fryzjer Opublikowano 7 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 Dzien dobry... Chcialbym porównac te 2 blanki a mianowicie ktory z nich waszym zdaniem bedzie mocniejszy w sensie podbijania gumek na główce jigowej.. Wiem ze jeden jest monoblankiem a drugi jest dwu skladem natomiast wiele syszalem ze ten krotszy jest mocniejszy mimo iz opisany jest mniej niz ten w dwu skladzie jak to zatem jest w rzeczywistosci?? Prosze o wyrazenie opini od ilu gram do ilu gram+ gumka relaxa 2' zarowno w pierwszym jak i w drugim blanku. Wiem ze w wyszukiwarce mozna odszukac ale chcialbym konkretnie w jednym watku porownc te dwa blanki 1. MHX s842-2(2-9g) 4-8lb2.MHX ds820 blend(1-6g) 4-8lb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 7 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 S842-2 jest smuklejszy,o innej charakterystyce.Szczyt pracuje od ok 20cm, DS z kolei bardziej zbieżny z czułą szczytówką i sporym przyrostem mocy w dolniku ,ale gnię się ładnie i proporcjonalnie do przyrostu siły.Pod jigi zdecydowanie DS. S-ka bardziej uniwersalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 7 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 Dla mnie Ska nie nadaje się zbytnio do podbicia gumy, bo pracuje środkiem, w nie szczytem. Tak jak Rafał napisał, to fajny uniwersał pod wobki, blaszki czy gumki. DS zdecydowanie lepszy do podbicia, bardziej szczytowy. Ideał pod leciutki opad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fryzjer Opublikowano 7 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 A powiedzcie koledzy od ilu ds zacznie pracować z gumka 5 cm i co najważniejsze do ilu + gumka 5 cm? Czy te jego 6 g to trafny opis? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 7 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 (edytowane) DSka będzie jeszcze komfortowo obsługiwała główkę 10g + wąska gumka. Pociągnie też pewnie i 12g główkę ale szczyt już zacznie klękać.Komfort czucia zacznie się od główki 4g + gumka 5cm Edytowane 7 Grudnia 2014 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fryzjer Opublikowano 7 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 czyli wychodzi na to ze mimo delikatniejszego opisu blank ds jest zdecydowanie mozniejszy od s-ki i bardziej nada sie do lowienia na jigi:) a pytanko jeszcze nastepujace czy te 208 cm ma na tyle zasieg zeby z brzegu na malej rzeczce polowic? powiedzmy szerokiej na 40 m?? z dobrym dojsciem do brzegu bez zarosli itp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 7 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 Właściwości rzutowe ma bardzo dobre, na cienkiej plecionce główką 5-6g + gumka pociągniesz pod drugi brzeg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fryzjer Opublikowano 7 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 no to juz wiem co zakupic mysle ze w passacie b5 transport tez nie bedzie problemem przynajmniej mam taka nadzieje a co do samego kija to sie strasznie wachalem nad s842-2 ale tak jak koledzy piszecie pewnie bedzie bardziej uniwersalny lecz w 95 % lowie na gumki wiec zdecydowanie postawie na tego ds-a a masz kolego @zbiku moze gdzies jakas fotke ugiecia zeby obczajke zrobic jak kijek sie gnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 7 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 Niestety DS820 miałem tylko w ręku, kiedyś jeden z towarzyszy miał go ze mną na łódce. Ja mam starszego brata DS821 ale kij 40km ode mnie i nie mam jak fotek ugięcia porobić. http://jerkbait.pl/topic/9485-dąbek-111-i-skutki-uzależnienia/?p=1502228tu jest kilka fotek gotowego kijka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fryzjer Opublikowano 7 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 A jak kolego twoje odczucia z łowienia starszym bratem ds-a? odczuwalna brań?czułość pstryk i sam hol? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi