Skocz do zawartości

Fenwick Aetos pęknięta rękojeść

RobertsWalters

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ,podczas wczorajszego wędkowania zauważyłem pęknięcie korka na rękojeści na części którą się dokręca.

Kij jednoczęściowy 1.98 m 3-21 w konfiguracji z Shimano Vanquish 4000s.

Producent pisze że wędka ma dożywotnią gwarancję wiec moje pytanie jak to można załatwić ??

Załączam poglądowe zdjęcie zaczerpnięte z forum widać ,że to nie pierwszy taki przypadek i nie jestem odosobniony.

Dziękuję za podpowiedzi.

post-57581-0-03262800-1418016298_thumb.jpg

Z tą gwarancją to ściema(subiektywne odczucie)....Były przypadki że sprzedawca wił się jak piskorz przed przyjęciem do reklamacji....Płęta była taka.Po raz ostatni robione zakupy u owego sklepikarza.A przy sprzedaży zachwalał wręcz po palcu do d... właził bo nie tanie to zabawki.Spalił za sobą mosty przeszedł do cienia....Jego już wcale się nie zauważa.Choć powiem że do chwili obecnej z lat 98/99 łowię dwu składem i nigdy mnie nie zawiódł.Kij pod pstrąga-nie klęka choć po liftingu już bo ząb czasu zrobił swoje....Może warto na coś innego przejść. ;)

Cześć. Sprzedawców pomijaj ;-) Lepiej od razu do Konrada podesłać towar. 

Ja kilka dni temu przyjmowałem EagleGT z podobną przypadłością. Towar przyjąłem, dziś wysyłam na podkarpacie i myślę, że temat będzie załatwiony pomyślnie  ;)

A dlaczego ma sprzedawców pomijać?????wysłanie kija też kosztuje a tym bardziej jednoczęściowego.

Ponieważ z tego co widać spora część sprzedawców olewa temat, miga się od tego itd. Będzie szybciej i lepiej.

1-skład najtaniej UPS-em podesłać. 

Panowie,ja wiem że nie tu i nie teraz o tym dywagować ale czy kijek za taką kaskę może mieć feler.A gdzież starannośc wykonania kontrola jakości etc.Ilu z nas spotkało się z podobnymi przykładami... :rolleyes:

krotko mówiąc "MADE IN CHINA"  :lol: z resztą jak prawie wszystko co chwycisz do ręki.

Mam dwa kije HMG i ELITE tech zakupione zaraz jak się pojawiły w Polskich sklepach i nie mam z nimi problemów.

Być może jakość spadła na psy a raczej na pewno czytając problemy co nie których.

Według mnie seria AETOS jest na wyrost serią "topową". Miałem w tym sezonie ponad 40 kijów Fenwicka, paroma się połowiło i najfajniejsze były HMG oraz Elitka ciemno-brązowa. Jakoś nie mogłem się przekonać do AETOS-ów, ale to tylko moje zdanie.

Czy za taką kasę kij może mieć takie felery? A no może  ;) Skoro Porsche 911 Turbo może się popsuć to inne rzeczy też  :D Są kije droższe, a AETOS wcale nie jest kijem z najwyższej półki. 

Np wczoraj odsyłałem dwa reklamacyjne Legend Tournamenty. Nie dość że połamane, to w jednym SKSS był rozwalony (odklejony od blanku).

Mi ten kij przypadł do gustu chociaż byłem z nim 7 razy na łodzi ,polubiłem go czego nie mogę powiedzieć o Batsonie 1021F 10-28/260 chyba się nie polubiliśmy :) .Ale tak nr 1 to Cormoran PowerGrip już chyba 19 rok daje radę uwielbiam go.W tym roku u Mańka na bagnach za namową Longina zdjęta folia z korka podobnie jak z BlackStaraPro ot taka ciekawostka.

• Like 1

Według mnie seria AETOS jest na wyrost serią "topową". Miałem w tym sezonie ponad 40 kijów Fenwicka, paroma się połowiło i najfajniejsze były HMG oraz Elitka ciemno-brązowa. Jakoś nie mogłem się przekonać do AETOS-ów, ale to tylko moje zdanie.

Czy za taką kasę kij może mieć takie felery? A no może ;) Skoro Porsche 911 Turbo może się popsuć to inne rzeczy też :D Są kije droższe, a AETOS wcale nie jest kijem z najwyższej półki.

Np wczoraj odsyłałem dwa reklamacyjne Legend Tournamenty. Nie dość że połamane, to w jednym SKSS był rozwalony (odklejony od blanku).

Wychodzac z takiego zalozenia najlepiej nic nie kupowac bo wszystko moze jeb**. Co do serii topowej prosta sprawa sa najdrozsze wiec topowe :P Edytowane przez meme174

Jak dla mnie fenwicki sporo straciły po ostatnich zmianach "designowych". Na jakości wykonania, wg mojej oceny też, jak też komponentowo (np. w HMG były Alconity). Do tego do niedawna trzymały pewien "old school" (wcześniejsza seria HMG, HMX), teraz wkradła się nowoczesnośc...choć to oczywiście kwestia gustu