracujacy, z pewnoscia znajdzie sie tester. Co do trolingu....to Ebro jest dosc rozlegla,w koncu to najwieksza rzeka Hiszpanii. Proponuje zrobic tak jak sugeruje Kuba. Proporcje rzeczywiscie nie takie, na takiej zasobnej w zarcie rzece jak Ebro sum okolo 250cm powinien wazyc 100we. Na pewnym folderze reklamowym przez jakis czas wisial sum (nie z Ebro), ktory mial ponad 100 kg i ponizej 220cm... Jesli mi wolno to bede sceptyczny... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
judo 1988 Opublikowano 19 Lipca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 Na tą chwilę robię wobki dla siebie,ale te które zamierzam Wam sprzezentować na testy będą w zasadzie takie same.Tak więc jak je skończe wrzucę zdjęcia na forum i będzie już wiadomo czego się można spodziewać.Póki co nie będe się rozpisywał nad wzorami ,kształtami itp.W każdym razie jeśli się dobrze domyślam to będziecie atakować Hiszpanie coś koło września października.W artykułach z poprzednich wypraw w to miejsce widziałe wzmianki o wobkach mansa.Jka się domyślam były to między innymi wobki z serii Go2,było też coś o rapali DT i jej sterze.Ja już kiedyś jak przyjrzałem sie bliżej wobkom rapali(mam na myśli te z oczkiem na sterze)to już wtedy nie mogłem uwierzyć jak taka konstrukcja ma przetrzymać szalejącą 50 i więcej kilową rybę.W tych wobkach stelarz jest w zasadzie dwu częściowy.Pierwsza część to tylne i środkowe oczko.Przednie jest zatopione w sterze który jest w miarę głęboko osadzony ale jak na moje oko trochę słabo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi