Skocz do zawartości
  • 0

Łodzie UMS z Ukrainy

jonboat

Pytanie

Możecie coś podpowiedzieć o kosztach sprowadzenia tego typu sprzętu z Ukrainy?

http://ums-boat.com/catalog/594/173/

post-57247-0-89840600-1417978038_thumb.jpg

W zakładce SPECIAL OFFERS cenowo wygląda to tak:

http://ums-boat.com/shares/package-deal-for-the-boat-ums-410/

...ale domyślam się, że dodatkowe opłaty nie są małe. Macie jakieś konkretne informacje ile trzeba dołożyć do ceny zakupu?

• Like 1

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

23 kwietnia br. na podstawie rozporządzenia parlamentu UE, weszły` w życie nowe przepisy jednostronnie znoszące większość stawek celnych. Tak więc cło na to łódki z Ukrainy wynosi 0% (taka sama stawka będzie na podłodziówkę). Bez względu na to, czy oferowane silniki Suzuki czy Yamahy są składane na Ukrainie (w co wątpię), stawka również wyniesie zero... Niestety, handel z Ukrainą nie podlega ustawie o wewnątrzwspólnotowej dostawie towarów, czyli przy imporcie należy doliczyć 22% VAT-u. 

Istotnym elementem ceny będzie jeszcze koszt transportu, a ten, z uwagi na małą pakowność towaru, mały nie będzie  :( . Tak więc, cudu cenowego nie budiet  :ph34r: !

Chyba 23% Vat

• 0

Witam, jakiś czas temu mocno interesowałem się tymi łodziami i rozmiawiałem z producentem. Łodzie robione na wzór bustera i silvera. Łodzie w bardzo dobrych cenach ale po doliczeniu cła i vatu trzeba doliczyć +/- 30% do ceny.

Jakiś czas temu to słowo klucz. Chrywna lata jak żyd po pustym sklepie, choć im większe promo tym większe problemy z dostępnością silników.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

• 0

"im większe promo tym większe problemy z dostępnością silników."

To niestety bardzo często spotykana mizerna próba zainteresowania klientów swoim produktem

no to szalu z nimi nie bedzie. bezposrednio na Ukrainie nie bedzie mozna ich kupic, bedzie przedstawicielstwo w Wawie od lutego, ceny nieaktualne, bedzie update. cena UMS 520- 13100 euro netto, nie wiem czy z podlodziowka, bez silnika na pewno. 67000 tys za lodz brutto to zadne promo, za takie pieniadze mozna ogarnac bustera podobnej wielkosci.

• 0

Ukraińcy odpowiedzieli na maila. Cytuję:

"...Ceny na stronie będą się zmieniać w związku ze zmianą kursu walut. U nas w lutym otwiera przedstawicielstwo w Warszawie. Więc będzie można kupić łodzi w Polsce. U nas bezpośrednio kupić nie można, tak jak być droższe niż w Polsce.

Nasze łodzie prezentowane będą na targach w Polsce WIATR i WODA 12-15 lutego 2015 na ul.Marsa 56 c

Cena za jaką można kupić łódź 410 w Polsce = 3900 Euro. Istnieje także model z konsolą (cena w Polsce 4450 Euro). Silnik można będzie u nas zakupić po lutego..."

ech, ci pośrednicy...

• 0

Ukraińcy odpowiedzieli na maila. Cytuję:

"...Ceny na stronie będą się zmieniać w związku ze zmianą kursu walut. U nas w lutym otwiera przedstawicielstwo w Warszawie. Więc będzie można kupić łodzi w Polsce. U nas bezpośrednio kupić nie można, tak jak być droższe niż w Polsce.

Nasze łodzie prezentowane będą na targach w Polsce WIATR i WODA 12-15 lutego 2015 na ul.Marsa 56 c

Cena za jaką można kupić łódź 410 w Polsce = 3900 Euro. Istnieje także model z konsolą (cena w Polsce 4450 Euro). Silnik można będzie u nas zakupić po lutego..."

ech, ci pośrednicy...

Dostałem dokładnie takiego samego, tylko o inną łódź pytałem :) więc końcówka inna i pewnie xls z cenami od 410. w owym arkuszu jest magiczne "netto", więc do 3900 można śmiało dodać kolejne 900 euro.

• 0

Dostałem dokładnie takiego samego, tylko o inną łódź pytałem :) więc końcówka inna i pewnie xls z cenami od 410. w owym arkuszu jest magiczne "netto", więc do 3900 można śmiało dodać kolejne 900 euro.

O tym, że netto nie doczytałem. Wychodzi na to, że łódka konstrukcyjnie podobna do naszych krajowych produkcji kosztuje około 20 000 zł... :huh: