sacha Opublikowano 12 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2014 ))Daniel, nie ma się co cieszyć. Mogliby wprowadzić dla bolenia 1,5m a co? jak się bawić to się bawić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 12 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2014 Boleń? To może za rok wzdręgę dorzucą. Wzdręga minimalny proponuje 50 a maksymalny 80 i łowienie tylko na pszenicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 12 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2014 Minimalny - bardzo dobry pomysł. "Dziadku, do jasnej cholery, musicie w końcu zrozumieć, że to nie te czasy, mięsiarzu jeden, kiedy waliło się po łbie każdą niemal rybę!Ogarnijcie się człowieku, mamy dwudziesty pierwszy wiek!No? To jak?Będziecie pamiętali, że bolenia mniejszego od 50 cm i większego jak metrowy zabić wam nie wolno? - No dobra - zgodził się dziadek." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 12 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2014 "Dziadku, do jasnej cholery, musicie w końcu zrozumieć, że to nie te czasy, mięsiarzu jeden, kiedy waliło się po łbie każdą niemal rybę!Ogarnijcie się człowieku, mamy dwudziesty pierwszy wiek!No? To jak?Będziecie pamiętali, że bolenia mniejszego od 50 cm i większego jak metrowy zabić wam nie wolno? - No dobra - zgodził się dziadek."A bo to panie dzieju my bolenia tłukli za sanacji ale panie dzieju do dupy bo suche toto i ościste. A przy tym moście co go panie dzieju przed wojną w Świdrach postawili to brały jak głupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 12 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2014 @Sacha - ale wiesz, że ja pisząc o dziadku, nie miałem na myśli Ciebie? Chociaż, cholera, mogło tak wyjść, niechcący. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 12 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2014 I tak będzię w dalszym ciągu. Michał, obawiam się że nawet gdyby połowa mazowieckich kół wystąpiła z takim wnioskiem dalej będzie"brak podstaw ichtiologicznych do ochrony dużych ryb" bo czy jedno pismo czy 50 podstawy się nie pojawią.Tylko dlaczego do q.....y-nędzy w innych okręgach taka podstawa jest ? Wystarczy, że będzie odpowiednia ilość ludzi chcących poprzeć taki wniosek. Wtedy musi być przegłosowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harp Opublikowano 13 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2014 Przypominam. Jeśli ktoś jest chętny zawalczyć o wprowadzenie górnych wymiarów ochronnych dla ryb w OM. Proszę o kontakt na priw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuran Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 wrócę do tematu, bo zbliżają się zebrania w kołach PZW i można składać propozycje zmian - jeśli ktoś będzie na takim zebraniu niech składa wniosek o wymiary widełkowe dla poszczególnych gatunków, pamiętajcie, że Okręgi odpowiadają na takie wnioski z kół, zawsze można potem zobaczyć odpowiedzi (np http://www.pzw.org.pl/lublin/wiadomosci/108632/67/wnioski_z_walnych_sprawozdawczych_zgromadzen_kol_do_zo_pzw_w_lub)może jak co roku beda dostawać takie wnioski to ktoś je weźmie pod rozwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyjec Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 W Toruniu jak do tej pory udało się wywalczyć okonia 18-40cm, szczupak i sandacz 50-90cm a z mniejszych sukcesów to boleń 50cm i pstrąg 35cm.Niestety nie są to proste rzeczy z reguły. W przykładzie Torunia, wszyscy wieszają psy na KM zapominając, że jest może i największym kołem ale samo nic nie zrobi bez pomocy innych kół, które są nad wyraz niechętne do zmian. Chcąc zmian trzeba nie tylko iść raz w roku na sprawozdawcze podnieść łapkę ale także pojawiać się na zebraniach koła i tam próbować walczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemekL Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 W Toruniu jak do tej pory udało się wywalczyć okonia 18-40cm, szczupak i sandacz 50-90cm a z mniejszych sukcesów to boleń 50cm i pstrąg 35cm.Niestety nie są to proste rzeczy z reguły. W przykładzie Torunia, wszyscy wieszają psy na KM zapominając, że jest może i największym kołem ale samo nic nie zrobi bez pomocy innych kół, które są nad wyraz niechętne do zmian. Chcąc zmian trzeba nie tylko iść raz w roku na sprawozdawcze podnieść łapkę ale także pojawiać się na zebraniach koła i tam próbować walczyć.Jestem właśnie ze wspomnianego koła miejskiego. Na spotkaniach w grudniu ciągle te same twarze. Zapewne nie są to twarze narzekających malkontentów. Kiedyś należałem do koła z Rubinkowa ale po spotkaniu sprawozdawczym które dla 1/5 obecnych pomyliło się z ostrą popijawą odpuściłem sobie i zmieniłem koło. Ciekawi mnie zawsze ile osón z tych narzekających na forach pójdzie na roczne zebranie aby próbować cokolwiek zmienić :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyjec Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 Jestem właśnie ze wspomnianego koła miejskiego. Na spotkaniach w grudniu ciągle te same twarze. Zapewne nie są to twarze narzekających malkontentów. Kiedyś należałem do koła z Rubinkowa ale po spotkaniu sprawozdawczym które dla 1/5 obecnych pomyliło się z ostrą popijawą odpuściłem sobie i zmieniłem koło. Ciekawi mnie zawsze ile osón z tych narzekających na forach pójdzie na roczne zebranie aby próbować cokolwiek zmienić :DNo niestety narzekać to każdy ale do roboty to nikogo i tylko psioczyć na innych Także walczcie nie tylko poprzez zebrania sprawozdawcze ale także chodźcie na comiesięczne zebrania w waszych kołach może wojny nie wygracie ale powoli do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuran Opublikowano 3 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 (edytowane) na stronie "wiadomości wędkarskich" jest ankieta z pytaniem "Czy jesteś za wprowadzeniem górnych wymiarów ochronnych ryb?"jak ktoś może to niech kliknie, bo póki co większość jest na "nie" Edytowane 3 Grudnia 2015 przez wuran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 3 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Od nowego roku w siedleckim:okoń - 18-40 cmboleń - 40-70 cmsandacz - 50-80 cmszczupak - 50-90 cmsum - 70-150 cm na wodach obwodów rybackich Nr 1 rzeki Liwiec i Nr 4 rzeki Bug. Do tej pory sandacz i szczupak były odpowiednio 50-90 i 50-100. Dodatkowo wprowadza się całkowity zakaz stosowania sztucznych przynęt o długości przekraczającej 5 cm, żywych i martwych ryb oraz ich części w okresie 1 stycznia - 30 kwietnia na wszystkich wodach okręgu. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 3 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Bartku a mógłbyś napisać, opisać jak u was w okręgu te wszystkie zmiany się odbywają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 3 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Wybacz, nie mogę tutaj, zakręć do mnie jutro przed południem, albo napisz priva z przypomnieniem. Teraz jeszcze muszę troszkę popracować, więc nie napiszę przydługiej wiadomości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 4 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 Generalna zasada zmian jest jedna - musi być ktoś zdeterminowany do przekonania zarządu. Gęganie i narzekanie nie przynosi efektów. Jak mnie wyrzucają za drzwi, to wracam oknem, jak odmawiają, to ktoś inny podpisuje się pod wnioskiem itd, itp. Trzeba być nieustępliwym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi