Okonhel Opublikowano 15 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Proszę kolegów @Okonhel @Dreadknight i @robal12 o ich wrażenia z użytkowania modelu 1000 i występowania luzów na korbie Mój egzemplarz (1000) jakiś luzów specjalnych nie ma - myślałem na początku że tak jest ale nie miałem po drugiej stronie dokręconego pokrętła. Łowi sięnim fajnie wyważa dobrze Mikrosa, spasowany przyzwoicie, pracuje płynnie, hamulec precyzyjny, rzuty niezłe, zaliczam go do udanych zakupów, choć mółby mieć zapasową szpulę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrionn911 Opublikowano 16 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 A mój 3000 od niedawna zaczyna czasami ciężko kręcić, możliwe że rolka się zacina... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 18 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2015 kupiłem niedawno model 1000. luzy w moim egzemplarzu bardzo niewielkie, nawój po zdjęciu fabrycznej podkładki poprawny, precyzyjny hamulec i wygodna rączka. na szpulę weszło 100m 0,16 strofta, kołowrotek pracuje z wklejanką mikado do 7 g i po pierwszych testach jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrionn911 Opublikowano 12 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 (edytowane) Właśnie miałem napisać że mój nie dowija dobrze plecionki na przodzie szpuli przez co się plącze często. Wyjmę te podkładkę i zobaczę jak będzie. Tylko czy chodzi o te dość grubą podkładkę która jest na zębatce? Zdjąć ją i zostawić "gołą" zębatkę? Edytowane 12 Października 2015 przez adrionn911 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WalterW Opublikowano 12 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 Nie możesz zostawić gołej zębatki bo szpula będzie o nią tarła, jakaś przekładka z tworzywa musi być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrionn911 Opublikowano 12 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 Ta podkładka składa się z dwóch złożonych do kupy, to może zostawię jedną część ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 13 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2015 (edytowane) zdjąłem ją i nawój znacznie się polepszył ps. ja używałem żyłki. Edytowane 13 Października 2015 przez raven88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrionn911 Opublikowano 13 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2015 A terkocze Ci hamulec przy wyciąganiu linki? Bo jak wyjąłem całkiem i nie było nic pomiędzy szpulą a zębatką to nie terkotał, założyłem jedną (jest teraz o połowę cieńsza) i dział jak należy, jak będę łowił to zobaczę jak z nawojem.PS. mi żyłkę dobrze nawijał, dopiero przy plecionce zauważyłem że nie dowija. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 15 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2015 Teraz już nie sprawdzę, bo przesiadłem się na rarka ci4+ 3000 sfb, a spro sprzedałem koledze z forum. Ale jeśli dobrze pamiętam to terkotał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrionn911 Opublikowano 15 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2015 Wyjąłem jedną część podkładki, hamulec terkocze, nawój znacznie się poprawił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pional2000 Opublikowano 26 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2016 Czy moze mi Ktos podac srednice szpulki 1000? Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi