adiz1 Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2009 Zbliża się urlop. Rodzinka planuje wyjazd na Mierzeję Wiślaną - może Krynica może coś mniejszego. Ale ja lubię wypoczywać z wędką Warto zabrać sprzęt - spinning /w gre wchodzi oczywiście Zalew Wiślany/? Ktoś tam łowił? Interesują mnie wszelkie informacje na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2009 Byłem tam raz jeden. W m.Przebrno. Niestety, nie znalazłem dogodnych warunków, do spiningowania. Może źle szukałem? Może trzeba było spróbować z łódki?Zalew, to przybrzeżna rozległa płycizna i w zasadzie, najbardziej interesujące miejscówki znalazłem, przy wiślanych przeprawach mostowych, na trasie Gdańsk-Krynica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adiz1 Opublikowano 16 Lipca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2009 Płycizny mówisz..? Myślałem żeby zabrać wodery/spodniobuty i powłóczyć się po brzegu za okoniem, szczupaczkiem więc może dało by radę?Byłem w Krynicy jako dziecko, pamiętam sieci rybaków a w nich płocie, leszcze i sandacze. Na tym kończy się moje wyobrażenie o tym łowisku. Ktoś wie pod kogo podlega Zalew Wiślany, czy trzeba uiszczać jakieś dodatkowe opłaty i u kogo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanderix Opublikowano 16 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2009 Zalew Wiślany podlega pod wody morskie koszt 49PLN za rok /od daty do daty tzn. np. od 1.07.2009-1.07.2010/. do wykupienia w bosmanatach / ja wykupuję w Tolkmicku lub we Fromborku / poszukaj jakiegoś kapitanatu Urzędu Morskiego w okolicach Krynicy M. zadzwoń i zapytaj jak sprawa wygląda. Okolic Krynicy Morskiej nie znam ja poławiam w okolicach Fromborka i Braniewa a to jest spory kawał drogi od kurortów. Jedno co mogę powiedzieć to to, że bez łodzi z drapieżnikami będzie kłopot, z białorybem na gruntówki lub spławik możesz poszaleć w porcie. PZDRZanderix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi