Skocz do zawartości

Obrotówki Jaxon

namek

Rekomendowane odpowiedzi

Tomasz es to już mój ostatnie temat na dłuższy czas :) no bo tak

gumy na next sezon wybrałem mikado fishuntery twistery tez mikado

ale jeszcze do kolekcji potrzebuje obrotówek to raczej tego modelu classic contra nie brać?

wydaje sie taki bardzo klasyczny :D

Wiesz czasem lepiej poczytać forum niż coś napisać .... dużo rzeczy już było opisane i poruszane..

Ja mam zawsze czasu mało na ryby mimo że czasem jestem codziennie. Ale szkoda mi czasu na obrotów które nie są tragiczne ... :D

Edytowane przez Tomasz eS

Jeżeli chcesz kupuj. Jednak takie jak mówilem są lepsze. Nie muszą być Meppsy bo są drogie a wcale nie są najlepsze. Świetne D.A.M-owskie Effzety złapiesz poniżej 10zł, jak chcesz coś droższego to za ok. 15zł złapiesz Blue Foxy i Rublexy.

Zapomniałeś dodać że lepsze wg Ciebie , lepsze lepsze Twoich warunkach.2 na Twoich rybach.... gdzie indziej juz nie wiadomo...łatwo komuś napisać kup to bo jest zajeniste...

Podstawową zasada. Obrotowkami jak nazwa wskazuje ma się obracać. Jaxon robi to źle ... wiec nie kupuj ... szukaj innych... takich które pracują

A ja ze swojej strony mogę polecić Ci obrotówki znane jako Adamaszki, mam ich trochę i nie spotkałem się ze źle działającym egzemplarzem co niestety kilkukrotnie miało miejsce z Meppsami. Różnica w cenie jest również zauważalna na niekorzyść Meppsów.

LINK:

http://allegro.pl/adamaszki-pstrag-okon-klen-12-szt-komplet-i4877812629.html

Pozdrawiam

PJ

• Like 1

Jaxon (obrotówka) jest względnie tania. To niezaprzeczalna pokusa.

Na obrotówkę tej firmy złowiłem swoją pierwszą letnią troć z rzeki. To przemawia do mnie.

Inna rzecz.

Cena obrotówki rośnie proporcjonalnie do niezadowolenia gdy okazuje się, że  z tych, które mam w pudełku prawidłowo, obraca się co trzecia lub nawet co czwarta.

Obrotówka, jak wskazuje nazwa, jest dobra gdy się obraca ;)

W tym kontekście niska cena, już nie jest niską.

Sugeruję inwestycję w DAM Effzet albo np. coś z zakładki 

http://jerkbait.pl/topic/7909-wahad%C5%82a-igora-olejnika-dzerwys/

http://jerkbait.pl/topic/7498-primanki-pawe%C5%82-kasperowicz/

Upss.

Widzę, że  niechcący popełniłem plagiat. Sorki Tomku. Myślenie synchroniczne :lol:

Edytowane przez popper

to faktycznie te jaxony muszą być słabe !wybiore jednak obrotówki DAM'a 

ale jeszcze mnie korci żeby zapytać o hiszpanki lurkisy redery może na nie ktoś łowił gdzie czytałem pozytywne komentarze ale są to też obrotówki spod znaku Jaxona.

Edytowane przez namek

Witam,

Jaxon ma chyba w ofercie blystki Lukrisa, Ason to kiedys byl u mnie nr 1 na bolenie , Orion byl bardzo dobry:) 

Meppsy drogie- zalezy, na jerkbaicie trafiaja sie tanie, sam zakupilem kilka zestawow bo wypadalo uzupelnic braki w pudlach: 

http://jerkbait.pl/topic/49266-s-obrot%C3%B3wki-mepps-w-zestawach/

Bujo

P.S. Tak lowie praktycznie tylko na Meppsy, na nowy sezon sprobuje Pawla i Igora, generalnie to wszelkie kombinacje u mnie konczyly sie powrotem do Meppsa 

Podstawową zasada. Obrotowkami jak nazwa wskazuje ma się obracać. Jaxon robi to źle ... wiec nie kupuj ... szukaj innych... takich które pracują   

Nie wiem Tomasz czy łowisz na te obrotówki czy tylko słyszałeś,  ale imho są bardzo przyzwoite. To są moje potwierdzenia i moich przyjaciół  którzy łowią w innych częściach kraju. Na obrotówki łowią z górą 30 lat. Mam w pudełkach kilkanaście marek. Nieraz mam na nie lepsze wyniki niż na renomowane rublexy czy choćby aszychminki.  Zapewniam że kręcą bardzo przyzwoicie a cena nie zwala z nóg. Polecam jak najbardziej. 

• Like 1

Nie wiem Tomasz czy łowisz na te obrotówki czy tylko słyszałeś, ale imho są bardzo przyzwoite. To są moje potwierdzenia i moich przyjaciół którzy łowią w innych częściach kraju. Na obrotówki łowią z górą 30 lat. Mam w pudełkach kilkanaście marek. Nieraz mam na nie lepsze wyniki niż na renomowane rublexy czy choćby aszychminki. Zapewniam że kręcą bardzo przyzwoicie a cena nie zwala z nóg. Polecam jak najbardziej.

Nie nie łowienia na nie. Po kilku próbach wyleciały na stałe z mojego arsenału i nigdy nie wrócą. To zdanie moje i moich kolegów z którymi łowie... Obrotowka która gaśnie w trakcie prowadzenia , ciężko ją wystartować . W trakcie ściągania po kontakcie z dnem ciężko ją spowrotem odpalić.... moje tak miały ...

Dlatego uważam ze to szajs

Cześć!

Ja zdecydowanie polecam z Jaxona model Reder. Są relatywnie tanie, ale obrotki kręcą się jak trzeba (nie różnią się od obecnie produkowanego Meppsa). 

W kwestiach startu i obracania się- na to ma wpływ wiele czynników- począwszy od sposobu zawiązania linki do agrafki, rodzaju agrafki i wielkości, przez grubość stosowanej linki itd.

Miłego wieczoru,

W.

Edytowane przez Wojtek B.