Mirosław Pieślak Opublikowano 28 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2018 W Salar.pl wyprzedajemy niektóre modele kamizelek Simms z zeszłorocznej kolekcji (G3, Guide, Freestone). Może ktoś akurat potrzebuje... http://salar.pl/produkty-k-30-p-5-s-0-c1-0-c2-0-t-0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mack Opublikowano 28 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2018 Jezu Nazareński! Tyle teraz kosztują firmowe kamizele? Nie interesowałem się od dawna, bo porzuciłem ten atrybut muszkarza na rzecz torby biodrowej kilka sezonów temu. Zatrzymałem się na etapie 650 zyla za topową kamizelkę simmsa czy patagonii. .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirosław Pieślak Opublikowano 28 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2018 Nowa G3 - ponad 1200zł... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarekM Opublikowano 28 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2018 (edytowane) Nasza przyjemność też kosztuje. Edytowane 28 Lutego 2018 przez Alek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Creek Opublikowano 2 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2018 Witam.Podobny cieńszy komplet ....https://www.decathlon.pl/kalesony-myliwskie-100-id_8281345.htmlhttps://www.decathlon.pl/koszulka-myliwska-polarowa-termiczna-100-id_8281346.htmlNa narty za ciepłe. Na rybki w sam raz.Prane wielokrotnie, nie widzę żadnej różnicy w jakości i wygodzie, porównując do przyzwoitych, firmowych ciuchów turystycznych i górskich, które kupuję od 30-tu lat [...]. Dzięki Ziemowit za linki !Decathlon i Jula to świetna i nade wszystko tania opcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech_B Opublikowano 21 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 Polecam sklep skleptravel.pl Zamówiłem sobie wczoraj taką kamizelkę https://www.skleptravel.pl/crewsaver/8-kamizelka-ratunkowa-crewfit-165n-sport-9010nba-5028654990480.html?search_query=Kamizelka+ratunkowa+Crewfit+165N+SPORT+9010NBA&results=214 odebrałem dzisiaj. Przy zamówieniu sklep sam zaproponował wykorzystanie Kupon rabatowy: KOD RABATOWY TARGI 2018 dzięki czemu za za kamizelkę zapłaciłem 357 zł aha i wysyłka pobraniowa za darmo Może się komuś przyda Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dejv Opublikowano 25 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 Z ust mi to wyjąłeś, oglądałem te buciki i dokładnie taką miałem refleksję. ...Jedne z trwalszych i wygodniejszych butów jakie miałem.Kolce wmontowane w podeszwę nie wypadają. Nie uszkadzają pontonu. Nie gniotą stopy przy marszu po twardym.Pierwsza para przeszła Ziemię Ognistą, Mongolię i setki km w Polsce i nie tylko. Zmieniłem gdy od mrozu pękła guma na cholewce. Po jakiś .....4 latach.Moja druga para ma teraz za sobą Kamczatkę i na świeżo 288 km z buta po rzekach South NZ. Kolce na miejscu wszystkie, kilka otarć na bucie, podeszwa w całości.Moje doświadczenia przy totalnej eksploatacji są więcej niż pozytywne.Polecam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mack Opublikowano 25 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 Nie wszystkie opinie o tych kamaszach są tak pozytywne... http://hlehleblog.pl/2015/10/14/simms-rivershed-vs-vision-loikka-czyli-tzw-deklasacja/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 25 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 Loikka przeżyła u mnie niecałe trzy lata (w tym jedna gwarancyjna wymiana po pknięciu materiału i powazne własnoręczne klejenie klejem do szyb samochodowych - dające dodatkowy blisko rok użytkownia - bez tego poszłyby do kosza po 2 latach) - ogólnie trwałość za 700 zł niższa znacznie niż trzy razy buty robocze po 70 zł (wytrzymują około roku). Ok są wygodniejsze niż buty robocze ale to chyba tyle z przewag. