namek Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Witam!Zakładałem już temat o obrotówkach Mikado ale chciałbym sie jeszcze dowiedzićco sądzicie o blaszkach Jaxon'a łowi ktoś może na nie z powodzeniem?interesuje mnie konkretnie model Jaxon Holo Select Classic Contra ma ktoś wyniki ?z góry THX 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Jakie będą następne Jaxony są du d**y nie chcą startować od razu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mtz 25 Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Nie powiem żeby były jakieś zabójczo skuteczne, ale da sie na nie złowić rybe. Czasem stosuje jeszcze na pstrągi i kilka ryb na nie złowiłem. Tragiczne napewno nie są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crizz100 Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Z tanich to HRT byly dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mtz 25 Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Kolega wyżej ma racje co do HRT, są dobre. Jeżeli chcesz mieć dobre i stosunkowo nie drogie polecam (obok wspomnianego HRT) błystki D.A.M, Wirek i Expert. Z droższych Rublex i Blue Fox. Tak średnio znajduje Meppesa, jakoś mnie nie przekonuje do końca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
namek Opublikowano 8 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Tomasz es to już mój ostatnie temat na dłuższy czas no bo takgumy na next sezon wybrałem mikado fishuntery twistery tez mikadoale jeszcze do kolekcji potrzebuje obrotówek to raczej tego modelu classic contra nie brać?wydaje sie taki bardzo klasyczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Nie mają Ciebie przekonywać tylko ryby mepsy przynajmniej pracują ... Jaxony juz nie zawsze... chyba ze kluczowa jest cena. Lepiej 1 mepps niż 3 Jaxony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 (edytowane) Tomasz es to już mój ostatnie temat na dłuższy czas no bo takgumy na next sezon wybrałem mikado fishuntery twistery tez mikadoale jeszcze do kolekcji potrzebuje obrotówek to raczej tego modelu classic contra nie brać?wydaje sie taki bardzo klasyczny Wiesz czasem lepiej poczytać forum niż coś napisać .... dużo rzeczy już było opisane i poruszane..Ja mam zawsze czasu mało na ryby mimo że czasem jestem codziennie. Ale szkoda mi czasu na obrotów które nie są tragiczne ... Edytowane 8 Grudnia 2014 przez Tomasz eS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mtz 25 Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Jeżeli chcesz kupuj. Jednak takie jak mówilem są lepsze. Nie muszą być Meppsy bo są drogie a wcale nie są najlepsze. Świetne D.A.M-owskie Effzety złapiesz poniżej 10zł, jak chcesz coś droższego to za ok. 15zł złapiesz Blue Foxy i Rublexy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Jeżeli chcesz kupuj. Jednak takie jak mówilem są lepsze. Nie muszą być Meppsy bo są drogie a wcale nie są najlepsze. Świetne D.A.M-owskie Effzety złapiesz poniżej 10zł, jak chcesz coś droższego to za ok. 15zł złapiesz Blue Foxy i Rublexy.Zapomniałeś dodać że lepsze wg Ciebie , lepsze lepsze Twoich warunkach.2 na Twoich rybach.... gdzie indziej juz nie wiadomo...łatwo komuś napisać kup to bo jest zajeniste... Podstawową zasada. Obrotowkami jak nazwa wskazuje ma się obracać. Jaxon robi to źle ... wiec nie kupuj ... szukaj innych... takich które pracują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
namek Opublikowano 8 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 a wg ciebie Tomek to pewnie tylko mepsiki co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Nie.... Juz napisałem. Wszystko co pracuje... Widzę że bardzo chcesz potwierdzić skuteczność Jaxona. Kupiłeś juz pewnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mtz 25 Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zapomniałeś dodać że lepsze wg Ciebie ,No jasne że według mnie, a jako kto pisze? Przecież że jako ja sam, to po co jeszcze dodawac że według mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jezier Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 A ja ze swojej strony mogę polecić Ci obrotówki znane jako Adamaszki, mam ich trochę i nie spotkałem się ze źle działającym egzemplarzem co niestety kilkukrotnie miało miejsce z Meppsami. Różnica w cenie jest również zauważalna na niekorzyść Meppsów.LINK:http://allegro.pl/adamaszki-pstrag-okon-klen-12-szt-komplet-i4877812629.html PozdrawiamPJ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 (edytowane) Jaxon (obrotówka) jest względnie tania. To niezaprzeczalna pokusa.Na obrotówkę tej firmy złowiłem swoją pierwszą letnią troć z rzeki. To przemawia do mnie.Inna rzecz.Cena obrotówki rośnie proporcjonalnie do niezadowolenia gdy okazuje się, że z tych, które mam w pudełku prawidłowo, obraca się co trzecia lub nawet co czwarta.Obrotówka, jak wskazuje nazwa, jest dobra gdy się obraca W tym kontekście niska cena, już nie jest niską.Sugeruję inwestycję w DAM Effzet albo np. coś z zakładki http://jerkbait.pl/topic/7909-wahad%C5%82a-igora-olejnika-dzerwys/http://jerkbait.pl/topic/7498-primanki-pawe%C5%82-kasperowicz/ Upss.Widzę, że niechcący popełniłem plagiat. Sorki Tomku. Myślenie synchroniczne Edytowane 8 Grudnia 2014 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 a wg ciebie Tomek to pewnie tylko mepsiki co?Tu masz tanie I dobre... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiesławek Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Popatrz na ofertę Suma są to tanie i łowne wirówki i pracują rewelacyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
namek Opublikowano 8 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Jeszcze nie kupiłem \Ale teraz wybór jest tak ogromny że nie wiem za co sie złapać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 (edytowane) Jeśli to, pod sezon pstrągowy, weź proszę pod uwagę te killery http://spinningshop.pl/blystki/492-blystka-wrta-nr1-.htmlhttp://spinningshop.pl/blystki/495-blystka-wrta-nr2.html Edytowane 8 Grudnia 2014 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
namek Opublikowano 8 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 (edytowane) to faktycznie te jaxony muszą być słabe !wybiore jednak obrotówki DAM'a ale jeszcze mnie korci żeby zapytać o hiszpanki lurkisy redery może na nie ktoś łowił gdzie czytałem pozytywne komentarze ale są to też obrotówki spod znaku Jaxona. Edytowane 8 Grudnia 2014 przez namek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Witam, Jaxon ma chyba w ofercie blystki Lukrisa, Ason to kiedys byl u mnie nr 1 na bolenie , Orion byl bardzo dobry:) Meppsy drogie- zalezy, na jerkbaicie trafiaja sie tanie, sam zakupilem kilka zestawow bo wypadalo uzupelnic braki w pudlach: http://jerkbait.pl/topic/49266-s-obrot%C3%B3wki-mepps-w-zestawach/ Bujo P.S. Tak lowie praktycznie tylko na Meppsy, na nowy sezon sprobuje Pawla i Igora, generalnie to wszelkie kombinacje u mnie konczyly sie powrotem do Meppsa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gondor Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Podstawową zasada. Obrotowkami jak nazwa wskazuje ma się obracać. Jaxon robi to źle ... wiec nie kupuj ... szukaj innych... takich które pracują Nie wiem Tomasz czy łowisz na te obrotówki czy tylko słyszałeś, ale imho są bardzo przyzwoite. To są moje potwierdzenia i moich przyjaciół którzy łowią w innych częściach kraju. Na obrotówki łowią z górą 30 lat. Mam w pudełkach kilkanaście marek. Nieraz mam na nie lepsze wyniki niż na renomowane rublexy czy choćby aszychminki. Zapewniam że kręcą bardzo przyzwoicie a cena nie zwala z nóg. Polecam jak najbardziej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Podstawową zasada. Obrotowkami jak nazwa wskazuje ma się obracać. Jaxon robi to źle ... wiec nie kupuj ... szukaj innych... takich które pracują Nie wiem Tomasz czy łowisz na te obrotówki czy tylko słyszałeś, ale imho są bardzo przyzwoite. To są moje potwierdzenia i moich przyjaciół którzy łowią w innych częściach kraju. Na obrotówki łowią z górą 30 lat. Mam w pudełkach kilkanaście marek. Nieraz mam na nie lepsze wyniki niż na renomowane rublexy czy choćby aszychminki. Zapewniam że kręcą bardzo przyzwoicie a cena nie zwala z nóg. Polecam jak najbardziej.Nie nie łowienia na nie. Po kilku próbach wyleciały na stałe z mojego arsenału i nigdy nie wrócą. To zdanie moje i moich kolegów z którymi łowie... Obrotowka która gaśnie w trakcie prowadzenia , ciężko ją wystartować . W trakcie ściągania po kontakcie z dnem ciężko ją spowrotem odpalić.... moje tak miały ... Dlatego uważam ze to szajs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 (edytowane) Cześć! Ja zdecydowanie polecam z Jaxona model Reder. Są relatywnie tanie, ale obrotki kręcą się jak trzeba (nie różnią się od obecnie produkowanego Meppsa). W kwestiach startu i obracania się- na to ma wpływ wiele czynników- począwszy od sposobu zawiązania linki do agrafki, rodzaju agrafki i wielkości, przez grubość stosowanej linki itd. Miłego wieczoru, W. Edytowane 8 Grudnia 2014 przez Wojtek B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelG Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 (edytowane) Halo select clasic flash i reder ,te modele możesz kupić śmiało.Testowałem i kręcą zawsze i wszędzie. Z innymi jakie miałem tej firmy bywały problemy. Edytowane 8 Grudnia 2014 przez pawelG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi