Mirosław Pieślak Opublikowano 27 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 Próbowałem 3 z tej serii. WF8F, WF10S3 i WF10F. Jak za tą cenę to według mnie super linki. Głowica ma 11,3 metra. Zwłaszcza ta WF8F przypadła mi do gustu. Głowica nie jest tak agresywna jak RIO Outbound, do much większych niż 18-20cm pewnie nie będzie tak dobra. Bardziej przypominała mi Vision Big Mama. Ale do much do 18cm jest ok. Z double haulem w dwóch wymachach rzut na 20m nie stanowi problemu. Niestety, producent nie załącza grafiki przedstawiającej profil głowicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mack Opublikowano 27 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 Wezmę ja na próbę, właśnie OBS są za agresywne do mojego kija. Dynamiczny blank nadaje lince takie przyśpieszenia ze musze bardzo zwalniać wymachy, inaczej linka z dużą mucha kopie przy każdym wyprostowaniu głowicy. Z loop booster problem znika ale to drogie linki. Jeśli mogę znaleźć coś podobnego za połowę ceny. .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 27 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 Mirek. Pochwal się jeszcze sztywnością. Na zimne pory roku się nadają?Jest wiele ciekawych linek ale w temp.do 10st plus staja się sztywne. Co by było z nimi ok "zera"? Nie będę wymieniał firm ale Rio jak na razie zostawia w tyle pozostałych. Guideline też pozytywnie zaskakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirosław Pieślak Opublikowano 27 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 Arek - jeszcze nie próbowałem, nawinąłem je w lipcu. RIO to faktycznie klasa sama w sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albercik2 Opublikowano 27 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 40plus cold saltwater też daję radę, w ujemnych temperaturach jeszcze nie łowiłem ale blisko 0C pozostaje bez zmian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirosław Pieślak Opublikowano 27 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 Mam 40+ Cold Saltwater Intermediate, jeszcze ze starej wypustki, z przezroczystą głowicą. Łowiłem nią nawet poniżej minus 10. Daje radę. Jeszcze gdyby running miała pływający to byłoby mistrzostwo. Ale i tak jestem z niej bardzo zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OloPe Opublikowano 27 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 Mirek. Pochwal się jeszcze sztywnością. Na zimne pory roku się nadają?Jest wiele ciekawych linek ale w temp.do 10st plus staja się sztywne. Co by było z nimi ok "zera"? Nie będę wymieniał firm ale Rio jak na razie zostawia w tyle pozostałych. Guideline też pozytywnie zaskakuje.Bo Guideline to Rio :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mack Opublikowano 27 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 Bo Guideline to Rio :-)Raczej Airflo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albercik2 Opublikowano 27 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 Też mi się tak wydawało ale już siekłem kilka brandy to się nie wypowiadam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 27 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 Mirku, którą linkę z oferty Twojego Salara poleciłbyś do Vision 3Zone 9' 5 WT - głównie mokra mucha, sporadycznie sucha? Cenowo myślę do 200 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OloPe Opublikowano 28 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2017 Raczej AirfloPierwsze Guideline 4cast miałem w 2009 albo 2010 roku. Na szpulkach wtedy był napis "made by Rio" Widziałem kupowane ostatnio 4 casty, to nigdzie nie ma juz napisu informującego przez kogo została wyprodukowana, ale linki wyglądają bardzo podobnie do tych co ja kiedyś miałem. Stąd moje stwierdzenie, że to Rio robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OloPe Opublikowano 28 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2017 A Airflo robi linki dla Scierry, takie info przed chwilä dostałem. Mirek przez pw załatwimy formalności? Kupił bym Scierra Big Fly Sink 3 w #9 klasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymonP Opublikowano 28 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2017 (edytowane) A mnie zastanawia jedna rzecz. Obserwując ceny sprzętu muchowego w Polsce widać na każdym kroku, że wszystko jest sporo droższe niż np. w USA. Producenci sprzętu często podają na swoich stronach rekomendowaną cenę końcową - nie wiem czy sprzedający nie zdają sobie sprawy, że w dzisiejszych czasach sprawdzenie na stronie producenta ile powinien kosztować towar to kilka kliknięć myszą? Wiadomo, że są opłaty importowe, marża, VAT itd. Nie chce mi się jednak wierzyć, że przy zamówieniu dużej partii towaru sklepy w Polsce nie otrzymują specjalnych cen transferowych. Dochodzi często do tego, że bardziej opłaca się kupić towar bezpośrednio w USA przez Ebay i z wysyłką do Polski wychodzi to taniej niż zakup u lokalnego dystrybutora w Polsce.... A na naszym podwórku okazja! - kij przeceniony z 1200 zł na 990 zł. Cena rekomendowana