Skocz do zawartości

Kijowe dłubanie KubaS' a

kubaS 1

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Dlatego wybrałem ten blank, a nie inny. Wahałem się po miedzy Matagi. Ale po zakupie Phenixa, miałem okazję pomagać tym blamkiem matagi który wybrałem jako konkurenta wyboru i dobrze że padło wcześniej na phenixa bo matagi by nie podołało ;)

A jak myślicie do brodzenia ta długość(213)  bedzie oki ? Myślałem nad 862-2.....Jest coś podobnego w  2 kawalkach z ptaszorów w podobnej gramaturze ,ale dłuższe ? Kuba ? Pytam bo podejrzewam , że temat znasz dobrze i wypytałeś kogo trzeba :)

FX802-2?

Edytowane przez pablo208

A jak myślicie do brodzenia ta długość(213) bedzie oki ? Myślałem nad 862-2.....Jest coś podobnego w 2 kawalkach z ptaszorów w podobnej gramaturze ,ale dłuższe ? Kuba ? Pytam bo podejrzewam , że temat znasz dobrze i wypytałeś kogo trzeba :)

Jak dla mnie to mógłby być nawet krótszy do brodzenia ale to kwestia preferencji...

213 będzie do brodzenia spoko na pewno, jeśli chodzi o jigowanie ;)

Dłuższych to Fx 905 ponoć jest spoko, ale tu pewnie znów za długi. Też myślałem żeby dwa kawalki wziąć, ale w końcu padło na monoblank, kolega Paweł mi zrobił tube z zapięciem do roweru do transportu i będzie się jakoś łowiło :D

Jak phenixa nie trafisz to pogadaj z K.Zielińskim coś Ci na pewno zrobi takiego :)

Tomek ,ja łowię okonie blasem xf 305cm 6Lb , i boję się , że nie podolam tak krotkiemu kijkowi -dlatego kombinuję (schodzę z długościa stopniowo )  :)

Swoją drogą taki blas mimo swojej długości jest bardzo czuły. Kolejne pytanie do Kuby jak oceniasz rożnice w czulości między tymi dwoma blankami -wiem m że masz oba

Ps. szukam kija pod okonia tylko do jigów 1-7gram w maxie

Edytowane przez pablo208

Powiem Ci tylko tyle, nie bój się, bierz 701, dobra kosa okoniowa, krótszym kijem duuuuzo lepiej się jiguje ;)

Też się bałem krótkich kijow, ale wyjazd na Mistrzostwa Polski zmusił mmie do zakupu jakiegoś krótszego kija pod oksy, łowiłem z łódki, potem po powrocie zacząłem łowić okonie nim z brzegu i było naprawdę super, nie wyobrażam sobie teraz łowienia okoni dłuższym kijem ;)

Czułością używając plecionki wypadają porównywalnie.

• Like 1

Nie nie ciąć lepiej nie... lepiej poszukać inny blank jeżeli ten jest za długi. Jest wybór wszak. A takie przycięcie nie wiadomo jak wpłynie na wedke. Zwłaszcza taka której moc bierze się z dolnika tylko .

Edytowane przez Tomasz eS