Tomek88 Opublikowano 2 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2016 Jeśli duże spinki to c3 albo nawet toro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xibi Opublikowano 2 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2016 Kwestia multika jest załatwiona, ale jaki kij do tego, oto jest pytanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rothen Opublikowano 2 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2016 Polecam przyciętego do 6'6'' Phenixa X11 Crankbait.Świetny czuły moderate blank.Mam i łapię na spinnerbaity od Mallarda 28-35 gramów.Dodatkowo jak ci się znudzi łapanie na "blaszkę"możesz śmigać jerkami np.Sweeperem14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 2 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2016 Kwestia multika jest załatwiona, ale jaki kij do tego, oto jest pytanie?Jaki multiplikator wybrałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xibi Opublikowano 2 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2016 Na 99% kupie ten ABU GARCIA REVO TORO WINCH 61 lub ABU C3 4601 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 2 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2016 Jeśli toro proponuję 51, ta sama przekładnia a wygodniejszy w użyciu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mallard Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2016 (edytowane) Witamna zdj. powyżej moje przykładowe ,,dyżurne szczupakowe'' zestawy do spinnerbait'ów . Od góry Curado 301 z 7-mio stopowym 30-sto funtowym szklakiem mod-fast, do przynęt 2-3 uncjowych. Następny poniżej to 7' i 20lb również szklany ale fast, z BB1 Lews'a, o przełożeniu 5.1:1, do nie śpiesznej prezentacji 1/2 oz spinnerbait'ow. Kolejny to 7' i 25lb ex-fast grafit, do przynęt 3/4 - 1 1/4 oz, gdy łowisko wymaga precyzyjnych rzutów (zielsko) Sparowany tutaj z daiwą Advantage o przełożeniu 6.3:1 - na płycizny z ogrzaną już wodą. Kolejny poniżej to również 7' ex-fast grafit, ale o oczko delikatniejszy - 20 lb i z szybszym multikiem T3 daiwy o przeł. 7.1:1. Na potrzeby głownie 1/2 uncjowych i szybko prezentowanych spinnerów. Także do precyzyjnych rzutów na płyciznach.Ostatni to 7' i 17lb fast, grafit - razem ze średnio szybkim Curado 201, 6.5:1, również na ogrzaną już wodę i do przynęt 3/8 - 1/2 oz.Jesienią dochodzi np. drugi szczupakowy dłuższy kij do cięższych 2-3 oz. przynęt - długie rzuty i wolna prezentacja.A do okoniowych łowów dokładam jeszcze spin-jig'a 842, w tonacji fast i lżejszy 14 lb szklany mod-fast ( bo tu na wagę złota jest ich miękkość i spolegliwość w konfrontacji z okoniowymi kruchymi pyskami ...) oba ze średnioszybkimi scorpionami 6.4:1.To moje propozycje, które akurat dla mnie okazały się dobre, do konkretnych przynęt i sposobów ich prezentacji. Może w jakimś stopniu pomogą znaleźć własny optymalny zestaw ? - jeśli takowy wogóle istnieje ... pozdrawiam mallard Edytowane 12 Czerwca 2016 przez mallard 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xibi Opublikowano 13 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 Fajne zestawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 10 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2016 Odgrzebie trochę temat. Szukam multika pod spinnery (do 40g, 1- i 2-skrzydelkowe) i obrotówki (nr 5-6, Giant, Muskie itp). Wymagane jak najniższe przelozenie, zdecydowanie niższe niz 6.0:1. Najlepiej nawet ponizej 5.0. W zakresie 5.0-6.0 jest C3 4601 lub Calcuta 201D. A cos z niskoprofilowcow? Istotny tez jest budżet, nie chciałbym wydawać wiecej niz 700-800zl max. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
batza Opublikowano 10 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2016 Zillion Crazy Cranker, jak potrzebujesz to mam takowego do sprzedania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 10 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2016 ten bylby super,to typowy wol roboczy i swietne wlasciwosci rzutowe od 10gr w gore Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 10 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2016 Taki ABU AMBASSADEUR 5001 C (najlepiej rocznik gdzieś ok 1975-79) spełnił by Twoje oczekiwania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 10 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2016 Zillion Crazy Cranker, jak potrzebujesz to mam takowego do sprzedania.To ja poprosze, reszta na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 12 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2016 Zillion CC za 7 stów... Bardzo się cieszę że życie jest takie bardzo sprawiedliwe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 13 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2016 Wprawdzie trochę wiecej niz 7 stow ale tez bardzo sie cieszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 13 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2016 A dokupiłem sobie do niego patyk Daiwa Generation Black Crazy Cranker 201cm 15-40g. Cos czuje, ze wyjdzie z tego fajne combo pod wszelkiej maści "obrociaki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi