RobertsWalters Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Witam ,podczas wczorajszego wędkowania zauważyłem pęknięcie korka na rękojeści na części którą się dokręca.Kij jednoczęściowy 1.98 m 3-21 w konfiguracji z Shimano Vanquish 4000s.Producent pisze że wędka ma dożywotnią gwarancję wiec moje pytanie jak to można załatwić ??Załączam poglądowe zdjęcie zaczerpnięte z forum widać ,że to nie pierwszy taki przypadek i nie jestem odosobniony.Dziękuję za podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fred Arbogast Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Z tą gwarancją to ściema(subiektywne odczucie)....Były przypadki że sprzedawca wił się jak piskorz przed przyjęciem do reklamacji....Płęta była taka.Po raz ostatni robione zakupy u owego sklepikarza.A przy sprzedaży zachwalał wręcz po palcu do d... właził bo nie tanie to zabawki.Spalił za sobą mosty przeszedł do cienia....Jego już wcale się nie zauważa.Choć powiem że do chwili obecnej z lat 98/99 łowię dwu składem i nigdy mnie nie zawiódł.Kij pod pstrąga-nie klęka choć po liftingu już bo ząb czasu zrobił swoje....Może warto na coś innego przejść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris1 Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 W tym linku- http://www.fenwick.com.pl/kontakt.html-telefon kontaktowy do Pana Konrada załatwi sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Cześć. Sprzedawców pomijaj ;-) Lepiej od razu do Konrada podesłać towar. Ja kilka dni temu przyjmowałem EagleGT z podobną przypadłością. Towar przyjąłem, dziś wysyłam na podkarpacie i myślę, że temat będzie załatwiony pomyślnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 (edytowane) A dlaczego ma sprzedawców pomijać?????wysłanie kija też kosztuje a tym bardziej jednoczęściowego. Edytowane 8 Grudnia 2014 przez sw.RP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 (edytowane) W kwestii formalnej.... może zamiast wyrazu "płęta" użyć "wniosek"? Edytowane 8 Grudnia 2014 przez slawek_2348 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 A dlaczego ma sprzedawców pomijać?????wysłanie kija też kosztuje a tym bardziej jednoczęściowego. Ponieważ z tego co widać spora część sprzedawców olewa temat, miga się od tego itd. Będzie szybciej i lepiej. 1-skład najtaniej UPS-em podesłać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertsWalters Opublikowano 8 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Dziękuję za wszelkie info ,tak zrobię wyślę bezpośrednio do Pana Konrada UPSem.Właśnie idzie do mnie tuba od Siwegopike tylko przymiarki i kij odsyłam.Pozdrawiam Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris1 Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Dzisiaj wysłałem pocztą jednoskład -połamany .Długość tuby tekturowej 132cm.Zapłaciłem 48,50PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Ja w UPS-ie płacę chyba 35 zł za jedno składy około 2 - 2,2m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Dzisiaj wysłałem pocztą jednoskład -połamany .Długość tuby tekturowej 132cm.Zapłaciłem 48,50PLNStrasznie dużo. Do 140 cm koło dwóch dych wychodzi. Tyle że bez zadeklarowanej wartości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markverc Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Pocztą z zadeklarowaną wartością płaciłem ok.25 za 2m HMG w kartonowej tubie, czyli prawie 2xmniej. P.Konrad załatwia sprawę błyskawicznie, nowe HMG w domu miałem po niespełna 24h od telefonu (nie żądał nawet najpierw przysłania złamanego kija) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doman Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 W UPS za ponadgabaryt to trzeba zapłacić ponad 60zł.No chyba ,że ktoś ma jakieś umowy z nimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Jeszcze do niedawna poczta nie przyjmowała 150+cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fred Arbogast Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Panowie,ja wiem że nie tu i nie teraz o tym dywagować ale czy kijek za taką kaskę może mieć feler.A