uvex Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Diaflexy Robinsona to naprawdę fajne i dobre kijki. Jakością wykonania biły na głowę daiwowskie produkty, w tym samym przedziale cenowym. Jest tylko jeden mały szczegół w tym wszystkim. O produkcji tychże wędek możemy mówić już tylko w czasie przeszłym.Wędki od 2 - 3 lat nie są produkowane. W związku z tym mając taką wędkę na gwarancji, w razie "W" można zapomnieć o wymianie na nową, co najwyżej zwrot kaski. Ostatnio kolega tutaj na forum szukał TROUTa i udało mu się dzięki kolegom kupić nówkę. Ale ile jest jeszcze tych kijków w sklepach? Chyba bardzo mało.Co innego wędka z drugiej ręki, używana. Wiadomo, że wtedy na gwarancję nie ma co liczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marciniak Opublikowano 9 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Koledzy sprawa wyglada u mnie tak ze mam kij ktory switnie pasuje mi do mojego lowienia ale on "gada" w zakresie 10 - 25 g masa calkowita. Posiadam tez dobrej jakisci wklejke do 10 g z tym ze łowienie wklejka mi nie pasuje i chcialbym zamienic ja na kij do łowienia glowkami jig z kopytkiem 5 cm do 12 g masy całkowitej bo potem juz mam swoja ulubiona wedeczke o ktorej pisalem wyzej;) i mysle ze te 20 g w diaflex sie to chyba przy dyzo bo glowki na tym kiju beda max 10 g + gumka 5 cm Xzy ten diaflex trout sorawdxi siw przy tych 2g + gumka i 10 g+ gumka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 (edytowane) Koledzy sprawa wyglada u mnie tak ze mam kij ktory switnie pasuje mi do mojego lowienia ale on "gada" w zakresie 10 - 25 g masa calkowita. Posiadam tez dobrej jakisci wklejke do 10 g z tym ze łowienie wklejka mi nie pasuje i chcialbym zamienic ja na kij do łowienia glowkami jig z kopytkiem 5 cm do 12 g masy całkowitej bo potem juz mam swoja ulubiona wedeczke o ktorej pisalem wyzej;) i mysle ze te 20 g w diaflex sie to chyba przy dyzo bo glowki na tym kiju beda max 10 g + gumka 5 cm Xzy ten diaflex trout sorawdxi siw przy tych 2g + gumka i 10 g+ gumka?Nie pozostaje nic innego jak wybrać się do sklepu i kupić "to" co zastąpi wklejkę i wypełni przysłowiową lukę.Powodzenia Edytowane 9 Grudnia 2014 przez Baars Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marciniak Opublikowano 9 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Tak tak zgadza sie tylko ze malo jest kijow ktore nie sa wklejka a spelnia oczekiwania. Dobrze ze zima dluga jest czas zeby po sklepach polatac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr210771 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Witam wszystkich kolego proponuje ci Mikado Lexus Sapphire 2.60 /13gr bardzo czuły kijek będziesz zadowolony pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brown Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Panowie, a co polecicie do nieco cięższego okoniowania? Tak powiedzmy średnio 6-10g plus 5tka gumka, do podbijana z ręki. Coś w mierę szybkiego,270 cm do powiedzmy 2 stówek. Nie chcę się wykosztowywać, nie wiem czy mi się taka orka spodoba i nie wrócę do paprocha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marciniak Opublikowano 9 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Kolego wcale nie watpie ale nie szukam wklejki tylko pelnego blanku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pirania Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Polecam http://www.pirania-sklep.pl/wedki/savage-gear/lrf---light-range-fishing-5-12g-2-26m.html akurat jest promocja a ten kijaszek idealnie pasuje do Twoich wymagań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 (edytowane) Polecam http://www.pirania-sklep.pl/wedki/savage-gear/lrf---light-range-fishing-5-12g-2-26m.html akurat jest promocja a ten kijaszek idealnie pasuje do Twoich wymagań.Popieram Mariusza Fajne kijki, bardzo czułe i fajnie wykonane jak na seryjniaki Edytowane 9 Grudnia 2014 przez kubaS 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matpgt Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Koledzy sprawa wyglada u mnie tak ze mam kij ktory switnie pasuje mi do mojego lowienia ale on "gada" w zakresie 10 - 25 g masa calkowita. Posiadam tez dobrej jakisci wklejke do 10 g z tym ze łowienie wklejka mi nie pasuje i chcialbym zamienic ja na kij do łowienia glowkami jig z kopytkiem 5 cm do 12 g masy całkowitej bo potem juz mam swoja ulubiona wedeczke o ktorej pisalem wyzej;) i mysle ze te 20 g w diaflex sie to chyba przy dyzo bo glowki na tym kiju beda max 10 g + gumka 5 cmXzy ten diaflex trout sorawdxi siw przy tych 2g + gumka i 10 g+ gumka?mi pokazuje opad od 3 gram na plecionce 10 lb (być może na cieńszej pokazałby od 2 gram ale tak nie łowiłem) co do góry to 15 gram + guma spokojnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marciniak Opublikowano 9 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Koledzy a czy ten SG lrf to nie jest wklejka? Pytałem 2 różnych sprzedawców i jeden mówi ze to wklejka a drugi twierdzi ze wklejka nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafał73 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 To nie jest wklejka mam ten kijem i polecam fajna akcja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Koledzy a czy ten SG lrf to nie jest wklejka? Pytałem 2 różnych sprzedawców i jeden mówi ze to wklejka a drugi twierdzi ze wklejka nie jestMa szczyt tubularny, ani to wklejka, ani normal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 Koledzy a czy ten SG lrf to nie jest wklejka? Pytałem 2 różnych sprzedawców i jeden mówi ze to wklejka a drugi twierdzi ze wklejka nie jest "Akcja wędziska... część szczytowa nie posiada charakterystycznego przegrubienia jakie występuje w typowych wklejankach. Producent podaje że część szczytowa jest w formie rurki." Tutaj test: http://www.fishing-test.pl/wdki/23-wdki/554-savage-gear-lrf-light-range-fishing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysju Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 Polecam http://www.pirania-sklep.pl/wedki/savage-gear/lrf---light-range-fishing-5-12g-2-26m.html akurat jest promocja a ten kijaszek idealnie pasuje do Twoich wymagań.Jest możliwość w Krakowie pomacania tych wędeczek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doman Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 Mam tego SG LFRW tej kasie to ja bym łykał i sie nie zastanawiał.Moim zdaniem jest to bardziej kij pod jiga niż pod boczny trok.Bardzo fajny kijek i nie widać tam żadnej wklejki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dud1 Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 Proponuję oblukać nowość Spro Addiction Micro Bait Game 2,18m 2-11g http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/spro-addiction-g5-a3-p731-k15208.html Lepszy opis kija http://www.artoffishing.co.uk/spro-addiction-micro-bait-game-218 Podobno rewelacja jakość-cena. Filmik najlżejszej wersji https://www.youtube.com/watch?v=FjigRo3-lek Widzę , że jest szybszy niż mój Savage Troutizimo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GARBUS098 Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 potwierdzam to co napisał kolega wyżej ale diaflexy maja jeden feler a mianowicie rozszczepiają się bardzo często szczytówki.Sprawdź również Mikado Sapphire spin są dużo tańsze a naprawdę sympatyczne. Używam i diaflexa i "szafira" i oba bardzo dobrze się spisują a cena szafira to ok 130plnRównież polecam świetny kij przy większej rybie głębokie ugięcie polecam wersję do 10g.Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pirania Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 LRF to nie jest wklejka wiele osób myli ten fakt z powodu innego koloru szczytówki. Bardzo czuła i lekka wędka niewiele cięższy od Panfisha St Croix. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dud1 Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 Jeżeli nie jest to wklejka to brawa dla producenta, że branie na szczytówce sygnalizowane jest jak na wklejce i jest mniej łamliwa( tak donoszą użytkownicy)Na tym filmiku w 1:40 widać, że pokazuje delikatne branie jak typowa wklejka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 Tak jak ktoś wcześniej pisał niby nie wklejka ale jednak też nie "normal". W opisach widoczna jest "Rurkowa szczytówka z włókna węglowego"np. tu:http://www.pirania-sklep.pl/wedki/savage-gear/lrf---light-range-fishing-0-5g-1-98m.html Tutaj gość mówi, że blanki w wędkach nie są jednolite i szczytówka wykonana jest z innych materiałów niż pozostała część blanku: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal00kn Opublikowano 26 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2014 Mikado x plode ultra fine spin 204 -8gr jeśli ktoś z kolegów wie czy jest to wklejka i czy da rady z główką 7gr+guma to będę wdzięczny za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 26 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2014 KIjek faktycznie prezentuje się zacnie w tej klasie cenowej https://www.fishing-mart.eu/sklep/pl/spro-addiction-g5-a3-p731-k15208.html Miał już ktoś to w dłoni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 26 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2014 Zacikawił mnie ten oto patykMoże być hicior w klasie economy, po nowym roku zagadam ze znajomym właścicielem sklepu czy będzie brał ich na stan, bo już na jesieni coś wspominał, że firma będzie wchodzić na rynek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 26 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2014 Tego balistica miałem okazję zobaczyć na targach Rybomania w Lublinie. Przyjemna wędka za rozsądne pieniądze. Gdyby nie fakt, że mam SG Troutizimo do 7g oraz, że balistic ma chyba 1,8m to zastanowił bym się nad nim. Nie miałem okazji nim łowić, jedynie wrażenia "na sucho". Dla mnie - osoby szukającej niedrogich, masowych wędek była to ciekawa propozycja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi