świeżak Opublikowano 7 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 Witam! Czy maił ktoś styczność z kijkami jak w temacie? Jakie są wasze opinie na ich temat?Który z nich będzie najlepszy do połowu okoni i białorybu? Przynęty to glównie mikro jigi, gumki na główkach 0,5-2g, najmniejsze woblerki i sporadycznie blaszki 00-1. Którą wędką będę osiągał najdłuższe rzuty przynętami jak w/w? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tetsu Opublikowano 7 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 (edytowane) Na stronce fishing-test jest opis corteza, dragona i maxa ale nie wiem czy max i dragon jest opisany w tych gramaturach. Pozdrawiam. Edytowane 7 Grudnia 2014 przez tetsu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 7 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 A ja bym celował w SG Lrf 2.10m 0.5-7g.Co prawda krótszy, ale bardzo fajny jak na seryjniaka i tańszy od Fishmakera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
świeżak Opublikowano 7 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 Za krótki. Będe łowił tylko i wyłącznie z brzegu, także wole coś dłuższego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mtz 25 Opublikowano 7 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 Jeżeli idzie o jakość wykonania to najlepszy będzie Dragon i w niego należałoby celować. Sporo jednak kiedyś rozczytywałem sie o wedkach Robinsona, też są to napewno dobre wędki. Gdzieś kiedyś słyszalem opinie że cortezy i diaflexy posiadają nieprzeciętne własciwości rzutowe więc może jednak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
świeżak Opublikowano 7 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 Czasem zdarza mi sie zapolować na karpia ze spinem, wtedy zakładam nieco grubszą żyłke-0,14. Zastanawiam sie czy robinson i max poradzą sobie z taką rybką(o dragona sie nie martwie, wiem, że wytrzyma)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 7 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 Hmmm a musi byc wklejka ? O dragon fishmaker wiem ze tam lubi wkejka pacnac - znajomi jak jezdza gdzies poza pl biors po 2 sztuki ich. Kije bardzo fajne czule i ogolnie na.+ ale wklejka slaba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
świeżak Opublikowano 7 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 Nie, nie musi być wklejka. Ale na ogół wędki długie, bez wklejki i małym cw są dosyć drogie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 7 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 Ja łowiłem LRF praktycznie tylko z brzegu i było spoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
świeżak Opublikowano 7 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 Próbowałem krótkich kijów z brzegu ale nie leżą mi kompletnie. Dla mnie kij do łowienia z brzegu powinien mieć te 2,70m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tajmienier Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Próbowałem krótkich kijów z brzegu ale nie leżą mi kompletnie. Dla mnie kij do łowienia z brzegu powinien mieć te 2,70m.Co kto lubi Ja wole kije kròtsze. Długich używam jedynie w specyficznych warunkach, tam gdzie wymaga tego łowisko.Z czystym sumieniem mogę polecić serie LRF od Savage Gear. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drzejko Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Osobiście wybrałbym Fishmakera, bo jest na Fuji Alconitach, i przy stosowaniu cienkich żyłek, zdecydowanie wpłynie na ich żywotność. Wiem jednak, że dragonowe cw. 1-7g może być trochę za mocne do Twojego zastosowania - napisałeś mikrojigi i gumki na główkach 0,5 - 2g. Co do długości, rozumiem, że jak łowisz z brzegu - potrzebujesz i preferujesz długość 2,7. Nie proponuję abyś przeszedł na kij 2m, ale spróbuj 2,45, jest wygodniej, łatwiej wyczuć pracę przynęty i nią zagrać. Zanim kupisz napisz do naszego forumowego kolegi Skalek-77, moim zdaniem Rafał tworzy bajeczne wklejki, na pewno jest w stanie zrobić igiełkę pod Twoje potrzeby. Pamiętaj aby nie żałować grosza na przelotki, przy cienkich żyłkach są najważniejsze. Z pozdrowieniami, drzejko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
świeżak Opublikowano 28 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 A może ktoś mi coś powiedzieć o spinningach na blankach muchowych. Bo słyszałem że takie wędki są bardzo fajne pod białoryb. Tylko czy to są kluchy czy mnożna coś szybszego zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi