Skocz do zawartości

Alternatywa dla Batsona RX8

Fatso

Rekomendowane odpowiedzi

Thomas & Thomas Helix, kije z tej stajni sa pieknie wykonane a firma oferuje tez zakup samych blankow.

I 46gr wagi za cene 320usd za blank. Trochę chyba nie ten kierunek. W dodatku to wykonanie T&T w wielu momentach nie jest rewelacyjne. Trafiłem na źle zaimpregnowany insert który zapleśniał.

I 46gr wagi za cene 320usd za blank. Trochę chyba nie ten kierunek. W dodatku to wykonanie T&T w wielu momentach nie jest rewelacyjne. Trafiłem na źle zaimpregnowany insert który zapleśniał.

A nie zawekowałeś go w tubie po łowieniu ? Niewiele wędzisk to wytrzymuje ;)

• Like 2

A ja znam klijentow co potrafia zepsuc kowadlo. ☺

Chyba juz wszystko chinskie na tym swiecie skoro T&T robia badziewiaste rekojesci, chociaz sam gdzies tam w zakamarkach posiadam jeszcze chinski produkt muchowy z calkiem dobrym korkiem( nie zaplesnialy) i ma ponad 10 lat.

Uwielbiam opowiesci z "drugiej reki".

• Like 1

Robbox4 , dlatego ze nie Tobie sie to przydarzylo tylko komus innemu a ty byles swiadkiem posrednim zakwalifikowalem to do "opowiesci z drugiej reki" Dla przykladu - kilka lat temu kolega Bigos pisal co mu sie stalo z rekojescia jego Orvisa po polowach w solance czyli zaslyszane z " pierwszej reki"

Ps. Dobrze ze mamy tylko dwie ....

Robbox4 , dlatego ze nie Tobie sie to przydarzylo tylko komus innemu a ty byles swiadkiem posrednim zakwalifikowalem to do "opowiesci z drugiej reki" Dla przykladu - kilka lat temu kolega Bigos pisal co mu sie stalo z rekojescia jego Orvisa po polowach w solance czyli zaslyszane z " pierwszej reki"

Ps. Dobrze ze mamy tylko dwie ....

Chyba mylimy pojęcia :)

...Ktoś kto jest zdolny opisać wydarzenie którego był świadkiem, lub w którym brał udział, ma doświadczenie z pierwszej ręki. .....

Doświadczenie z drugiej ręki: zdarzenie nagrane lub streszczone przez obserwatorów z pierwszej ręki, .....

A z ciekawostek :) dotyczy ręki trzeciej

....Doświadczenie z trzeciej ręki, oparte na wymijającej i być może niepewnej pogłosce lub plotce, może być potencjalnie niebezpiecznie blisko oddawania błędnego sensu zdarzenia....

Edytowane przez robbox4

.., machales moze tym Helixem ?

Tak, niestety nic mnie nie zachwyciło. Co prawda machałem samymi blankami, jednak w tej półce cenowej wole SAGE, Jest lżejszy, lepiej wyważony.

Porównując, Sage ONE, 9ft #4 39gr, T&T Helix 9ft #4 46gr.

Tak, niestety nic mnie nie zachwyciło. Co prawda machałem samymi blankami, jednak w tej półce cenowej wole SAGE, Jest lżejszy, lepiej wyważony.

Porównując, Sage ONE, 9ft #4 39gr, T&T Helix 9ft #4 46gr.

Kazdy ma swoje upodobania ale po machaniu samym blankiem opini raczej miec nie mozna, no chyba ze te kilka gramow robi taka roznice. Ja wiem ze duzo ludzi odstawia do kata z axisy i xp po spedzonym dniu z helixem. Kazdy ma inne gusta.

Kazdy ma swoje upodobania ale po machaniu samym blankiem opini raczej miec nie mozna, ....

Oj można. W moim przypadku dokładnie na tym bazuje. Muszę przewidywać co wyjdzie po zbudowaniu. Tu akurat lata doświadczenia pomagają. A kilka gramów robi różnicę, w wielu przypadkach olbrzymią.

Edytowane przez robbox4