w USA 728 zł - CYRK ! Edytowane 28 Października 2017 przez SzymonP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 28 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2017 (edytowane) Witam.To jest głębszy problem na naszym rynku wędkarskim, tyczący się praktycznie tylko i wyłącznie sprzętu muchowego.I niestety znakomita większość samych wedkarzy muchowych pieczołowicie ten problem wysokich cen podtrzymuje, pielęgnuje i nieświadomie rozwija.Temat na inną dyskusję w innym wątku ... Pozdrawiam. Edytowane 28 Października 2017 przez Forest-Natura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisha Opublikowano 28 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2017 Temat na inną dyskusję w innym wątku ... Chętnie bym o tym właśnie poczytał 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirosław Pieślak Opublikowano 28 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2017 wojciiech - posłałem maila na priv. Tu piszemy w innym temacie. 3zone 9' 5 - kapitalna wędka, mam po dziś dzień 9' w klasie 4. Ile to ryb na nią wyciągnąłem... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirosław Pieślak Opublikowano 28 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2017 SzymonP, Forest-Natura, grisha Chętnie wyjaśnię i podyskutuję na temat cen towarów z USA. Ale trzeba założyć nowy wątek, a nie pisać w "okazja dobra cena".Szkoda zaśmiecać forum. Aktualnie jestem nad wodą, ale w przyszłym tygodniu śmiało wrócimy do tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Walkowski Opublikowano 28 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2017 A mnie zastanawia jedna rzecz. Obserwując ceny sprzętu muchowego w Polsce widać na każdym kroku, że wszystko jest sporo droższe niż np. w USA. Producenci sprzętu często podają na swoich stronach rekomendowaną cenę końcową - nie wiem czy sprzedający nie zdają sobie sprawy, że w dzisiejszych czasach sprawdzenie na stronie producenta ile powinien kosztować towar to kilka kliknięć myszą? Wiadomo, że są opłaty importowe, marża, VAT itd. Nie chce mi się jednak wierzyć, że przy zamówieniu dużej partii towaru sklepy w Polsce nie otrzymują specjalnych cen transferowych. Dochodzi często do tego, że bardziej opłaca się kupić towar bezpośrednio w USA przez Ebay i z wysyłką do Polski wychodzi to taniej niż zakup u lokalnego dystrybutora w Polsce.... A na naszym podwórku okazja! - kij przeceniony z 1200 zł na 990 zł. Cena rekomendowana w USA 728 zł - CYRK ! Policzę Ci to na przykładzie Sage XCena w USA 899usdCena w Polsce 4199pln 899 usd po dzisiejszym kursie 3,66zł (średni!!!) = 3290,34złI teraz do tego Vat 23% = 4047,12zł oraz cło 3,5% = 4188,77złNa dodatek nie znamy kosztów transportu, ubezpieczenia przesyłki oraz kursu waluty z dnia zakupu a wszystkie te składowe (szczególnie kurs waluty) mogą mieć znaczący wpływ na cenę końcową.Oczywiście można znaleźć odchyły w jedną lub drugą stronę jednak z mojego doświadczenia zazwyczaj cena krajowa 100 to cena 100 USA powiększona o polski Vat i cło. pzdr WoW 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekg Opublikowano 28 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2017 Buy local...nie bez powodu słyszy sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Dmyszewicz Opublikowano 28 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2017 Ja kupiłem Cantarę i czekam aż spadnie cena T&T 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Walkowski Opublikowano 28 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2017 Ja kupiłem Cantarę i czekam aż spadnie cena T&T I o to chodzi.Znalazłeś kij dla siebie - Canta I masz marzenia - T&T pzdr WOW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 28 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2017 Ja kupiłem Cantarę i czekam aż spadnie cena T&T Masz określoną granice (linie)? Czy jesteś elastyczny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Dmyszewicz Opublikowano 28 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2017 (edytowane) Wojtek,Jest taki kijaszek, co mi chodzi po głowie... Heirloom. Ale to nie teraz, ani nie jutro... nie spieszy mi się. P.S. Master, żartowałem w odniesieniu do postu Forest-Natura Edytowane 28 Października 2017 przez Krzysiek Dmyszewicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dipper Opublikowano 28 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2017 (edytowane) Ja kupiłem Cantarę i czekam aż spadnie cena T&T Obawiam się Krzysiek, że cena nie spadnie i niebawem trudno będzie znaleźć. Teraz wszyscy zachłysnęli się wyskomodułowym szkłem. Nie robią już Heirlooma. Edytowane 28 Października 2017 przez Pluszszcz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mack Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 Parę razy pojawiła się w tym wątku nazwa angielskiego sklepu GarryEvans. Nie mogę znaleźć informacji ile kosztuje przesyłka ze sklepu do Polski. Ktoś tam może robił zakupy i wie ile sobie życzą za postage? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi