adrionn911 Opublikowano 19 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Zadzwonię do znajomego który ma sklep wędkarski i jego spytam o to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 20 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2015 (edytowane) Witam. Cena szpuli do wszystkich modeli Microcast w serwisie EXPERT to 35 zł brutto + wysyłka. Edytowane 20 Lutego 2015 przez raven88 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darks86 Opublikowano 20 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2015 @raven88 Dzięki za info, bardzo się przyda. Właśnie analizowałem, czy Shimano Exage nie opłaca się bardziej właśnie ze względu na drugą szpulę w komplecie (225 zł), ale Spro wychodzi wtedy nawet taniej (200 zł z drugą szpulą). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrionn911 Opublikowano 20 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2015 Witam. Cena szpuli do wszystkich modeli Microcast w serwisie EXPERT to 35 zł brutto + wysyłka.Właśnie miałem to napisać bo dostałem od nich taką odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuballa44 Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 Myślicie że 2000 będzie wielkością odpowiednią do jaziokleniów? Ładny jest... Ciekawe jak z trwałością.Żeby chociaz dwa sezony pochodził bez żadnych zgrzytów to byłbym rad.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darks86 Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 Biorąc pod uwagę fabryczne luzy oraz jakość obecnie produkowanych kręciołków, to może być problem. Kolejna sprawa - w rozmiarze 2000 ten kręciołek wcale nie jest i nie waży "micro". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 Kupiłem ostatni rozmiar 1000 do współpracy z Mikrosem. Na sucho fajny ale w boju dopiero przetestuję i opiszę wrażenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrionn911 Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 Ja używam 3000 od początku roku do jazio-kleni i poza luzami na korbce jest spoko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuballa44 Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 Luzy są fabryczne, czy pojawiają się odrazu? I jakie to luzy.... Troche to niepokojące że nowy młynek jest z felerem. :x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darks86 Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 Luzy jak poprzednik wspomniał - głównie na korbce. Fabrycznie, oglądałem 3 sztuki i wszystkie tak miały. Nie mogę wypowiedzieć się, czy luzy dalej rosną - nie kupiłem tego kołowrotka. Inna sprawa, że Passion 720, którego kupił kolega luzów fabrycznie nie miał, a po 10 wypadach za okoniem dostał takich, że leci do serwisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 (edytowane) Mam ten micro cast w wersji 1000 - tzn moja dziewczyna go ma bo "kolor jest ładny i pasuje do wędki". Waga rzeczywista to 213 gram (bez linki), na szpulę weszło 150 m 0,14 żyłki trabucco spining. Wizualnie dość ładny, fajna krótka korbka. Pod kątem mechanicznym to średnio jestem zadowolony, luzów może nie czuć ale czuć pracę w środku - może to kwestia niewystarczającego nasmarowania, a może nakręciłem się za dużo droższymi kołowrotkami ale mechanicznie nie do końca mi przypadł do gustu. Z drugiej strony jak na cenę 150zł to nie wiem czy można się czepiać.Na razie używany był tylko na jednym wypadzie. Edytowane 13 Kwietnia 2015 przez dreadknight Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 9 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 Odkopię nieco temat bo rozprułem ten kręciołek. Na moje oko to łożyska po obu stronach korby zbyt luźno latają na osi głównej.Jeśli dobrze zmierzyłem to są to łożyska o wymiarach 12x3,5x8 i 11x3x7 - gdyby dać takie z nieco mniejszą średnicą wewnętrzną to i luzy byłyby mniejsze - niestety nie widzę, aby takie były dostępne Dla zainteresowanych zdjęcia wnętrza w wątku "Rozbierane sesje"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WalterW Opublikowano 9 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 Czy miał ktoś okazję testować wędkę Addiction Hard & Shad 240, 14 - 48 g ?Machałem nią w sklepie i nie powiedział bym że machnie prawie 50g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okonilowca Opublikowano 26 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 W opinii na FM ktoś wspomniał o grubej stopce kołowrotka w rozmiarze 1000. Czy ktoś kto go posiada może się do tego odnieść? W patyku do UL mam dość płytki uchwyt i boję się, że może nie wejść. Ledwo co wchodzi mi Spro Red 10200. A myślę o tym kołowrotku do okoniówki 80gr pod pletke 0,04-0,06 i żyłkę 0,12-0,16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 26 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 (edytowane) Bez problemu wchodził mi w LRF'a do 5 g...nie zauważyłem, aby stopka była gruba... A zresztą sam zobacz jaka jest duża: Edytowane 26 Czerwca 2015 przez noname Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 26 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 @noname, i jak sprawuje sie u Ciebie ten kołowrotek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 26 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 Podłączam się do pytania kolegi pawello. Może również koledzy Okonhel i dreadknight mogliby szerzej wypowiedzieć się na temat użytkowania modelu 1000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okonilowca Opublikowano 26 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 (edytowane) Jak sobie radzi z cienką pletką - dobrze schodzi ze szpuli, jak z nawojem? W sumie to jestem zdecydowany na jego zakup. Jeszcze rozmyślam nad Passionem 1000i Abu Orra SX10 i Exage 1000... choć nie byłbym zły gdyby ten Spro za 170 pracował podobnie do Reda Edytowane 26 Czerwca 2015 przez okonilowca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 27 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2015 @noname, i jak sprawuje sie u Ciebie ten kołowrotek? Moich oczekiwań akurat nie spełnił...posiadał trochę duży luz na korbie od nowości ... kupiłem inny a ten czeka na nowego właściciela A szkoda bo kręciołek mógłby być sympatyczny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 27 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2015 Jak sobie radzi z cienką pletką - dobrze schodzi ze szpuli, jak z nawojem? W sumie to jestem zdecydowany na jego zakup. Jeszcze rozmyślam nad Passionem 1000i Abu Orra SX10 i Exage 1000... choć nie byłbym zły gdyby ten Spro za 170 pracował podobnie do Reda Akurat do Reda duuuużo mu brakuje...niestety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 28 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2015 Moich oczekiwań akurat nie spełnił...posiadał trochę duży luz na korbie od nowości ... kupiłem inny a ten czeka na nowego właściciela A szkoda bo kręciołek mógłby być sympatyczny... Co kupiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrionn911 Opublikowano 28 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2015 Ja używam rozmiaru 3000 od początku roku i sobie chwalę, poza luzami o których jest mowa nic w nim mi nie przeszkadza a kołowrotek jest używany intensywnie kilka razy w tygodniu na wypadach po kilka godzin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 28 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2015 Co kupiłeś? Padło na shimano TP... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 28 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2015 Proszę kolegów @Okonhel @Dreadknight i @robal12 o ich wrażenia z użytkowania modelu 1000 i występowania luzów na korbie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 28 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2015 Proszę kolegów @Okonhel @Dreadknight i @robal12 o ich wrażenia z użytkowania modelu 1000 i występowania luzów na korbie Napisz do chłopaków na priv bo nie wiadomo czy do tego wątku zaglądają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi