Skocz do zawartości

Zamiennik keitech swing impact 2"

fryzjer

Rekomendowane odpowiedzi

Tak i nie zaluje nawet przez ulamek sekundy,jak bedzie mial inne z oferty tez kupie bo na hoooooj mi po 100 sztuk kazdego koloru, czekanie, clo ''jak sie nie uda'' , dokupie sobie od razu glowki bo nie chce mi sie zamawiac po 1000 hakow z rozmiaru i odlewac olowiu w domu co by jeszcze zaoszczedzic, jak ktos na tym zarobi to nie mam z tym zadnego problemu, nie chce mi sie plesc plecionek, strugac woblerow, krecic wedek bo kazdy moze, ja na ten sport tylko wydaje i wydaje :) :) :)

Pozdrawiam,

Bujo

.Ja wiem ze najlepiej żeby Robert sprzedawał po kosztach albo najlepiej do tego dokładał . Lepiej zamówić po 100 sztuk i czekać 2 miesiące ale niech rodak nic z tego nie będzie miał. W dooopie mam aliexpres. Chwała Robertowi za taki deal. Będą inne też kupie u niego. Ciekawe po ile będą będą sklepach ... tam was nie będzie tak bolało jak będą droższe ....
  • Like 1

Mój brat też się bawi w robienie kulek proteinowych, wącham czasem te jego specyfiki, szukając czegoś, co można zaadaptować do spinningu i faktycznie, możecie mieć rację, mączka krylowa ma podobny smrodek. Tylko jak to zrobić, by gumy nią przesiąkły?

W sumie to prosta sprawa.

Można stworzyć swój własny,niepowtarzalny dip na bazie tego specyfiku http://www.karpmarket.pl/pl/inne/103-500ml-dip-booster-base.html

Następnie do woreczka strunowego wkładamy gumy wraz z dipem i gotowe.

Rozwiązanie proste i nie jesteśmy ograniczeni tylko jednym zapachem,zawsze można poeksperymentować z kilkoma "śmierdziuchami"... ;)

W sumie to prosta sprawa.

Można stworzyć swój własny,niepowtarzalny dip na bazie tego specyfiku http://www.karpmarket.pl/pl/inne/103-500ml-dip-booster-base.html

Następnie do woreczka strunowego wkładamy gumy wraz z dipem i gotowe.

Rozwiązanie proste i nie jesteśmy ograniczeni tylko jednym zapachem,zawsze można poeksperymentować z kilkoma "śmierdziuchami"... ;)

Dzięki Krystian.

Podpuszczę młodego na wiosnę, gdy odpali swoje "kuchenne rewolucje", zobaczymy co z tego wyjdzie. :D

• Like 1

Mam te gumy i ich używam, sporo okoni, kleni i brzany również. Pracą nie odbiegają od kajtków, jedynie nie śmierdzą.

@Frozer, jakbym się nabijał to był zapewne dorzucił kilka cierpkich słów, a tak to podałem Ci gumki bardziej niż na tacy...

@Godski, gumki fajne, nie żrą pudełek i innych gumek. 

Edytowane przez michcio

Mam te gumy i ich używam, sporo okoni, kleni i brzany również. Pracą nie odbiegają od kajtków, jedynie nie śmierdzą.

@Frozer, jakbym się nabijał to był zapewne dorzucił kilka cierpkich słów, a tak to podałem Ci gumki bardziej niż na tacy...

@Godski, gumki fajne, nie żrą pudełek i innych gumek. 

Dzięki, to lux. 

No dobra Panowie - zamienniki gum już mamy a teraz trzebaby jeszcze śmierdziocha do nich dodać. Niech ktoś mi powie jakie aromaty stosuje Keitech? Mój brat karpiarz twierdzi że to coś ale ośmiornica lub kryl. Czy ktoś już rozkminiał ten temat? 

Squid Octopus Roda Hutchinsona wali tak samo :-)

• 4 miesiące temu...

Panowie, czy mieliście taki problem, że gumki zamawiane prosto z Chin śmierdziały chemią (coś jak płyn do naczyń pomieszany z zapachem silikonu)? Próbowałem pozbyć się tego "aromatu" mieszając Dragonowskiego Shock Bite'a z ciepłą wodą i w tym wywarze moczyć gumki, ale zapach dalej jest wyczuwalny... Jakieś rady?

• Like 1

Crazy Fish

to są tez podróbki keitecha swoją drogą tez da się na nie łowić :D

z tego co wiem to mejdin Hongkong :)

Crazy Fish to super gumy,śmiem twierdzić że są lepsze od Keitechów. Przegubowe Polarisy to miazga na pasiaki.Nie powiedzial bym ze to sa podruby keitechow.Crazy Fish robi również kije,haki i czeburaszki.Produkty tej firmy sa bardzo popularne u wschodnich sąsiadów.

Crazy Fish to super gumy,śmiem twierdzić że są lepsze od Keitechów. Przegubowe Polarisy to miazga na pasiaki.Nie powiedzial bym ze to sa podruby keitechow.Crazy Fish robi również kije,haki i czeburaszki.Produkty tej firmy sa bardzo popularne u wschodnich sąsiadów.

I od niedawna dostępne są w Fishing Marcie  ;)

Panowie moglibyscie jeszcze podrzucic jakies sprawdzone typy ze stronki aliexpress? Z gory dzieki

Trochę gumek kupowałem z aliexpress, m.in. te zamienniki Keitecha, ale rzuć okiem na eBay: http://www.ebay.ie/sch/Baits-Lures-Flies-/179961/m.html?_nkw=&_armrs=1&_ipg=&_from=&_ssn=lucy20122012tu można całkiem fajne jaskółki dostać i inne dropshotowe wabiki; tu z kolei http://www.ebay.ie/sch/Soft-Plastics-/31691/m.html?_nkw=&_armrs=1&_ipg=&_from=&_ssn=magic3org nabyłem trochę raczków i żabek ;) Edytowane przez rav_id

Kupiłem z ciekawośći 200 sztuk tych 5 cm i 80 sztuk 7,5 cm. Jak dojdą to część wrzucę na giełdę dla chętnych w bardzo niskiej cenie. A jak nie będzie chętnych to trudno. Miejmy nadzieję, że nie będą tak agresywne jak oryginały i nie będą zżerały innych gum i pudełek Versusa.

Dzięki za linki.

Zdaly egazmin nad woda?

Panowie, czy mieliście taki problem, że gumki zamawiane prosto z Chin śmierdziały chemią (coś jak płyn do naczyń pomieszany z zapachem silikonu)? Próbowałem pozbyć się tego "aromatu" mieszając Dragonowskiego Shock Bite'a z ciepłą wodą i w tym wywarze moczyć gumki, ale zapach dalej jest wyczuwalny... Jakieś rady?

Masz zamiar kompot na nich gotować czy łowić rybki????  

Nie zawsze my ludziska mamy takie same upodobanie co do zapachów jak rybki. To co dla niektórych z nas śmierdzi ,rybkom nie przeszkadza i czasami nawet dostają furii na zapach. Czasami zapach wywołuje agresję a czasami po prostu  chęć żarcia, powodując w obu przypadkach sprowokowany atak na przynętę. Niestety również niektóre z zapachów skutecznie odstraszają i to bardzo skutecznie. Trzeba kombinować i testować  ;) .