Skocz do zawartości

Mikado Fishunter kolor 127 - zamienniki?

Leadrock

Rekomendowane odpowiedzi

Niedawno chciałem zamówić grubszą ilość tego ustrojstwa (rwie się tego u mnie...) i dowiedziałem się, że końcówka a w magazynie głównym nie mają. Popatrzyłem po sklepach i allegrach itp. i rzeczywiście dużo mniej tego koloru niż wcześniej. 

Wygląda na to, że firma zaprzestała produkcji tego koloru. A może się mylę i nie będzie problemu? Wie ktoś coś o tej sprawie?

A tak przy okazji - na wypadek, że rzeczywiście wycofają ten kolor - posiada ktoś informacje o istnieniu podobnych i jednocześnie "budżetowych" gum? 

d985c3d6ff11f8deac2234af8068eaa2.jpg

Kup Mistrall Dominator żółty lub seledn, resztę zrobisz sobie markerem....

Próbowałem przerabiać żółte/seledyny/fluo (oczywiście przynęty o podobnej pracy) markerami, czasem nawet z wielką dokładnością i o dziwo różnica między nimi a oryginałem była ogromna.

Specyfika wody - zazwyczaj takie zagrywki zdają egzamin, ale nie w tym przypadku.

Mało jest tak malowanych gum a do tego budżetowych - niestety Cannibal Savage Gear kosztuje ok 3 zł

Nie tak dużo, ale u mnie tyle zaczepów, że bym zbankrutował ;)

Kup 50t lub 117 i domaluj paski :) ...no chyba, że nr 57 tyle, że on bardziej zielony niż żółty...

Pewnie przyjdzie mi spróbować.

A 57 niby podobny do 127... Tylko że na 127 łowiłem dużo a na 57 (ten sam dzień, te same warunki) nic. 

No i...

przestań trollować  :P

Kolego naprawde nie potrzeba tych złośliwości w strone kolegi @GARBUS098.

Co do tych fishunterów, to zrobiłem mały rekonesans (w miare mozliwości rzecz jasna). Powołując sie na nie sprawdzoną opinię (zaznaczam na wstepie) mojego znajomego sprzedawcy, który w rozmowie ze mną stwierdził że Abramis nie wycofuje tego koloru, nie jest natomiast w stanie wytłumaczyc dlaczego trudno go dostać. Jednak z jego informacji wynika że wciąż bedą produkowane fishuntery w tym kolorze. 

Edytowane przez mtz25

Co do tych fishunterów, to zrobiłem mały rekonesans (w miare mozliwości rzecz jasna). Powołując sie na nie sprawdzoną opinię (zaznaczam na wstepie) mojego znajomego sprzedawcy, który w rozmowie ze mną stwierdził że Abramis nie wycofuje tego koloru, nie jest natomiast w stanie wytłumaczyc dlaczego trudno go dostać. Jednak z jego informacji wynika że wciąż bedą produkowane fishuntery w tym kolorze. 

Niby była to nowość na 2014, dziwne żeby wycofywali, ale tak to wyglądało... Nie wiem. Może puścili tylko "krótką" serię, która się skończyła a kolejny raz maszyny odpalą dopiero w 2015?

W jakich okolicznosciach sie sprawdzil ten kolor?Mam takie w pudelku i wyglądają   obiecująco  na okonia czy sandacza.Ogólnie te gumy nie ustępują mansom czy relaxom ,a kupując większy zapas bylem bardzo sceptycznie nastawiony.

Ja też podchodziłem do nich z rezerwą, ale dałem im szansę w małej nizinnej rzeczce - głębsze zastoiska za zakrętami z milionem zaczepów (naniesione patyki). Okonie brały prawie wyłącznie na to.

A przy okazji "okoniowego" wypadu pod koniec października w formie przyłowu trafiło mi się 12 szczupłych...

Widzicie zatem Panowie ile daje wiara w nasze sprawdzone przynęty...

Ogólnie zgodzę się - często wiara znaczy więcej niż sama przynęta. Ale zdarza się, że coś po prostu działa. Zakładasz "dziwną" przynętę w akcie rezygnacji i nagle okazuje się, że nigdy więcej bez niej domu nie opuścisz... Chyba każdy to zna.

• Like 1