Skocz do zawartości

Okazja - dobra cena

lukomat

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Podobny cieńszy komplet ....

https://www.decathlon.pl/kalesony-myliwskie-100-id_8281345.html

https://www.decathlon.pl/koszulka-myliwska-polarowa-termiczna-100-id_8281346.html

Na narty za ciepłe. Na rybki w sam raz.

Prane wielokrotnie, nie widzę żadnej różnicy w jakości i wygodzie, porównując do przyzwoitych, firmowych ciuchów turystycznych i górskich, które kupuję od 30-tu lat [...].

Dzięki Ziemowit za linki !

Decathlon i Jula to świetna i nade wszystko tania opcja.

• 3 tygodnie później...

Polecam sklep skleptravel.pl

Zamówiłem sobie wczoraj taką kamizelkę https://www.skleptravel.pl/crewsaver/8-kamizelka-ratunkowa-crewfit-165n-sport-9010nba-5028654990480.html?search_query=Kamizelka+ratunkowa+Crewfit+165N+SPORT+9010NBA&results=214  odebrałem dzisiaj. 

Przy zamówieniu sklep sam zaproponował wykorzystanie Kupon rabatowy: KOD RABATOWY TARGI 2018 dzięki czemu  za za kamizelkę zapłaciłem 357 zł :) aha i wysyłka pobraniowa za darmo 

Może się komuś przyda :) 

Pozdrawiam 

• Like 1

Z ust mi to wyjąłeś, oglądałem te buciki i dokładnie taką miałem refleksję. ...

Jedne z trwalszych i wygodniejszych butów jakie miałem.

Kolce wmontowane w podeszwę nie wypadają. Nie uszkadzają pontonu. Nie gniotą stopy przy marszu po twardym.

Pierwsza para przeszła Ziemię Ognistą, Mongolię i setki km w Polsce i nie tylko.

Zmieniłem gdy od mrozu pękła guma na cholewce. Po jakiś .....4 latach.

Moja druga para ma teraz za sobą Kamczatkę i na świeżo 288 km z buta po rzekach South NZ.

Kolce na miejscu wszystkie, kilka otarć na bucie, podeszwa w całości.

Moje doświadczenia przy totalnej eksploatacji są więcej niż pozytywne.

Polecam.

• Like 1

Loikka przeżyła u mnie niecałe trzy lata (w tym jedna gwarancyjna wymiana po pknięciu materiału i powazne własnoręczne klejenie klejem do szyb samochodowych - dające dodatkowy blisko rok użytkownia - bez tego poszłyby do kosza po 2 latach) - ogólnie trwałość za 700 zł niższa znacznie niż trzy razy buty robocze po 70 zł (wytrzymują około roku). Ok są wygodniejsze niż buty robocze ale to chyba tyle z przewag.

Jedne z trwalszych i wygodniejszych butów jakie miałem.

Kolce wmontowane w podeszwę nie wypadają. Nie uszkadzają pontonu. Nie gniotą stopy przy marszu po twardym.

Pierwsza para przeszła Ziemię Ognistą, Mongolię i setki km w Polsce i nie tylko.

Zmieniłem gdy od mrozu pękła guma na cholewce. Po jakiś .....4 latach.

Moja druga para ma teraz za sobą Kamczatkę i na świeżo 288 km z buta po rzekach South NZ.

Kolce na miejscu wszystkie, kilka otarć na bucie, podeszwa w całości.

Moje doświadczenia przy totalnej eksploatacji są więcej niż pozytywne.

Polecam.

Piszesz o Vision Loikka????

Jeżeli o nich to na chwile się nadają. Do tzw. "kościołowego chodzenia".

Za 20 godzin będzie pewnie po okazji.

Linkuję aukcję świetnego wedziska, prawdziwej perełki z linii Daiwa Scotland.

Miałem, używałem, sprzedałem tylko z powodu długosci transportowej i samolotowych utrudnień.

https://www.ebay.co.uk/itm/Daiwa-Altmoor-Trout-Fly-Rod-9-4-6/173227029311?hash=item285522b33f:g:PfwAAOSwbgpasUZf

• Like 2

Też miałem Altmoora i sprzedałem.

Piękna wędka, no - szprycha! Nie wiem, dlaczego się jej pozbyłem, myślę, że to sprawka szatana, który zamącił mi w głowie.

Do dziś żałuję.

Z wędzisk Daiwa Scotland pozostał mi trzymetrowy Whisker Fly, który ma u mnie dożywocie. Też perełka, ale nieco mniej (niewiele) perlista :)

Cóż, błądzić jest rzeczą ludzką, podobno...

• Like 1

Poszła za £75.00 plus wysyłka. 

Widzialem, widzialem-no po prostu śmiech na sali...

Opisalem ją gdzieś wcześniej-84 gramowa piatka dł.9 stop o akcji marzenie.

Ktoś jest zadowolony, a nasi poszukujący powinni lookać na takie strzały.

Aktualnie deluxe od Hardy 9 stóp 5-ka na ebay uk.

To propozycja dla lubiących solidność-wedzisko waży ok 100 gramow, spigot i klasyczna dość powolna akcja.

https://www.ebay.co.uk/itm/Hardy-Graphite-Deluxe-Fly-Rod-9-5-6-Excellent-Condition/332579888158?hash=item4d6f4e5c1e:g:EMUAAOSwwq1aoXTg

Mialem, fajny ten maly dopalaczyk wkręcany w miejsce gumowej stopki.

Jednak 2 x tańsza Daiwa z linku wcześniejszego jest moim zdaniem...2 x lepsza :rolleyes:

• Like 2

Oj długo się zastanawiałem czy nie licytować :) A jednak tym razem wygrał zdrowy rozsądek :) Nie można mieć wszystkiego, a budżet na wędkarskie zakupy przekroczony na razie...X razy :D chociaż codziennie przychodzą jakieś małe pierdółki z eBaya :lol:

Edytowane przez Grzegorz78

Witam.

W naszym kraju nie ma kompletnie żadngo rynku wtórnego (pierwotnego również) na takie marki i takie kije ... takie rzeczy są po prostu niesprzedawalne - a jeżeli już to za przysłowiową stówkę. Liczą się tylko trzy-cztery inne, chodliwe (słusznie czy nie - to już inna sprawa) marki. To niestety smutne, ale przyczynkiem tego są tylko i wyłacznie dwa, muchowe fora intenetowe (zgadnijcie jakie) i ogólnie powszechny snobizm panujący w polskim wędkarstwie muchowym ...  :rolleyes:

Pozdrawiam.

• Like 1

Nie ma rynku bo nie ma poważnych sprzedawców,a nie ma poważnych sprzedawców bo nie ma rynku.Jeżeli by u nas było jak w UK jak pisze kolega w innym wątku,że jedzie do sklepu a tam stoi szeroka gama wędek ,a obok jest staw i łączka i można sobie porzucać,to wtedy wiem czego chcę.Ile osób wyda poważne pieniądze na wędkę którą nie rzucała,a często nawet nie widziała,nie wspomnę o świetnych wędkach sprzed wielu lat,których w Polsce jest po kilka egzemplarzy.Z drugiej strony jak są imprezy muchowe gdzie przyjeżdzają dystrybutorzy i można porzucać nowymi wędkami różnych producęntów to frekwencja jest żenująco niska 20-50 osób.

Witam.

W naszym kraju nie ma kompletnie żadngo rynku wtórnego (pierwotnego również) na takie marki i takie kije ... takie rzeczy są po prostu niesprzedawalne - a jeżeli już to za przysłowiową stówkę. Liczą się tylko trzy-cztery inne, chodliwe (słusznie czy nie - to już inna sprawa) marki. To niestety smutne, ale przyczynkiem tego są tylko i wyłacznie dwa, muchowe fora intenetowe (zgadnijcie jakie) i ogólnie powszechny snobizm panujący w polskim wędkarstwie muchowym ...  :rolleyes:

Pozdrawiam.

Foreście -  Naturo, nie zgadzam się. :P

Po pierwsze istnieje rynek wtórny-wiele wedzisk kupiłem i sprzedałem w ten sposób, bardzo chwalę sobie ten sposób bowiem pozwala na zdobycie doświadczeń.

Allegro, facebook, FFF komis, OLX , nasze forum to tylko parę miejsc gdzie można to uskutecznić.

" Takie rzeczy" , a myślę o wędziskach Daiwa czy innych ( Sportex, Balzer ) są sprzedawalne oczywiście, że po latach użytkowania w odpowiednio niższych od salonowych cenach.Tak więc rynek wtórny jest w miarę zadowalajacy. Warto wiedzieć czego się szuka, warto dokładnie opisać co się sprzedaje ;).

Marek muchowych jest niemało, (nie będę ich wymieniał ) i naprawdę trudno mówić i o 3-4 producentach, bo oferta jest duuużo szersza.Myślę zarówno o wędziskach jak i kołowrotkach.

Co do" snobizmu panującego w polskim wędkarstwie muchowym"  odpowiem tak-nie jest większy niż ten panujący w innych dziedzinach naszego wspaniałego hobby (casting, spinning, karpiarstwo) .Poza muszkarstwem fascynuje mnie casting i widzę tam imponujący ciąg na drogie nowosci jednak bez bicia się w piersi.Looknij please do ich zakątka i ofertę produktów tworzonych wyłącznie na rynek japoński... :unsure:

Rynek pierwotny? Zawsze funkcją zamożności kupujących, kogo z dystrybuujących stać na dziesiątki wędzisk po kilkaset dolarów stojących miesiącami w stojakach? Jestem tu optymistą -PKB rośnie i z czasem także tu zajrzy normalność.

W Sztokholmie machałem wszystkimi sage'ami będącymi w ofercie firmy w dodatku kazde z wędzisk miało zamontowany adekwatny kołowrotek z linką...Już niedługo i u nas :)

Przy tej okazji muszę wspomnieć o firrmie Jaxon i ich poznańskiej wzorcowni, gdzie można obejrzeć i pomacać wszystkie produkty. Niektore zaskakują bardzo pozytywnie!

Tak więc Foreście - Naturo nie jest tak źle, a muszkarz piszacy o muszkarskim snobiźmie ...no nie ma tu zgody.

• Like 5