Skocz do zawartości

Spro addiction Micro Cast.

Kamil Z.

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...

Luzy jak poprzednik wspomniał - głównie na korbce. Fabrycznie, oglądałem 3 sztuki i wszystkie tak miały. Nie mogę wypowiedzieć się, czy luzy dalej rosną - nie kupiłem tego kołowrotka.

Inna sprawa, że Passion 720, którego kupił kolega luzów fabrycznie nie miał, a po 10 wypadach za okoniem dostał takich, że leci do serwisu.

• 3 tygodnie później...

Mam ten micro cast w wersji 1000 - tzn moja dziewczyna go ma bo "kolor jest ładny i pasuje do wędki".

Waga rzeczywista to 213 gram (bez linki), na szpulę weszło 150 m 0,14 żyłki trabucco spining. Wizualnie dość ładny, fajna krótka korbka. Pod kątem mechanicznym to średnio jestem zadowolony, luzów może nie czuć ale czuć pracę w środku - może to kwestia niewystarczającego nasmarowania, a może nakręciłem się za dużo droższymi kołowrotkami ale mechanicznie nie do końca mi przypadł do gustu. Z drugiej strony jak na cenę 150zł to nie wiem czy można się czepiać.

Na razie używany był tylko na jednym wypadzie.

Edytowane przez dreadknight

• 1 miesiąc temu...

Odkopię nieco temat bo rozprułem ten kręciołek. Na moje oko to łożyska po obu stronach korby zbyt luźno latają na osi głównej.

Jeśli dobrze zmierzyłem to są to łożyska o wymiarach 12x3,5x8 i 11x3x7 - gdyby dać takie z nieco mniejszą średnicą wewnętrzną to i luzy byłyby mniejsze - niestety nie widzę, aby takie były dostępne :(

Dla zainteresowanych zdjęcia wnętrza w wątku "Rozbierane sesje"...

• 3 tygodnie później...

W opinii na FM ktoś wspomniał o grubej stopce kołowrotka w rozmiarze 1000. Czy ktoś kto go posiada może się do tego odnieść? W patyku do UL mam dość płytki uchwyt i boję się, że może nie wejść. Ledwo co wchodzi mi Spro Red 10200. A myślę o tym kołowrotku do okoniówki 80gr pod pletke 0,04-0,06 i żyłkę 0,12-0,16

Jak sobie radzi z cienką pletką - dobrze schodzi ze szpuli, jak z nawojem? W sumie to jestem zdecydowany na jego zakup. Jeszcze rozmyślam nad Passionem 1000i Abu Orra SX10 i Exage 1000... choć nie byłbym zły gdyby ten Spro za 170 pracował podobnie do Reda :D

Edytowane przez okonilowca

@noname, i jak sprawuje sie u Ciebie ten kołowrotek?

Moich oczekiwań akurat nie spełnił...posiadał trochę duży luz na korbie od nowości :ph34r: ... kupiłem inny a ten czeka na nowego właściciela :rolleyes:

A szkoda bo kręciołek mógłby być sympatyczny...

Jak sobie radzi z cienką pletką - dobrze schodzi ze szpuli, jak z nawojem? W sumie to jestem zdecydowany na jego zakup. Jeszcze rozmyślam nad Passionem 1000i Abu Orra SX10 i Exage 1000... choć nie byłbym zły gdyby ten Spro za 170 pracował podobnie do Reda :D

Akurat do Reda duuuużo mu brakuje...niestety... :(