gdzież starannośc wykonania kontrola jakości etc.Ilu z nas spotkało się z podobnymi przykładami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 (edytowane) Korek to pikuś(żart)mi plecionka zaczęła przecinać przelotki szczytowe(mam dwa modele) i w jednym odkleił się dolny gwint Edytowane 8 Grudnia 2014 przez sw.RP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fred Arbogast Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 (edytowane) ...jakie macie opinie jako użytkownicy ? Edytowane 8 Grudnia 2014 przez Fred Arbogast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Panowie,ja wiem że nie tu i nie teraz o tym dywagować ale czy kijek za taką kaskę może mieć feler.A gdzież starannośc wykonania kontrola jakości etc.Ilu z nas spotkało się z podobnymi przykładami... krotko mówiąc "MADE IN CHINA" z resztą jak prawie wszystko co chwycisz do ręki.Mam dwa kije HMG i ELITE tech zakupione zaraz jak się pojawiły w Polskich sklepach i nie mam z nimi problemów.Być może jakość spadła na psy a raczej na pewno czytając problemy co nie których. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Według mnie seria AETOS jest na wyrost serią "topową". Miałem w tym sezonie ponad 40 kijów Fenwicka, paroma się połowiło i najfajniejsze były HMG oraz Elitka ciemno-brązowa. Jakoś nie mogłem się przekonać do AETOS-ów, ale to tylko moje zdanie. Czy za taką kasę kij może mieć takie felery? A no może Skoro Porsche 911 Turbo może się popsuć to inne rzeczy też Są kije droższe, a AETOS wcale nie jest kijem z najwyższej półki. Np wczoraj odsyłałem dwa reklamacyjne Legend Tournamenty. Nie dość że połamane, to w jednym SKSS był rozwalony (odklejony od blanku). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertsWalters Opublikowano 9 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Mi ten kij przypadł do gustu chociaż byłem z nim 7 razy na łodzi ,polubiłem go czego nie mogę powiedzieć o Batsonie 1021F 10-28/260 chyba się nie polubiliśmy .Ale tak nr 1 to Cormoran PowerGrip już chyba 19 rok daje radę uwielbiam go.W tym roku u Mańka na bagnach za namową Longina zdjęta folia z korka podobnie jak z BlackStaraPro ot taka ciekawostka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 (edytowane) Według mnie seria AETOS jest na wyrost serią "topową". Miałem w tym sezonie ponad 40 kijów Fenwicka, paroma się połowiło i najfajniejsze były HMG oraz Elitka ciemno-brązowa. Jakoś nie mogłem się przekonać do AETOS-ów, ale to tylko moje zdanie. Czy za taką kasę kij może mieć takie felery? A no może Skoro Porsche 911 Turbo może się popsuć to inne rzeczy też Są kije droższe, a AETOS wcale nie jest kijem z najwyższej półki. Np wczoraj odsyłałem dwa reklamacyjne Legend Tournamenty. Nie dość że połamane, to w jednym SKSS był rozwalony (odklejony od blanku).Wychodzac z takiego zalozenia najlepiej nic nie kupowac bo wszystko moze jeb**. Co do serii topowej prosta sprawa sa najdrozsze wiec topowe Edytowane 9 Grudnia 2014 przez meme174 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Generalnie kije same z siebie nie pękają. Gdy jest wada produkcyjna blanku to wtedy cała seria by pękała w tych samych miejscach. Są to winy użytkowników w 99% Jaxon XT PRO też topowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 W firmie jaxon ? A jakze nie mowimy przeciez o topie swiatowym bo dla jednego to rude a dla drugiego blondynki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markverc Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Jak dla mnie fenwicki sporo straciły po ostatnich zmianach "designowych". Na jakości wykonania, wg mojej oceny też, jak też komponentowo (np. w HMG były Alconity). Do tego do niedawna trzymały pewien "old school" (wcześniejsza seria HMG, HMX), teraz wkradła się nowoczesnośc...choć to oczywiście kwestia gustu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Akurat HMG i obecna Elitka mają według mnie najlepsze rękojeści jeśli chodzi o Fenwicka czy St.Croix. Fakt, nie lubię dzielonych rękojeści... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi