robert67 Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 akcja przeważnie fast, progresywne ugięcie, przynajmniej tak to ja odbieram, aczkolwiek bassy widziałem tylko na YT Takie parametry wędki, wykluczają łowienie nią szczupaków ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 (edytowane) Edytowane 6 Grudnia 2014 przez bazyloss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markverc Opublikowano 6 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 no właśnie takie parametry wędki mi odpowiadają i pewnie wielu innym łowiącym, i dają wspomianą uniwersalność, więc dlatego swoje poszukiwania skierowałem na takie kije Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Jeśli moge sobie pozwolić na komentarz nie wnoszący nic do Twoich poszukiwań to powiem, że masz bardzo mocno oryginalne podejście do wędkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markverc Opublikowano 6 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Jeśli moge sobie pozwolić na komentarz nie wnoszący nic do Twoich poszukiwań to powiem, że masz bardzo mocno oryginalne podejście do wędkowania.już ktoś niedawno zauważył, że lubię coś oryginalnego, niekoniecznie rozsądnego;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 już ktoś niedawno zauważył, że lubię coś oryginalnego, niekoniecznie rozsądnego;) dlatego doradzanie w takim wypadku nie ma sensu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Widzisz - amerykanie doszli dawno do pewnego wniosku, zreszta japonczycy również - do takich przynet i ciezaru rzutowego najlepiej sprawdza sie multiplikator - tym bardziej że w usa czy japoni zazwyczaj nie trzeba rzucac daleko. Coć czuje że próżno szukać kijów bassowych o takich parametrach w spiningach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markverc Opublikowano 6 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 i chwała wielu osobom za poświęcony czas, bo może wpłynie to na moje decyzje w korzystny sposób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Tu nie chodzi o to że ktoś sie naśmiewa czy coś - takich kijów w spinie nie ma - może jak jakaś firma robi blanki to można zaadoptować do Twoich potrzeb - japończycy nie uważają uniwersalizmu - tam wszystko ma jakiś cel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markverc Opublikowano 6 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 (edytowane) Widzisz - amerykanie doszli dawno do pewnego wniosku, zreszta japonczycy również - do takich przynet i ciezaru rzutowego najlepiej sprawdza sie multiplikator - tym bardziej że w usa czy japoni zazwyczaj nie trzeba rzucac daleko. Coć czuje że próżno szukać kijów bassowych o takich parametrach w spiningach.też to już zauważyłem, ale niechętnie myślę póki co o multiku i liczyłem, że jednak może coś się znajdzie. Z pewnością zweryfikuję swoje zamierzenia;) Edytowane 6 Grudnia 2014 przez deGothia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 fenomenalna kolekcja uproszczen i naginanych faktow 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 (edytowane) . Edytowane 6 Grudnia 2014 przez meme174 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haja1978 Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Długości "łódkowe", choć dedykowane do łowienia z brzegu Enjoy http://www.majorcraft.co.jp/english/catalogue/page01.jsp?mode=id/118 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 już ktoś niedawno zauważył, że lubię coś oryginalnego, niekoniecznie rozsądnego;)a jaki model kolowrotka do takich harcow nad woda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markverc Opublikowano 6 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 przypominając pytanie było czy w ogóle na rynku jdm istnieje kij o takim cw. bez zagłębiania się w szczegóły. Kij ma leżeć w samochodzie i służyć do wypadu po pracy, i nie mam zamiaru w tym celu wozić kilku bo tak wymaga tego sztuka łowienia. A ręki raczej mi nie urwie jak porzucam takim kijem godzinę dwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markverc Opublikowano 6 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 a jaki model kolowrotka do takich harcow nad woda ?oczywiście model wielkości 2000 z żyłką 14, bo inaczej szczupaka nie da się złowić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 oczywiście model wielkości 2000 z żyłką 14, bo inaczej szczupaka nie da się złowićTo powodzenia i z przyjemnością pogratuluje fajnych zdjec w dziale wieści znad wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 przypominając pytanie było czy w ogóle na rynku jdm istnieje kij o takim cw. bez zagłębiania się w szczegóły. tzn. sie jak? moze byc oceaniczny czy nie moze? oczywiscie bez zaglebiania sie w szczegoly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Witam, Lowie spinem 2.60 o jakim pisze kolega ( nie JDM), przynetami jeszcze w dol i w gore do sweepera 17 S, ktorym dosc energicznie rzucalem znad glowy, nie mam problemow na lodce, nie mam problemow z brzegu na jeziorze czy rzece, nie jerkuje nim gorzej niz 7', jestem szczesliwy , zestawionego mam z Metaroyalem 3500 i Strenem 30 lbs, dzis caly dzien nad woda, nie padl mi kregoslup, nie wybuchly bicepsy,nie kuleje, rece nie zmarzniete od chlapiacej z multika wody, czuje sie ok Nie zebym polecal bo blank juz nieprodukowany i nie bedzie gwarancji ale tej Taiahy 25 lbs opisanej do 60 gram nie zamienil bym na nic innego, smukla franca praktycznie jak Batson RX8 2.90 12 lbs, powera ma niesamowitego, swietne plynne ugiecie,zas jak patrze na te niektore JDM to szalu z designem nie ma, Matagi wsio zalatwi Bujo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 @bujoale o taki kij nikt sie tutaj nie pytal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 @bujoale o taki kij nikt sie tutaj nie pytal Niby nie ale bodajze @bazyloss napisal o tym jakby taka wedka i lowienie byly conajmniej z kosmosu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 bo dla mnie jest i dlatego wycofałem się z dalszego doradzania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert67 Opublikowano 7 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 Znaleźć dobrą wędkę, która miota 60g. i więcej to żadna sztuka . W dodatku będzie to spinning .Nie będą z "niej spadały szczupaki", hol będzie zdecydowany z pełną gamą doznań dedykowanych danemu modelowi ...itp. Jednak, jak Meme już zauważył (i kłócić się z tym nie zamierzam), rzucanie spinem już 40g. sprzeczne jest z BHP .Myślę, że casting jest tu jedynym słusznym rozwiązaniem . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 ad bazyloswrzuciłeś fajny filmik, ale też nie rozumiem jak tym kijem, który był pokazany nie można łowić szczupaków. Jak dla mnie to takie ugięcie jest praktycznie wzorcowe. kij pracował prawie na całej długości. Zaryzykowałbym stwierdzenie, żę kij na basy świetnie nadaje się na nasze szczupaki.Z ciekawościJakimi kijami Ty łowisz szczupaki? ad deGothiaRozumiem kaprys i rozumiem Twoją, poniższą wypowiedź, ale zrozumiałem też pytanie Guza, które na pewno nie było złośliwe. Zakładając, że masz kaprysy i wybierasz taki kij jaki wybierasz też byłbym ciekaw jakim młynkiem będziesz kręcił. Czy będzie to standardowa konstrukcja czy też wyszukałeś jakiejś perełki? Nie wiem jak intensywnie oglądasz forum, ale Guzu kiedyś sam poskładał z kilku kolowrotków jeden młynek i zakładam, że stąd jego pytanie.oczywiście model wielkości 2000 z żyłką 14, bo inaczej szczupaka nie da się złowić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Witam, Do takiego lowienia nie potrzeba Stelli SW czy Daiwy Saltigi badz czegos z jej bebechami, pare lat uzywalem Twin Powera 4000 z tych starszych i nic mu sie nie stalo, obecnie mam Metaroyala i watpie bym go zajechal przez nastepne 10 lat. Z tym castem to tez nie tak wszedzie i zawsze, mozna spojrzec na GT ale dla wielu moze byc to wyzwanie przekraczajace ich fizyczne mozliwosci, jesli wola meczyc okonki w pobliskim zalewie czy bajorze to oczywiscie ich wybor, nic mi do tego. Najsmieszniejsze z tego wszystkiego jest, iz chociazby moj zestaw zdecydowanie mniej mnie meczy niz castingowy krociak, rekojesc mam dluga, wedke lapie za foregrip przy prowadzeniu, jak lowie z brzegu to takim slajderem za czorta nie rzuce tak daleko z multika, nie chlapie mi tez na rece woda ale czytajac forum to moje lowienie jest jakies takie przedpotopowe, teraz wedki do 4 gram wyrzutu sa na topie Pozdrawiam, Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi