Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie potrzebuję sprawdzony klej do korka. Będę pierwszy raz robił rękojeść z plastrów a wyszukiwarka wypluwa mnóstwo tematów a nic konkretnego. Fajnie by było gdyby nie był to klej ze sklepów typu BRC tylko taki który można kupić od ręki. Proszę o pomoc i wyrozumiałość. Pozdrawiam.

Edytowane przez Obdarty

Ja kleiłem vikolem, epidianem 5 i innymi co tam miałem pod ręką. 

Z żadnym problemów nie miałem. 

Jak korek dobrej jakości to nawet biały kolor nie przeszkadza i go nie widać po toczeniu. 

Edytowane przez siatkaz

Tak trzeba. 

Można specjalny przyrząd skonstruować składający się z dwóch deseczek i dwóch prętów gwintowanych. Pamiętam, że jak nie miałem pod ręką to jakąś tam podkładkę założyłem od góry na blank a na to poszła ciężka tuleja i też było ok.

Tak trzeba. 

Można specjalny przyrząd skonstruować składający się z dwóch deseczek i dwóch prętów gwintowanych. Pamiętam, że jak nie miałem pod ręką to jakąś tam podkładkę założyłem od góry na blank a na to poszła ciężka tuleja i też było ok.

Kwestia względna...ja nigdy nie stosowałem żadnego ścisku,rękojeść zawsze mam dopasowaną na ''ciasno'' + precyzja przy toczeniu elementów i to wystarcza.

• Like 1

Szybko i ładnie skleisz koreczki np.  przeźroczystym Poxipol'em 10min.

Zgadza się . Jaco wie co mówi ,jak tak robię od zawsze -co ciekawe za 30 min możesz już toczyć - tylko jedna uwaga. Przy za szybkich obrotach zacznie się topić ten klej . Trzeba uważać , ponieważ gdy przegniesz odznaczą sie  klejone koreczki - tzn bedzie bardzo widoczne miejsce w którym były ze sobą klejone.

Edytowane przez "Paweł"

• 4 miesiące temu...

Podbije, co by nowego watku nie zakladac.

Jakiego kleju uzywacie? Ostatnio przerzucilem sie na RodDancer Ultimate Epoxy i powiem ze chetnie bym zmienil na cos innego.

Jakis taki miekki/gumiasty ten klej mi sie wydaje. Generalnie jakos nie pasuje mi przy wklejaniu uchwytow, do korka czy tam innych zastosowan to pol biedy.

Wiec jaki?

Podbije, co by nowego watku nie zakladac.

Jakiego kleju uzywacie? Ostatnio przerzucilem sie na RodDancer Ultimate Epoxy i powiem ze chetnie bym zmienil na cos innego.

Jakis taki miekki/gumiasty ten klej mi sie wydaje. Generalnie jakos nie pasuje mi przy wklejaniu uchwytow, do korka czy tam innych zastosowan to pol biedy.

Wiec jaki?

A ja używam tego co wymieniłeś i nie ma problemu, trzyma dobrze a jego elastyczność jest in plus jak dla mnie przy głęboko pracujących blankach. Rozbierałem ostatnio kilka kijków klejonych tym RD i cięzko było .

A ja używam tego co wymieniłeś i nie ma problemu, trzyma dobrze a jego elastyczność jest in plus jak dla mnie przy głęboko pracujących blankach. Rozbierałem ostatnio kilka kijków klejonych tym RD i cięzko było .

Wczesniej mialem taki z RodPro (juz nie istnieje sklep) i wydawal mi sie o niebo lepszy.

Ta gumowatosc w tym roddancer mnie troche odpycha ;)

• 2 lata później...