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 25 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 Moje doświadczenie z butami Loikka opisałem na blogu. Fotki wsiorbal Photobucket ale tekst jest.http://jerkbait.pl/blog/11/entry-451-buty-i-spodnie-vision-ktore-oblaly-test-wytrzymalosci/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 26 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 Jedne z trwalszych i wygodniejszych butów jakie miałem.Kolce wmontowane w podeszwę nie wypadają. Nie uszkadzają pontonu. Nie gniotą stopy przy marszu po twardym.Pierwsza para przeszła Ziemię Ognistą, Mongolię i setki km w Polsce i nie tylko. Zmieniłem gdy od mrozu pękła guma na cholewce. Po jakiś .....4 latach.Moja druga para ma teraz za sobą Kamczatkę i na świeżo 288 km z buta po rzekach South NZ. Kolce na miejscu wszystkie, kilka otarć na bucie, podeszwa w całości.Moje doświadczenia przy totalnej eksploatacji są więcej niż pozytywne.Polecam.Piszesz o Vision Loikka???? Jeżeli o nich to na chwile się nadają. Do tzw. "kościołowego chodzenia". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 26 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 Za 20 godzin będzie pewnie po okazji.Linkuję aukcję świetnego wedziska, prawdziwej perełki z linii Daiwa Scotland.Miałem, używałem, sprzedałem tylko z powodu długosci transportowej i samolotowych utrudnień.https://www.ebay.co.uk/itm/Daiwa-Altmoor-Trout-Fly-Rod-9-4-6/173227029311?hash=item285522b33f:g:PfwAAOSwbgpasUZf 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Hurch Sprintery (kilka rozmiarów) wyprzedaje: https://www.hurch.pl/sklep/sprinter/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sierżant Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Też miałem Altmoora i sprzedałem.Piękna wędka, no - szprycha! Nie wiem, dlaczego się jej pozbyłem, myślę, że to sprawka szatana, który zamącił mi w głowie.Do dziś żałuję.Z wędzisk Daiwa Scotland pozostał mi trzymetrowy Whisker Fly, który ma u mnie dożywocie. Też perełka, ale nieco mniej (niewiele) perlista Cóż, błądzić jest rzeczą ludzką, podobno... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowię-bo-lubię Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Poszła za £75.00 plus wysyłka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Poszła za £75.00 plus wysyłka. Widzialem, widzialem-no po prostu śmiech na sali...Opisalem ją gdzieś wcześniej-84 gramowa piatka dł.9 stop o akcji marzenie.Ktoś jest zadowolony, a nasi poszukujący powinni lookać na takie strzały.Aktualnie deluxe od Hardy 9 stóp 5-ka na ebay uk.To propozycja dla lubiących solidność-wedzisko waży ok 100 gramow, spigot i klasyczna dość powolna akcja.https://www.ebay.co.uk/itm/Hardy-Graphite-Deluxe-Fly-Rod-9-5-6-Excellent-Condition/332579888158?hash=item4d6f4e5c1e:g:EMUAAOSwwq1aoXTgMialem, fajny ten maly dopalaczyk wkręcany w miejsce gumowej stopki.Jednak 2 x tańsza Daiwa z linku wcześniejszego jest moim zdaniem...2 x lepsza 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowię-bo-lubię Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 (edytowane) Oj długo się zastanawiałem czy nie licytować A jednak tym razem wygrał zdrowy rozsądek Nie można mieć wszystkiego, a budżet na wędkarskie zakupy przekroczony na razie...X razy chociaż codziennie przychodzą jakieś małe pierdółki z eBaya Edytowane 29 Marca 2018 przez Grzegorz78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Oj długo się zastanawiałem czy nie licytować A jednak tym razem wygrał zdrowy rozsądek Nie można mieć wszystkiego ....Trzeba zostawić innym niech też się cieszą, o ile docenią to co posiądą. A z tym może być różnie. ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Witam.W naszym kraju nie ma kompletnie żadngo rynku wtórnego (pierwotnego również) na takie marki i takie kije ... takie rzeczy są po prostu niesprzedawalne - a jeżeli już to za przysłowiową stówkę. Liczą się tylko trzy-cztery inne, chodliwe (słusznie czy nie - to już inna sprawa) marki. To niestety smutne, ale przyczynkiem tego są tylko i wyłacznie dwa, muchowe fora intenetowe (zgadnijcie jakie) i ogólnie powszechny snobizm panujący w polskim wędkarstwie muchowym ... Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harp Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Eeee jest zdecydowanie lepiej niż było nascie lat temu. Pamietam jak wyczekiwałem aż na allegro pojawi się jakaś wędka muchowa. Teraz jest tego kilka stron. A jeszcze nascie lat wstecz.......hehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Richi55 Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 Nie ma rynku bo nie ma poważnych sprzedawców,a nie ma poważnych sprzedawców bo nie ma rynku.Jeżeli by u nas było jak w UK jak pisze kolega w innym wątku,że jedzie do sklepu a tam stoi szeroka gama wędek ,a obok jest staw i łączka i można sobie porzucać,to wtedy wiem czego chcę.Ile osób wyda poważne pieniądze na wędkę którą nie rzucała,a często nawet nie widziała,nie wspomnę o świetnych wędkach sprzed wielu lat,których w Polsce jest po kilka egzemplarzy.Z drugiej strony jak są imprezy muchowe gdzie przyjeżdzają dystrybutorzy i można porzucać nowymi wędkami różnych producęntów to frekwencja jest żenująco niska 20-50 osób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 Witam.W naszym kraju nie ma kompletnie żadngo rynku wtórnego (pierwotnego również) na takie marki i takie kije ... takie rzeczy są po prostu niesprzedawalne - a jeżeli już to za przysłowiową stówkę. Liczą się tylko trzy-cztery inne, chodliwe (słusznie czy nie - to już inna sprawa) marki. To niestety smutne, ale przyczynkiem tego są tylko i wyłacznie dwa, muchowe fora intenetowe (zgadnijcie jakie) i ogólnie powszechny snobizm panujący w polskim wędkarstwie muchowym ... Pozdrawiam.Foreście - Naturo, nie zgadzam się. Po pierwsze istnieje rynek wtórny-wiele wedzisk kupiłem i sprzedałem w ten sposób, bardzo chwalę sobie ten sposób bowiem pozwala na zdobycie doświadczeń.Allegro, facebook, FFF komis, OLX , nasze forum to tylko parę miejsc gdzie można to uskutecznić." Takie rzeczy" , a myślę o wędziskach Daiwa czy innych ( Sportex, Balzer ) są sprzedawalne oczywiście, że po latach użytkowania w odpowiednio niższych od salonowych cenach.Tak więc rynek wtórny jest w miarę zadowalajacy. Warto wiedzieć czego się szuka, warto dokładnie opisać co się sprzedaje .Marek muchowych jest niemało, (nie będę ich wymieniał ) i naprawdę trudno mówić i o 3-4 producentach, bo oferta jest duuużo szersza.Myślę zarówno o wędziskach jak i kołowrotkach.Co do" snobizmu panującego w polskim wędkarstwie muchowym" odpowiem tak-nie jest większy niż ten panujący w innych dziedzinach naszego wspaniałego hobby (casting, spinning, karpiarstwo) .Poza muszkarstwem fascynuje mnie casting i widzę tam imponujący ciąg na drogie nowosci jednak bez bicia się w piersi.Looknij please do ich zakątka i ofertę produktów tworzonych wyłącznie na rynek japoński... Rynek pierwotny? Zawsze funkcją zamożności kupujących, kogo z dystrybuujących stać na dziesiątki wędzisk po kilkaset dolarów stojących miesiącami w stojakach? Jestem tu optymistą -PKB rośnie i z czasem także tu zajrzy normalność.W Sztokholmie machałem wszystkimi sage'ami będącymi w ofercie firmy w dodatku kazde z wędzisk miało zamontowany adekwatny kołowrotek z linką...Już niedługo i u nas Przy tej okazji muszę wspomnieć o firrmie Jaxon i ich poznańskiej wzorcowni, gdzie można obejrzeć i pomacać wszystkie produkty. Niektore zaskakują bardzo pozytywnie!Tak więc Foreście - Naturo nie jest tak źle, a muszkarz piszacy o muszkarskim snobiźmie ...no nie ma tu zgody. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 Witam.Paweł ... ja nigdzie nie napisałem że u nas w kraju nie ma rynku wtórnego jako takiego ... dobrze wiesz o co mi chodzi.Co do uzależniania normalności od wysokości PKB - był bym wielce ostrożny Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mahone Opublikowano 31 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 Cześć. Mam w posiadaniu takie pióra koguta bażanta. Jaką to ma wartość pieniężną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 31 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 Pióro z ogona to kilka złotych sztuka. Reszta raczej nie ma większej wartości. Jedynie z jeżynki z czarna końcówką nadają się na tippets (np. ogonki nimfek) ale ich tu nie widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi