Skocz do zawartości

Okazja - dobra cena

lukomat

Rekomendowane odpowiedzi

Na ebayu  nowy helis 2 £595 bez hydrosa. Kołowrotek warty ponad 1000zł można dostać za 400zł jeśli masz lepsze oferty to podziel się z kolegami ;)

Koledzy ostatnio poszukiwali torby na sprzęt;

http://www.uttings.co.uk/p122747-orvis-safe-passage-carry-it-all-camo-14zx1252/?adwords=true&gclid=Cj0KEQiAperBBRDfuMf72sr56fIBEiQAPFXszWx-2YrWDwJ01snHxgYaX_0cXDLvTpwNzLYjG8tpXXcaAqAW8P8HAQ#.WDsF2bKLTIV

https://www.amazon.co.uk/Orvis-Safe-Passage-Carry-All/dp/B00YNS2SSC?th=1&psc=1

Albercik

Dokładnie tak, chyba trudno o lepsze oferty !.

Jestem zdania, że propozycje cenowe "garryevansa", szczególnie zestawów Orvisa, wychodzą po prostu rewelacyjnie !.

Od pewnego czasu wydawało mi się że mam już dobrze obczajone wszystkie większe i dobre europejskie sklepy oferujące nasz flyfishing'owy asortyment ... a tu proszę ! wyciągałeś kolego mega jokera !. Raz jeszcze za to dziękuję :)

Gwoli uzupełnienia.... czy ktoś z was (może ty Albercik) kupował u "garryevansa" ?, czy to pewny i godny polecenia sklep ?

Ziemowit

Nie umiem się jeszcze przekonać do zakupów na ebayu.

Mam konto na paypal'u, dość regularnie kupuje za oceanem, ale do globalnego ebaya jakoś podchodzę z dystansem i rezerwą.

Regularnie u nich kupuje. Jak zarejestrujesz się na ich stronie co tydzień dostaniesz ulotkę na maila co aktualnie jest przecenione.

https://www.facebook.com/GarryEvansFishingTackle

Edytowane przez albercik2
  • Like 2

Witam.

Ha ... to tak jak moje podejście do Amazona ... nie lubię, nie rozumiem i nie czaję tam wielu rzeczy ... ale to jeszcze tańsze źródło zaupowe niż e-bay z tego co przeglądam czasami.

Tak na marginesie - zauważyłem że wiele rzeczy w naszym kraju z tematu tutaj nas interesującego ma sugerowane ceny detaliczne wyższe niż w GB i USA.

Ze spiningiem i sprzętem do karpiowania oraz feederowania tak samo było jeszcze jakieś 10-12 lat temu. Potem ich ogromna popularyzacja i zalew sprzętowy jaki nas spotkał w zakresie tych metod wędkowania zrobił swoje ... i ceny się odwórciły.

Pozdrawiam.

• Like 1

Jeżeli macie kogoś za oceanem to polecam zakupy używanego sprzętu szczególnie DH na forum speypages. Ja od dwóch lat kupuje i sprzedaje wędki młynki i sznury tylko tam. Mroźną trafić okazję o jakich można tylko pomarzyć na Ebay czy sklepach internetowych.

Na przykład nowe albo prawie głowice Rio czy airflo za 20 usd, jak nowe kije winstona czy sage za 50% ceny sklepowej, możliwość zakupu naprawdę zabytkowych młynów hardys itp. Polecam

Sent from my HUAWEI MLA-L03 using Tapatalk

Witam.

Nie polecam tej strony - próbowałem kupić, korespondowałem z nimi i porażka ... nie potrafili przed transakcją określić ile będzie kosztowała faktycznie konkretna wędka, jej przesyłka i opłaty (VAT, cło) w przypadku kupna przez kogoś z poza USA.

Skończyło się na tym że to co chciałem kupić z ich strony (a nie były to wcale liche zakupy, bo aż cztery kije), kupiłem taniej i dużo sprawniej na popularnym też w USA serwisie aukcyjnym.

Pozdrawiam.

Edytowane przez Forest-Natura

A dlaczego mieli by wiedzieć ile wynoszą opłaty celne i podatkowe do wszystkich krajów na świecie ??

Jak kupujesz na ebay to też o wysokości dodatkowych opłat poinformuje cię najczęściej dopiero listonosz.

Zresztą dość łatwo to samemu policzyć a Cabelas, ma te same wady i zalety jak każdy duży, bardzo duży sklep.

tomaszek11

Witam.

Ależ to to ja "odrobiłem" za nich ... rozłożyli się przy kosztach transportu, których nie byli w stanie okreslić. Potem okazało się dodatkowo że dwóch kijów z tych czterech nie są mi w ogóle w stanie wysłać samolotem.

Ogólnie bardzo dziwne podejście w korespondencji, na tle innych sprzedawów w USA - odniosłem wrażenie że sprawiam im tylko kłopot z wysyłką do Europy.

Gdzie indziej kupiłem to co chciałem, bez żadnego problemu a wręcz ze sporą pomocą i na dodatek sporo taniej.

Może miałem pecha i trafiłem na mało rozgarniętą osobę - nie wiem. Nie jestem malkontentem i nie lubię też narzekać, dzielę się tylko własnymi spostrzeżeniami.

Pozdrawiam.

Gwoli uzupełnienia.... czy ktoś z was (może ty Albercik) kupował u "garryevansa" ?, czy to pewny i godny polecenia sklep ?

Kupowałem u garryevansa kilkukrotnie,zawsze wszystko zgodnie z zamówieniem,b dobrze zapakowane i szybko-kiedyś tego samego dnia zamawiałem u Gawlika i Garrego-pierwsza przesyłka była z GB chyba na 3 dzień

• Like 1

Witam.

Ależ to to ja "odrobiłem" za nich ... rozłożyli się przy kosztach transportu, których nie byli w stanie okreslić. Potem okazało się dodatkowo że dwóch kijów z tych czterech nie są mi w ogóle w stanie wysłać samolotem.

Ogólnie bardzo dziwne podejście w korespondencji, na tle innych sprzedawów w USA - odniosłem wrażenie że sprawiam im tylko kłopot z wysyłką do Europy.

Gdzie indziej kupiłem to co chciałem, bez żadnego problemu a wręcz ze sporą pomocą i na dodatek sporo taniej.

Może miałem pecha i trafiłem na mało rozgarniętą osobę - nie wiem. Nie jestem malkontentem i nie lubię też narzekać, dzielę się tylko własnymi spostrzeżeniami.

Pozdrawiam.

Niestety Europa dla największych sklepów wędkarskich w Stanach nie jest dużym rynkiem zbytu. Nastawieni są na dużo większy rynek Amerykański, w którym klient kupuje często kompleksowo - przychodzi po buty, wychodzi ubrany od stóp po szyję. Duże rabaty, karty kredytowe, wymiana sprzętu co sezon - inne podejście niż w Europie, a na pewno inne niż w Polsce ;).

Kiedyś trafiłem na stronę gdzie można było sobie zrobić taką wirtualną wycieczkę, po którymś z wielkich sklepów wędkarskich. Nie pamiętam czy był to Cabelas, Bass Pro czy coś jeszcze innego. Sklep wielkości Auchana czy Reala, z przodu wystawione łodzie za kilkadziesiąt tysięcy dolarów, w środku oprócz wystawionego sprzętu akwaria, udogodnienia dla klienta. Jednym słowem - Ameryka ;)

Witam.

Nie polecam tej strony - próbowałem kupić, korespondowałem z nimi i porażka ... nie potrafili przed transakcją określić ile będzie kosztowała faktycznie konkretna wędka, jej przesyłka i opłaty (VAT, cło) w przypadku kupna przez kogoś z poza USA.

Skończyło się na tym że to co chciałem kupić z ich strony (a nie były to wcale liche zakupy, bo aż cztery kije), kupiłem taniej i dużo sprawniej na popularnym też w USA serwisie aukcyjnym.

Pozdrawiam.

zrobiłem wiele zakupów w Cabelasie ale robię to tak że kupuję,płacę kartą i wysyłam do mojego kolegi w Stanach.

on to przepakowuje ucina metki,zabiera faktury i przesyła do Polski

przesyłka na terenie Stanów to ok 12-15 $ a potem do Polski ok 25$ razem ok 40$

Kupowałem u garryevansa kilkukrotnie,zawsze wszystko zgodnie z zamówieniem,b dobrze zapakowane i szybko-kiedyś tego samego dnia zamawiałem u Gawlika i Garrego-pierwsza przesyłka była z GB chyba na 3 dzień

Bardzo Ci dziękuję kolego za informację !

Jestem już spokojniejszy ...poszło zamówienie B)

zrobiłem wiele zakupów w Cabelasie ale robię to tak że kupuję,płacę kartą i wysyłam do mojego kolegi w Stanach.

on to przepakowuje ucina metki,zabiera faktury i przesyła do Polski

przesyłka na terenie Stanów to ok 12-15 $ a potem do Polski ok 25$ razem ok 40$

Nie ma się co tak chwalić, pis zbiera pieniądze na kolejne dobre zmiany

Niestety Europa dla największych sklepów wędkarskich w Stanach nie jest dużym rynkiem zbytu. Nastawieni są na dużo większy rynek Amerykański, w którym klient kupuje często kompleksowo - przychodzi po buty, wychodzi ubrany od stóp po szyję. Duże rabaty, karty kredytowe, wymiana sprzętu co sezon - inne podejście niż w Europie, a na pewno inne niż w Polsce ;).

Kiedyś trafiłem na stronę gdzie można było sobie zrobić taką wirtualną wycieczkę, po którymś z wielkich sklepów wędkarskich. Nie pamiętam czy był to Cabelas, Bass Pro czy coś jeszcze innego. Sklep wielkości Auchana czy Reala, z przodu wystawione łodzie za kilkadziesiąt tysięcy dolarów, w środku oprócz wystawionego sprzętu akwaria, udogodnienia dla klienta. Jednym słowem - Ameryka ;)

nie ma co się podpalać. w cabelasie czy też basspro jest wszystko i nic. to taka trochę ikea  - ludzi tam łażą połazić, czasem kupić. to co jest w ofercie online to zupełnie inna bajka. w sklepach stacjonarnych nie ma tego wszystkiego.

na pewno robią wrazenie wielkość, wystrojem i masą towaru

ja prawe mówić niewiele tam kupuję. wolę mniejsze kameralne sklepy typowo wędkarskie.

pozdrówka

Edytowane przez peresada

Cena za HATCH 7 jest rewelacyjna...

Jędruś....., a cóż to za rewelacja 599 euro....? Chyba nie otworzyłeś zakładki z Hatchem i nie zaznaczyłeś modelu 7 Plus. Na fotce wyjściowej rzeczywiście jest "siódemka" z ceną 349 euro, ale jak pójdziesz dalej .... czar ułudy pryska. Taki niemiecki chwyt marketingowy. Po kursie na dziś wychodzi ponad 2600 zł.

Edytowane przez robert.bednarczyk

Faktycznie... Ale i tak taniej jak w USA biorąc pod uwagę przesyłkę i cło.

Zgoda, ale bez fajerwerków. Dobre musi kosztować. I powiem Ci jeszcze Jędruś, że wykończenie Hatcha to perełka...., te głębokie grawerki wypełnione barwnie. Nautilus X tego nie ma, choć ładny.... i chyba użytkowo będzie ok.

Czytam Twój post i kręcę "siódemką"... Linka którą kupiłeś nawinięta, jutro inauguracja na zaporówce.

"Siódemka" przede mną nieodmiennie, a obok maluszek Nauti X. Mam wrażenie, że ciężko będzie znaleźć coś, co przebije Hatcha.

"Siódemka" przede mną nieodmiennie, a obok maluszek Nauti X. Mam wrażenie, że ciężko będzie znaleźć coś, co przebije Hatcha.

Jest dwadzieścia minut po północy, koło Ciebie leży Hatch a obok maluszek . A Dorcia co na to? :D  Wie o tym? :lol:

Taki niedzielny żarcik, bo w Karkonoszach wieje 15 m/s (w porywach więcej) i krople lecą z nieba. Rano miałem tak spontanicznie ruszyć na bobrzańskie lipienie, sprzęt przygotowany, plecaczek spakowany. Obudziłem się około siódmej, za oknem wyje wicher, brzozy widoczne z sypialni tańczą. temperaturka +5 (jedyny element sprzyjający). chwila refleksji (trójką nie pomachamy a siódemka to nie sprzęt na lipienie, chociaż pewnie w chwilach zmniejszenia wiatru poradziłaby sobie) i jedyna w tej sytuacji decyzja - poranne siusiu i pod kołdrę.

Edytowane przez Marszal
  • Like 2

• 2 tygodnie później...

Koledzy

W angielskim Orvisie najwyższy model kołowrotka muchowego Mirage w rewelacyjnej cenie, a do tego w wielu przypadkach jeszcze szpula w cenie kołowrotka gratis. Doliczając brak ceł i w promocji teraz darmową wysyłkę do Polski z UK można powiedzieć, że to chyba dobra cena ;-)

http://www.orvis.co.uk/p/mirage-fly-reels/1t2k

• Like 1