zamierzam wybrać się pierwszy raz na Odrę na połów z pontonu. Dotychczas, z jednostek pływających wędkowałem na jeziorach. Teraz chcę wybrać się na Odrę w Szczecinie lub gdzieś powyżej (ogólnie chodzi mi o Odrę Wschodnią).
Moje pytanie dotyczy kotwiczenia. Z tego co mi wiadomo, przepisy zabraniają kotwiczyć na torze wodnym. Skąd mam wiedzieć, w którym miejscu przebiega granica toru? Inna sprawa, że wiele razy widziałem łodzie kotwiczące pośrodku rzeki (np. w okolicach autostrady poznańskiej). Rozumiem, że to ryzkanci, którym policja może wlepić mandat?
Pytanie
Grzegorz B.
Koledzy,
zamierzam wybrać się pierwszy raz na Odrę na połów z pontonu. Dotychczas, z jednostek pływających wędkowałem na jeziorach. Teraz chcę wybrać się na Odrę w Szczecinie lub gdzieś powyżej (ogólnie chodzi mi o Odrę Wschodnią).
Moje pytanie dotyczy kotwiczenia. Z tego co mi wiadomo, przepisy zabraniają kotwiczyć na torze wodnym. Skąd mam wiedzieć, w którym miejscu przebiega granica toru? Inna sprawa, że wiele razy widziałem łodzie kotwiczące pośrodku rzeki (np. w okolicach autostrady poznańskiej). Rozumiem, że to ryzkanci, którym policja może wlepić mandat?
Pozdrawiam
Grzegorz
Top użytkownicy dla tego pytania
15
8
6
6
Popularne dni
9 Gru
23
10 Gru
20
8 Gru
20
11 Gru
1
Top użytkownicy dla tego pytania
tomekkor 15 odpowiedzi
Grzegorz B. 8 odpowiedzi
darogryf 6 odpowiedzi
Fugazi 6 odpowiedzi
Popularne dni
9 Gru 2014
23 odpowiedzi
10 Gru 2014
20 odpowiedzi
8 Gru 2014
20 odpowiedzi
11 Gru 2014
1 odpowiedź
Popularne posty
Fugazi
W zasadzie już tego nie pamiętam ale wsadzili mnie pierwszy raz na żaglówkę jak miałem 6 lat. Mogę zatem powiedzieć że pływam lat 40. Przerobiłem i stałem się posiadaczem wszystkich stopni żeglarskich
Fugazi
Szanowni Koledzy, dryfkotwa nie ma nic wspólnego z tradycyjną kotwicą. Służy zupełnie do czegoś innego. Ma za zadanie spowolnić bieg jachtu/motorówki/statku w warunkach sztormowych. Kiedy gwałtowny zj
robert67
Kolego, na Twoim miejscu nigdzie bym się nie "wybierał" . Przynajmniej do czasu, chociaż przeglądnięcia przepisów dotyczących ruchu wodnego. W tej chwili (na poziomie swojej wiedzy) stwarzasz zagroż
Opublikowane grafiki
64 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi