Skocz do zawartości

Okazja - dobra cena

lukomat

Rekomendowane odpowiedzi

Wysyłka wyszła 15 funtow. Ale i tak cena jest bezkonkurencyjna.

A jak się to ma do aktualnych, tzw. 'promocyjnych' cen proponowanych przez np. flyhouse wszyscy widzą ... no smutne !

http://www.flyhouse.pl/sklep/kołowrotki/kolowrotki-orvis/mirage.aspx?lang=pl

Edytowane przez K.Kalisz

Witam.

Miałem okazję robić dwukrotnie w tym sklepie zakupy (przez e-bay). Ceny kapitalne, zwłaszcza na produkty z serii tzw. pokazowych. Niby nie nowe, ale całkiem nie używane i nie noszące najmniejszego śladu używalności. Chociaż mogłem mieć tylko szczęście w tym względzie.

Pozdrawiam.

Dzięki za link

Chętnie bym przygarnął 9'0/#6, niestety w ofercie brak - większość wyprzedana i pozostały tylko 'króciaki'.

A nie powiem, pozytywne doświadczenia z ONE'm o parametrach 9'6/#4 zachęcają mnie do kolejnej inwestycji.

Kilka fajnych produktow przecenionych w Sportfish. Moja uwage zwrocily buty Korkers: http://www.sportfish.co.uk/korkers-devil-s-canyon-wading-boots.html

Oraz wedka Vision Switch: http://www.sportfish.co.uk/vision-switch-fly-rod.html

To naprawde dobry kij i cena bardzo atrakcyjna. Rzucalem #7 i nie ma sie do czego przyczepic. #8 podobno jest mniej udany, ale nie mialem w rekach.

• 3 tygodnie później...

Cena rzecz umowna, np. Vision w swoim sklepie chce za "pierwszy" numer "Sztuki Łowienia" - 500 zł (na dodatek  nie jest to pierwszy numer  ;) ) zatem te 159 zł nie wydaje się być jakąś ceną z kosmosu. A wydanie chyba rzeczywiście unikatowe ...

• 3 tygodnie później...

Fakt 350-360 złotych / po przeliczeniu / w stosunku do ceny u nas prawie 600 zł to jeszcze na kręćka z drugiej ręki zostanie. Kołowrotki też mają w fajnej cenie bo 40 funtów vs 385 złotych.http://www.farlows.co.uk/wychwood-truefly-sla-fly-reel.html

Edytowane przez Hansolo

To dodam jeszcze, że na amerykańskim jebaju, Lamsony Litespeed (nowe) można dostać za 200, albo niewiele więcej, niż 200 dolarów ... nie wszyscy na raz! :D

Kto by tyle płacił za kołowrotek :P  :P :P  

https://www.johnnorris.co.uk/guideline-quadra-fly-reels.html

Jakiś czas temu za podobne pieniądze sprzedawałem używane szpule do tego kołowrotka, obłęd......

tomaszek11

PS. Wpis w zasadzie powinien znaleźć się w wątku: dobra cena.

Edytowane przez tomaszek11

A sprawdzaliście po jakim kursie przelicza Paypal wasze zakupy? Od czasu jak sprzedał mi EUR 20 groszy powyżej ceny rynkowej, co oznacza, że mają spread kupno-sprzedaź 40 groszy (jeśli jest symetryczny) bojkotuję tych złodziei. 40 groszy spreadu nie mają na najszerszej tabeli najbardziej pazerne banki!

Tak więc teraz wszędzie tylko mogę omijam Paypal i płace kartą. Radzę wziąć pod uwagę i nie dać się rżnąć. ..

Edytowane przez mack

A sprawdzaliście po jakim kursie przelicza Paypal wasze zakupy? Od czasu jak sprzedał mi EUR 20 groszy powyżej ceny rynkowej, co oznacza, że mają spread kupno-sprzedaź 40 groszy (jeśli jest symetryczny) bojkotuję tych złodziei. 40 groszy spreadu nie mają na najszerszej tabeli najbardziej pazerne banki!

Tak więc teraz wszędzie tylko mogę omijam Paypal i płace kartą. Radzę wziąć pod uwagę i nie dać się rżnąć. ..

Spread owszem.

Ale jest kwestia bezpieczenstwa .

Jest tez kwestia bankow w PL i kart kredytowych (nie debetowych), ktore pobieraja prowizje za PRZEWALUTOWANIE transakcji poza spreadem bankowym.

Kiedys poslizgnalem sie na zakupach w USA placac visa z mbanku (6 % za przewalutowanie).

Fajnie, ze mozemy kupowac na calym swiecie, ale banki i inne instytucje tez chetnie na tym zarobia...

Paypal owszem nieco kradnie na przewalutowaniu ale w przypadku 100£ to nawet jesli będzie to 20zl to nie jest to tak dużo względem opłat płacąc przelewem (w moim banku), porównywalnie do płacenia kartą, lecz bezpieczniej.

W tym johnnorris karta mi nie przeszla, koledze podobnie. Korzystał ktoś z tego sklepu i płacił kartą debetową z polskiego banku? (Visa)